Resa bokad för sommaren


Idag bokade jag och Lotta resa till Kroatien, närmare bestämt till Makarska rivieran och till
detta hotell!! Ska bli SÅ härligt och skönt att ha det att se fram emot i sommar. 


Annars är det en slapp söndag. Har varit och ätit middag hos föräldrarna och mormor och farfar. Nu kollar jag lite på 5 milen och väntar på hockeyfinalen. Sista OS kvällen, lite tråkigt måste jag säga.... 

Lille Leo


Efter att jag och Emma vaknat till efter konserten begav jag mig hem till Johanna och Maria för att hälsa på och titta på deras lille Leo. Och sååå söt han är.

Kolla här:






Sen tog vi bussen hem (
vågade inte chansa på tåget) och nu har jag en riktigt hemma myskväll med katterna, som är vääldigt gosiga. Imorgon blir det lite söndagspyssel med städ och tvätt och sen middag med familjen innan Emma ska åka tillbaka till Sthlm. Tack gumman för en supermysig helg!



Kent Annexet 100226


Det blev en riktigt grym konsert!
Jag och Emma kom fram till att den nästan kom in på topp tre av Kent konserter, blev en fjärde plats :)

Flera av recensionerna av konserten dagen före, sa att det lät som en genrep, men så kändes det inte alls igår. Vi såg the real thing :) Och att de spelade VinterNoll2 värmde mitt vinterfrusna hjärta! Och under sista låten släpptes det ned konfettiregn i form av deras låttexter i små röda, rivna hjärtan. Fint!

Låtlistan:

01 Taxmannen
02 Palace & Main
03 VinterNoll2
04 Töntarna
05 Socker
06 Sjukhus
07 Romeo återvänder ensam
08 LSD, någon?
09 Musik non stop
10 Idioter
11 Svarta linjer
12 OWC
13 FF
14 Ingenting
15 Vy från ett luftslott
16 Krossa allt / Dom andra

17 På drift
18 Kärleken väntar
19 Mannen i den vita hatten (16 år senare)

Och här kommer lite bilder :)






Och så en liten film. Spelade in sista låten med lite skakiga armar och så blev jag knuffad mitt under låten men men enjoy :)





Gripsholmsviken med jobbet


Vi har haft två planeringsdagar med jobbet på Gripsholmsviken och det var ett superfint ställe! Fina konferenslokaler, fin restaurang med god mat och mysiga rum. Vi lyckades vara effektiva och få mycket jobb gjort också så det känns bra inför nästa vecka. Trevligt at få umgås med sina kollegor lite mer informellt också med mat, vin och lite biljardspel framåt natten :)

Lite bilder











Planeringsdagar och Kent konsert


Imorgon drar jag iväg med jobbet till Mariefred på planeringsdagar. Ska bli kul både att få fokusera på jobbet ihop och att umgås under lite mer lättsamma förhållanden, har hört att det väntas både god mat och vin så det ser jag fram emot. Sen blir det direkt till Stockholm och Kent konsert med världens bästa Emma :)

Drömmer mig tillbaka till den förra grymma konserten i Annexet:




På lördag ska jag försöka ta mig till Johanna&Maria och hälsa på deras lille nyfödde Leo.


Lugnet efter stormen...


Så har snöstromen lagt sig för den här gången och nu skiner solen. Tyvärr verkar det inte som det räcker utan
det ska komma mer snö, suck. Helt osannolikt vad mycket snö det är nu. Så här ser det ut hemma hos mig:





Katterna var väldigt intresserade av snön som till och med lyckats leta sig in på den inglasade balkongen :)




Igår blev det middag och melodifestivalen med familjen och sen en överaskande spännande hockeymatch mellan Schweiz och Norge där Norge faktiskt höll på att vinna men blev besgerade i förlängningen. Har precis tittat på reprisen av svenskarnas otroliga uppvisning i skidspåret igår. Guld och brons, otroligt kul!

Blir en soft söndag här hemma, kanske sticker jag ut näsan i solen en stund annars blir det lite städning och tvätt och allmänt söndagspyssel. Blir en lite annorlunda jobbvecka med planeringsdagar i Mariefred torsdag-fredag. Och sen direkt till Stockholm för att se Kent med Emma :D


Det räcker nu!


Nu har jag väääldigt trött på det här vädret. Nog för att det är mysigt med snö men det räcker med det som finns! Idag ska det komma 3 decimeter till och det blåser nåt fruktansvärt mycket. Suck. Pulsade mig iväg till Friskis på förmiddagen idag och körde ett pulspass. Sen tror jag promenaden hem var det minst mysiga jag gjort på länge. Svinkallt, halt och blåsigt.... Nen nu räcker det tycker jag.

Det syns inte så bra på den här bilden men snön bara yr där ute... brrr



Och Whiskey gör det enda rätta, lägger sig och sover :)


Det har varit en intensiv vecka på jobbet som avslutades med mitt första nämndmöte i fredags. Allt gick bra till slut och nu känns det verkligen som jag är mer en i gänget! Kommer bli mycket jobb framöver men det känns bara roligt!

Jag och Tina avslutade jobbveckan med en afterwork på Tabazco och efter två glas rödvin somnade jag gott framför hockeyn sen :)

Ikväll blir det Melodifestivalen hos familjen. Ska bli skönt med en lugn myskväll. Även om jag hade planerat att spendera den här helgen på ett liiite annorlunda sätt :) Men den som väntar på nåt gott.....



tröööttt


Idag är nog första dagen på nya jobbet som jag känt att jag verkligen kunnat bidra med något och fått jobba på riktigt :) Vi hade strategimöte hela förmiddagen och nu har jag kommit in i verksamheten så jag kan komma med lite egna ideér och relevanta åsikter. Känns så skönt att kunna prestera och få lite respons på att det man gör är bra. Baksidan är att jag är så galet trött idag att det är en kamp att hålla sig vaken nu haha. Ska dock ta mig iväg och träna så kroppen blir lika trött som huvudet är :)

Idag var det gråa tråkvädret tillbaka så då får man tända ljus och mysa inomhus istället. Vilket jag ska göra när jag är tilbaka efter träningen, och sen krypa upp i soffan med en stor kopp te. Ser fra emot det redan :)


Fick lite gamla kort på Maija av Emma, bland annat det här. Hon hade en vana att klättra på folks axlar och här har hon somnat på pappas axlar. Ser väldigt bekvämt ut haha




Underbara sol


Varit ute och gått en promenad i det underbara vädret. Såå härligt att stanna upp och känna solen i ansiktet. Får en känsla av vår och längtar till solen och värmen något otroligt nu.



Jag och Tina hade en supermysig kväll igår. Middag, melodifestivalen, vin och godis :) Tyckte att det var helt okej låtar som gick vidare, gillade dock Paulines låt också. Sen var det ju mycket trevligt att höra lite Kent i melodifestivalen :) Fick mig att se fram emot konserten den 26 e ännu mer!


Falla fritt


Det blev lite avslagen stämning på jobbet igår efter att propositionen (Bäst i klassen, kul namn haha) som vi alla väntat på äntligen kom, för där vi hade förväntat oss svar på vissa frågor stod det "regeringen avser att återkomma i frågan"... Så ja nu vet vi väl inte riktigt hur vi ska gå vidare. Vi ska ha möte på måndag och försöka reda ut hur vi går vidare tills vi får ytterligare besked. Alltid spännande att jobba i en politiskt styrd organisation :)

Fredag idag i alla fall vilket känns väldigt skönt. Sitter på jobbet och dricker en kopp te och lyssnar på Melissa Horn. Just nu är denna en favorit:



En bra känsla


Det har varit en riktigt bra helg. Uppsala i fredagskväll med stans godaste sushi med Lotta och sen hembesök hos stans bästa frisör :) Fick en uppfräschning av håret, klippning och ljusare slingor. Så skönt! Jag och Lotta pratade om sommaren och en eventuell resa tillsammans till sol och bad, en ljuvlig tanke så här mitt i all snö och kyla.

Och var fredagskvällen en bra kväll så får nog gårdagskvällen beskrivas som en toppenkväll ;) Vill inte säg för mycket för jag vet inte riktigt var detta tar vägen men jag har en bra känsla och ett leende på läpparna..... resten visar sig.

Idag har jag hängt lite med Emma som var hemma över helgen och nu sitter jag och dricker te, målar naglarna och kollar på Grey´s anatomy och Private Practice. Söndagsmys. Blir nog till att lägga mig tidigt ikväll blev inte så mycket sömn igår :)

Nu väntar en intensiv vecka. Propositionen om nya lärarutbildningen kommer på tisdag och ska läsas in och presenteras för utbildningsvetenskapliga nämnden. Äntligen börjar jag komma in ordentligt på jobbet och det känns som jag har en plats där och uppgifter som är mina. Tror det kommer bli riktigt bra det här jobbet!


Dagens låt



Har lyssnat väldigt mycket på Tingsek på senaste tiden och här kommer dagens favorit:






Känsla av vardag


Helgen blev väldigt mysig. Emma kom hem och vi tog en shoppingrunda på Erikslund med resten av stan i lördags. Passade på att storhandla mat och idag har jag lagat massa matlådor. Blev köttfärssås och pasta och nudlar med fläslfilé och wokgrönsaker.Så skönt att sånt fixat så man slipper laga mat varenda dag :)

Jag och Emma kollade på film både lördag och söndag och såg Whatever Works, I Love You Man och sen de sista Johan Falk filmerna (eftersom de inte verkar gå på TV4) Var hur mysigt som helst och det är tur att hon inte bosatt sig alltför långt borta :)

I söndags käkade vi middag med (nästan ) hela familjen på greken för att fira Mattias födelsedag. Var också mycket trevligt, stackars mamma ligger dock hemma och är sjuk fortfarande. Inte skoj.

Nu rullar dagarna på och det börjar smyga in en känsla av vardag på nya jobbet och det är rätt skönt faktiskt. Att vissa saker börjar bli bekanta och att jag vet vad jag ska göra när jag kommer till jobbet och inte behöva vänta på att få uppgifter.

Fick lite panik över mitt hår idag som börjar bli långt och tråkigt så jag bokade en klipptid till på fredag. I Uppsala :) Har ju min frisör där och kan inte tänka mig att byta. Sen får jag dessutom käka sushi med Lotta på kvällen så det blir ju en riktigt bra dag! Ser fram emot det.

Provat en ny shoppingsida,
www.parfym.se där de har riktigt billiga parfymer och smink. Funkar mycket bra måste jag säga, idag kom den här godingen med posten :)