possibilities...


Idag fick jag en känsla av sommar, vilket är helt sinnessjukt för det var bara tre grader när jag cyklade till jobbet :) Men det var mer en inre känsla av möjligheter, och roliga saker som ligger framför mig. Så där som man känner när sommaren kommer och man har massa planer.

Jag och Tina var och shoppad een hel massa till festen igårkväll och det ska bli så himlans kul. Och så glad att vi gör det ihop. Nu är det faktiskt bara en och en halv vecka kvar!

Men mycket ska hända innan dess :) Bland annat så blir det en trip till Uppsala på lördag för att fixa till håret (MKT behövligt) och så sushimiddag med världens bästa Lotta. Det var alldeles för länge sen.

Men idag suger jag lite på sommarkänslan och drömmer mig tillbaka till sommaren som precis passerat....





Live, love, laugh


Idag går jag omkring med en dikt i huvudet som jag hade på väggen när jag var yngre och ofta oroade mig för framtiden. Jag behövde påminna mig själv om att framtiden kan man inte göra så mycket åt, och inte mycket blir bättre av att oroa sig. Så lev idag, älska och skratta, och inse att dagen idag är din!

Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mera innehåll
än du redan har givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag har du.
Använd dig av det.
I dag kan du glädja någon.
I dag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din







Bilder från födelsedagshelgen


Så nu har jag kommit levande ut på andra sidan 30 års strecket :)
Och det har varit en fantastiskt rolig födelsedagshelg med massa fina vänner, släkt och familj! Och så fick jag min efterlängtade kamera (en Nikon D3000) så kommer nog spamma bloggen med en del kort framöver hihi...

Här kommer lite bilder




















Snart 30


Lever nu min sista vecka som 29 åring.... på söndag är det dags att ta steget in i 30 åringens värld :) Inte för att jag tror den kommer vara så annorlunda och nej jag har ingen direkt åldersnoja, men lite ovant är det allt. Att fylla 30 är i alla fall en grymt bra anledning att fra ordentligt. Så på lördag ska det drickas champange hos mig och drinkar på stan och på söndag ska jag firas av familj och släkt. Sen väntar ju min och Tinas fest om två veckor! Mycket trevliga saker att se fram emot.

Valet diskuteras mest hela tiden på jobbet och än så länge så lever vi i en låååång valvaka. De där sista rösterna som räknas idag kan ju vara extremt avgörande. Men känns som det vore lite för bra för att vara sant om de skulle fixa egen majoritet till alliansen. Men hoppet lever.

Annars händer det inte såå mycket revolutionerande saker. Jobbar på även om jag just nu har en rätt lugn vecka och kommit igång rätt bra med träningen och hoppas hålla mig borta från alla förkylningar som folk drabbas av till höger och vänster.... Ska planera inför festen med Tina på torsdag och sen hoppas jag på en trevlig kväll på fredag ;)

Nu börjar höstens alla vackra fäger synas  och idag när solen skiner är det otroligt vackert!






Dagen efter


Jaha dagen efter valet och känslan av baksmälla sitter i kroppen. Rätt lag vann men fick inte egen majoritet. SD kom in i riksdagen och M flörtar med MP. Ska bli väldigt intressant att se hur detta kommer utveckla sig. Om jag får tippa så tror jag alliansen kommer bilda minoritetsregering och söka stöd hos de andra partierna i specifika frågor. Tror inte att MP kommer sätta sig i samma regering även om jag skulle tycka det var en bra lösning. Men återstår att se....

Angående SD i riksdagen så får detta bli min kommentar:




Helgen var annars bra. Afterwork-kväll i fredags på Tabazco och Cirkus, mycket trevligt. Och så Jonas och AL s fest på Brunnby i lördags, också det mycket trevligt. Känner mig dock lite trött idag, och lite snorig så kanske har nåt skit i kroppen. Så det blir lite vila och massa te nu och hoppas att jag slipper åka på nåt...

Jag ska vara en giraff


Fredag, äntligen fredag, så skönt. Varit en bra vecka men känner mig rätt trött. Mer i huvudet och själen än i kroppen. Kvällen ska spenderas med fina vänner och imorgon väntar häng med syster och fest på kvällen med andra fina vänner :) Kommer vara bra medicin för min trötthet!

Något spännande som hände idag var att vi fick reda på namnet på MDH s blivande nya rektor, verkar vara en mycket meriterad och duktig person! Kul



Idag lånar jag ord från Mia Skäringers bok Dyngkåt och hur helig som helst:

Längesedan jag släppte ner axlarna till axlarnas egen höjd.  Till deras egen plats.
Jag har haft kort hals jävligt länge.  Men den här veckan ska jag vara en giraff,
en långhals som höjer sig över alla måsten, alla krav.
En som vilar sitt huvud bland trädkronorna och andas himmel!




Det ska bli min helg!
Hoppas ni får en bra helg ni med!

Livet består av förändring....






som polstjärnans ljus i natten


Himlen är så vacker ikväll.
Sitter här med tända ljus och dricker te och funderar lite...  


Var på sjukhuset idag med mamma och hälsade på mormor. Hon är så trött, så trött och märker knappt att man är där. Hon nickar och hummar lite till svar. Vi sjöng några sånger och då hummade hon med i melodin och jag kände att tårarna brände i ögonen. Min fina mormor ....

När natten så stilla sig sänker
finns tystnadens tomhet hos mig
Och likt den klaraste stjärna som blänker
så stark är min kärlek till dig

Du är för alltid en del av mig
som polstjärnans ljus i natten
Jag tänder ett ljus som en hälsning till dig
som en bro över mörka vatten

Du är för alltid en del utav mig
så fjärran men ändå så nära
En ängel ska bära min hälsning till dig
Du är för alltid en del utav mig

-Lasse Berghagen-





Elfte september


Det här datumet kommer alltid vara förknippat med tragedi och den där känslan av att världen förändras på en sekund. När jag tänker tillbaka till den här tiden för nio år sedan, hur telefonen började ringa, de overkliga tv- bilderna om och om igen hela kvällen, så kommer den där overklighetskänslan tillbaka. Och känslan av att ta tillvara på tiden man har just nu för vi vet ingenting om framtiden. Vilket vi kanske kan behöva påminnas om i vardagen när dagarna bara rullar på....


Hade en väldigt mysig kväll hos Petra igår. Middag, vin och filmmys. Vi kollade på Garden State och det är en så himla fin och mysig film. Finns så många citat i den filmen som är så klockrena. Ni som har sett filmen känner igen det här, favoritscenen i hela filmen tror jag:

Andrew Largeman: Fuck, this hurts so much.
Sam: I know it hurts. That's life. If nothing else, It's life. It's real, and sometimes it fuckin' hurts, but it's sort of all we have



Varit en otroligt skönt soft lördag hitills. Pysslat hemma, tvättat och tagit en långpromenad. Nu sitter jag och laddar för att åka till Uppsala på inflyttningsfest hos Minna och Niklas. Ska bli galet kul att träffa dem igen, var alldeles för länge sen. Och få se huset deras.


Filmmys med Garden state


Förvirringen från igår har lättat lite idag. Det är guld värt att ha vänner (och syster) att bolla sina tankar och känslor med. Mycket klarnar bara man får säga det högt....

Idga är det fredag! :) Mycket skönt. Jobbdagen ska ägnas åt att skriva protokoll från gårdags nämndmöte och ikväll blir det film och vin med fina tjejer (och kanske en sväng på stan) Vi ska kolla på en av mina favoritfilmer: Garden State.


Hoppas du har en fin fredag!


None of it matters, but it does......


Idag har jag inte så mycket ord så låter lite bilder illustrera lite tankar som snurrar i huvudet just nu....













Ikväll ska jag och Tina planera inför vår fest, det ska bli skoj! Ser fram emot det himla mycket att få träffa alla våra fina vänner och ha en kul kväll ihop!


Tänkvärt


Dagens tänkvärt:



Läste den
här artikeln idag och funderade på om motsatsen också stämmer, att om folk börjar bli sambos, gifta sig osv om det smittar på samma sätt som skilsmässor verkar göra. Vore ju en lite roligare undersökning att göra. Det känns ju som att det stämmer i alla fall i min omgivning, och med tanke på de elva bröllop jag varit på de senaste tre åren :)

Annars jobbas det på med nämndmöten den här veckan. Träning och kanske nåt biobesök står också på programmet :)




Ovärderlig vänskap


Haft två fantastiskt trevliga kvällar den här helgen och jag sitter här och är tacksam över alla fina vänner jag har i mitt liv. Det är sån himla fin sak vänskap. Kunna vara sig själv utan att behöva förklara eller be om ursäkt. Att dela förtroenden, våga visa sitt rätta jag med alla brister och tanklösa beteenden man har för sig ibland och få bli respekterad, accepterad och älskad som man är... ovärderligt.

Nu är det söndag och jag har precis städat klart köket efter gårdagens middag. Ska ge mig ut på en promenad om en stund. Förhoppningsvis med trevlig sällskap ;)
Sen har syster kommit hem för några dar så ska passa på och hänga lite med henne också. My darling!

Sen ny vecka.... mycket jobb, och äntligen ska jag komma igång med träningen på riktigt. Tre pass inbokade i veckan, here we go!


Sikte framåt


Imorse var det lätt att vakna, solen sken och så är det fredag!

Varit en intensiv jobbvecka så det ska bli väldigt skönt med helg. Ska försöka ta det lite lugnt och pyssla lite hemma, gå nån promenad och njuta av fint väder. Men först väntar kul awkväll och imorrn kväll middag (och kanske nån drink på stan) med fina vänner :)


Har en bra känsla i kroppen just nu... känns lite som att taket har höjts, och det finns plats för djupa friska andetag och stora tankar. Me like!


Konsekvenser


Det som formar våra liv är till mångt och mycket de val vi gör, varje dag. Stora beslut och små beslut får alltid konsekvenser. När vi väljer en sak betyder det att vi samtidigt väljer bort en massa annat. Det är en konst att kunna vara nöjd med sina val, att inte ifrågasätta sig själv om man valde rätt, om något annat inte skulle ha varit bättre.


Vissa människor lever efter nån filosofi att det mesta är förutbestämt och att vi inte har så mycket att säga till om. Jag tror inte det. Jag tror vi formar våra liv själva. Allt kan vi inte påverka eller förhindra, men vi väljer hur vi ska hantera det som händer oss. Det är det som formar vilka vi är.


Har lärt mig att de val en person gör säger rätt mycket om den personens karaktär och personlighet. Och handlingar talar mycket tydligare än ord. Ord kan förvrängas, poleras och läggas tillrätta men vad du gör är så ofta mycket tydligare. Säger du att du är ledsen så kan det eka tomt men om du sitter bredvid mig och håller min hand så vet jag att du menar det….


Och jag har lärt mig att den där känslan i magen och rösten i huvudet som viskar, allt som oftast har helt rätt så jag får nog lov at välja att lyssna lite mer på den i framtiden.