Hyllmontering och snö!


Idag har jag äntligen fått hem ett nytt hyllplan till katternas klätterträd som jag letat efter. Satte upp det bredvid deras vanliga hylla så de ska kunna ligga längst upp samtidigt, återstår att se om de tänker göra det också :)





Jösses vad snö det kommit idag. Var ingen idé att försöka cykla så jag fick pulsa iväg till F&S efter jobbet och träna och sen pulsa hem, tror nästan promenaden var jobbigare än intensivpasset haha. Kommer somna gott ikväll känner jag.

Imorgon ska jag till Eskilstuna och ha möte för första gången. Högskolan finns ju på båda orterna och jag kommer rätt regelbundet ha möten där också. Ska bli kul och se hur det ser ut där.

Fick ett trevligt telefonsamtal idag då jag fick reda på att det blir minsann ett bröllop i sommar också. Och ja.... jag och Emma ska visst sjunga :)

Nu bok i soffan!

Nöja sig? så dumt


Läste
den här artikeln i Aftonbladet och jag instämmer helt i Terri Eriksson kommentar. Så otroligt dumt. Visst kan det vara så att man inte hittar någon att dela livet med, men hellre är jag lycklig singel än att leva i nåt form av "låtsas" förhållande där man nöjt sig med någon man står ut med... hemska tanke!
Känns som författaren helt kör på spåret att det är bara möjligt att leva ett meningsfullt liv i en parrelation. Och visst vill man träffa en person att dela livet med, men man får väl inte ha ett så taskigt liv att det är det enda som kan göra livet värt att leva. Då tror jag man är illa ute. Den bästa förutsättningen för en lycklig relation måste vara att man är mår bra i sitt eget liv, men längtar efter någon att göra det bättre, inte vara det som gör en lycklig. För det tror jag inte någon annan kan....


Guldbaggegalan



Precis kollat på Guldbaggegalan med Tina och det var väl helt okej. Tyckte de inspelade inslagen sänkte hela stämningen och var långt ifrån roliga. Önskar att galan kunde få vara lite glammigare och högtidligare som Oscarsgalan är, skulle vara roligare att titta på. Joel Kinnaman var ju ögongodis ikväll :) Hittade ingen bra bild på honom från kvällen men kolla på
det här inslaget. Ser också fram emot uppföljarna till Snabba Cash.

Nu dags för sängen och välförtjänt vila efter ett intensivpass idag.




Filmkväll



Blev ingen utgång igår utan en kväll i soffan med film istället. Vilket ändå var helt okej. Fick fortsätta dreggla lite över Joel Kinnaman i
I skuggan av värmen, mycket bra film! Sen såg jag äntligen Flickan som lekte med elden också. Tyckte väl den var sådär, den är ju en mellanfilm utan ett bra slut så trean blir nog bättre.

Idag har jag varit och firat lillkusinen som fyller 8 år. Trevligt med lite släktfika på eftermiddagen. Och så fick jag leka med lilla Tilda och Moa och det är alltid mysigt!

Här är en gammal bild på lilla sötisen Tilda och mamma Carro




Nu sitter jag här framför datorn och surfar runt och väntar på Johan Falk filmen på tv. Ska göra lite te och mysa i soffan. Är så himlans nöjd med att jag numera kan titta på en film på söndagkvällen utan att känna mig jagad att gå och sova för jag ska gå upp kl 5 :) Känns fortfarande som jag har sovmorgon varje morgon haha, me like!

Inga direkta speciella planer i veckan utan mest jobb och träning. Ska försöka mig på att gå på två intensivpass den här veckan. Nu jäklar :)


Fredagsmys


Snabba Cash var riktigt bra! Blev en mysig kväll med lite käk innan på Spicy Hot. Lite lyx i vardagen :)

Nu pågår det fredagsmys på hög nivå hos mig :) Har iofs varit duktig och tränat, tvättat och städat lite innan men nu är det soffan, tvn och chips o dipp som gäller :) Har kollat på Skavlan (Rhianna verkar för övrigt vara en väldigt mogen 21 åring måste jag säga, blev lite impad av henne) och väntar på att Numbers ska börja snart.

Imorgon tänker jag ta en lååång sovmorgon och bara slappa resten av dagen. Har köpte lite böcker och ska nog försöka ta mig an en av dem i soffan :) Sen blir det förmodligen fest och utgång på kvällen och det kommer nog bli skoj!

Emma har det bra i Sthlm och har kommit igång med plugget. Skönt att hon har det bra men jag saknar min tjej och det är tur hon kommer hem nästa helg i alla fall :)

Hoppas ni har en mysig fredagskväll!


Sushi och Snabba Cash


Börjar komma in i jobbet mer och mer vilket känns skönt. Men antar att jag får finna mig i att vara nybörjare i några månader... gillar inte att inte ha koll :)
Just nu sitter jag och läser om måluppfyllelseanalys och verksamhetsstyrning vilket förmodligen låter ganska torrt men jag tycker det är väldigt intressant!

Igår var jag och åt sushi med en vän och vi provade att gå till Asian Sushi Bar istället för Soya. Provade stället en gång för flera år sedan, då var sushin oätlig. Men nu har de fått nya ägare som uppenbarligen ändrat en hel del för det var supergott! Kan verkligen rekommendera stället.



Ikväll blir det bio, Snabba Cash, och jag ska dreggla över den här snyggingen  :)


Mycket bärande


Flytten igår gick jättebra, även om vi nog kom iväg lite senare än vad vi tänkt och därmed också kom hem senare, var inte hemma förän vid halv ett på natten och rätt så trötta :) Men Emmas studentlya blev efter mycket bärande, monterande och pysslande jättefin och jag har fått rapport att hon sov gott i nya bäddsoffan också :)

Hon fick inflyttningspresenter av mig som jag tror gick hem :) Hon fick två fina ljusstakar och så hade jag gjort en fotobok med massa bilder på henne och mig, bland annat den här gamla bilden tagen i mitt studentrum i Uppsala: 


Jag sov också som en stock och har lite träningsvärk i axlarna idag haha och snart ska jag iväg och bära igen. Har lovat att hjälpa pappa att bära in massa grejer till badrumsrenoveringen de håller på med. Men det är bra träning om inte annat!

Har pysslat här hemma nu på förmiddagen. Tvättat och städat och sorterat lite handdukar och lakan. Köpte visst lite nytt när vi var på IKEA och då måste det göras plats för det nya.

Imorgon väntar en ny vecka och jag hoppas komma igång med jobbet lite mer, få lite mer egna grejer att jobba med så man inte måste vara så beroende av de andra hela tiden. Annars är det nog en rätt vanlig vecka med lite träning och annat skoj planerat.

Ska fortsätta kolla på Johan Falk filmerna ikväll när den andra visas på tv. Soft söndagkväll....


Kommit ifatt



Känns som jag har kommit ifatt lite nu. Lite mindre kaos i huvudet efter fyra dagar på nya jobbet, känns som jag börjar kunna hänga med bättre i vad de pratar om på möten och det känns väldigt skönt. Börjar få lite bättre koll på personerna på enheten också och de är supertrevliga allihopa.

Sov mycket bättre inatt också och det gjorde nog att jag hade mycket bättre energi idag. Kom iväg och tränade efter jobbet och nu mår jag SÅ bra! Vet ju att jag
inte alls mår bra av att sova för lite så det är inte så förvånande att jag känt mig almänt seg och ur form de här dagarna. Men nu känner jag mig med i matchen igen! :)

Och imorgon är det fredag! Härligt. Blir nog en lugn kväll dock, men ser fram emot en myskväll i soffan. På lördag ska vi ju flytta Emma till Sthlm så det blir nog en lång dag...

Nu blir det te och tv :)




Lägesrapport


Nu har jag varit två dagar på nya jobbet och det känns bra. Det är galet mycket information och de har lagt upp ett schema för hela veckan när jag går runt till alla på enheten och får information om vad de jobbar med. Himla bra och få den överblicken men jag blir verkligen helt slut i huvudet känner jag. Igår somnade jag i soffan när jag kom hem på eftermiddagen :) och idag var jag inte mkt piggare. Antar att jag får ta det lite lugnt den här veckan och inse att det blir lite träningsvärk i huvudet haha. Nästa vecka ska jag börja jobba med egna uppgifter och det ska bli skönt. Nog för att det är roligt med nytt jobb men jag kan längta lite till när jag kommit in allt mer och det blir lite mer vardag över allt. Tror det handlar om att vilja känna att jag kan också... nu känner man sig som värsta nybörjaren och det är jag inte så förtjust i :)

Galet skönt att kunna promenera till jobbet på tio minuter och det är ljust ute!! Blir väldigt glad att jag inte pendlar längre när jag läser
sånt här :)

Nu ska jag ta en lång varm dusch (förstår inte att jag kunde vänta så länge med att fixa ny blandare, varma duschar är ju bland det bästa som finns :) och sen blir det te i soffan framför So You Think You Can Dance.


Nytt erbjudande angående Klassträffen


Idag ringde de igen angående serien klassträffen,
de ringde mig i december och frågade om jag var intresserad. Nu är det tydligen klart att det ska bli vår klass som ska vara med och då ringde de runt igen för vissa förutsättningar hade ändrats nu. Bland annat så får man 50 000 kronor för att vara med och resan är till Sri Lanka. Måste säga att jag blev lite frestad, av pengarna och av resan men sen var det ju den lilla detaljen att det ska spelas in en tv serie som ska visas på Kanal 5 :) Så jag tackade nej igen.

Och nu har jag fått veta att det är inte bara vår klass utan hela årskullen som gick ut -96, alltså 120 personer. Inte alls lika kul som om det hade bara varit vår klass, eller de två musikklasserna. Jaja det ska bli galet kul att sitta och kolla i vår sen :)


Har varit hemma hos föräldrarna och fikat och myst framför brasan. Nu är jag hemma igen och ska plocka iordning lite inför imorgon. Första dagen på nya jobbet, känns vääldigt spännande!!





Vår sista dans?


Gårdagskvällen blev inte riktigt som planerat. Har inte så mycket ord så det blir en sångtext för at skildra lite av tankarna som rör sig i mitt huvud just nu....

Vår Sista Dans

Jag vet vad som måste göras
Ändå sitter jag kvar här
Och det skrämmer mig att jag kan nå dig var du än är

Och om jag behöver förklara
Den skugga som vilar i tiden
Förstör inga minnen, du vill inte se mig såhär

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder någonstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ända sitter jag kvar här
I ett sista kapitel som jag har förälskat mig i

Jag försöker att strida mot känslan
Men den är rädd och den spelar ett spel nu
Jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att måste ta steget ur vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ändå ligger du kvar här
Och jag hoppas du sover, jag smeker dig lätt om din hals

Jag vill inte spara min längtan
Jag har tänkt men aldrig fått tala
Så feg att jag viskar du hör säkert ingenting alls

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Ja, jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans


Älskling hör på, jag tar steget ur vår sista dans


Melissa Horn


Lyssna här


Underbara ledighet


Har verkligen kommit in i ledighetslunken nu. Sover lääänge på morgonen, äter frukost framför tvn och myser om kring i myskläder halva dan :) Igår tog jag mig dock iväg och tränade vilket kändes mycket bra.

Var och såg Avatar i onsdags och blev riktigt impad, och berörd. Visst storyn kanske man har sett förut typ Dansar med Vargar eller Pocahontas men tyckte ändå den var bra. Reflekterade inte ens över hur mycket i filmen som måste vara animerat, allt kändes väldigt verkligt. Rekommenderar dig varmt att se den!

Har även haft tid att titta ifatt på lite tv serier. Såg senaste avsnittet av Brothers&Sisters häromdagen och jag gillar verkligen den serien. Kommer sakna mina och Lenas prat om senaste avsnittet :(  Vet inte om jag kan räkna med att någon på nya jobbet är lika förtjustna i den serien som vi är :)

Nu har föräldrarna äntligen börjat med projekt renovera badrum och jag ska dit idag och hjälpa till att riva ut allt som finns där nu. Kommer bli grymt när det blir klart!

Verkar som det är utgång på g imorgon... och sen blir det nog en lugn söndag innan jag börjar på nya jobbet på måndag. Spännande!


Årets första träningspass


Idag har jag varit med mappa och Emma och kollat in Emmas lägenhet i Sthlm. Mysig liten studentlägenhet som  med lite städning och inredning kommer bli jättebra :) Känns väldigt konstigt att hon ska flytta dock :(

Sen har jag varit iväg på årets första träningspass och det blev ett intensiv/medelmixpass. Tänkte jag ska börja köra intensivpass den här terminen och det här var en försmak. Skitjobbigt men kul och utmanande!

Småkronorna förlorade sin match inatt så det blir bronsmatch imorgon kl 22 och den ska jag se! Får verkligen hoppas att de får med sin en bronsmedalj hem i alla fall....

Annars väntar en soft och ledig vecka. Ser fram emot lata dagar i soffan med en bok och en katt på magen :) Ska vila mig i form för nya jobbet som väntar om en vecka!




Montering av hylla


Var på Ikea igår med Emma och shoppade massa grejer till hennes nya lägenhet. Men man kan ju inte åka till Ikea och inte handla nåt så jag köpte en hylla. Har precis monterat ihop den och jag bytte ut en hutch jag haft bredvid skrivbordet mot hyllan med lådor och korgar i, tycker det blev snyggare. Vet dock inte vad jag ska göra av hutchen så vill du ha en hör av dig :)

Hyllan



Hutchen



Så här roade sig katterna :)



Jösses vad grejer jag hade i den där hutchen vill jag lova, massa gamla brev och foton jag suttit och gått igenom nu, blev alldeles sentimental....

Nu ska jag spendera resten av dagen med att ligga i soffan och läsa, bara lata mig och njut av dessa sköna lediga dagar!

______________________________________________________________

tillägg: Fick hutchen såld på två timmar efter jag skrivit detta :) La ut en annons på Blocket och en man ringde på en gång och ville köpa den. Hur skönt som helst, slapp jag en tur till Återbruket!



Nyår


Blev en mycket trevlig kväll i Uppsala. Blev en del prat om nyårslöften och jag har inte bestämt nåt speciellt nyårslöfte, men har en förhoppning om vad det här året kan innehålla. Och bestämt mig för att vara öppen för nya möjligheter.
This is the year :)









Nu har jag kommit hem, somnat i soffan till Ivanhoe och tänker fortsätta resten av kvällen i samma lata stil slappandes i soffan med kissarna :)