Kolmården <3


Igår var jag, Tina och Andreas på Kolmården och hade en helt underbar dag med alla fina djur.
Här kommer en hel massa bilder :)




































































Tankar vid helgens slut


Ja vad kan man möjligtvis säga efter de här senaste dagarnas fruktanvärda tragedi i Norge.... Det är så overkligt. Verkligheten överträffar filmen i ondska. En man tar sig rätten till detta obegripligt vidriga terrordåd.... Jag finner mig sitta vid tvn och se samma nyheter om och om igen och antar att det är ett sätt att försöka få det att sjunka in. Tårarna rinner. Tänker på de familjer som inte får hem sina barn efter vad som skulle ha varit ett kul och lärorikt sommarläger. Så obegripligt orättvist och hemskt.

Har inga ord så citerar Stoltenbergs fina tal han höll vid gudstjänsten idag:

Det er nå snart to døgn siden Norge ble rammet av den største ugjerningen siden krigen. På Utøya og i Oslo.
Det føles som en evighet.
Det har vært timer, dager og netter fylt av sjokk, fortvilelse, sinne og gråt.
I dag er det tid for sorg.
I dag skal vi tillate oss å stoppe litt opp.
Minnes de døde.
Sørge over dem som ikke er mer.
92 menneskeliv er gått tapt. Flere er fortsatt savnet.
Hver og en av de som er gått bort er en tragedie. Til sammen utgjør tapet en nasjonal tragedie.
Fortsatt strever vi med å begripe omfanget.
Mange av oss kjente noen som er borte. Enda flere vet om noen.



Midt i alt det tragiske er jeg stolt av å bo i et land som har maktet å stå oppreist i en kritisk tid.
Jeg er imponert over hvor mye verdighet, omsorg og fasthet jeg har møtt.
Vi er et lite land, men vi er et stolt folk.
Vi er fortsatt rystet av det som traff oss, men vi gir aldri opp våre verdier.
Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet. Men aldri naivitet.
Ingen har sagt det finere enn AUF-jenta som ble intervjuet av CNN: ”Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen.”




Segelsemester


Det blev två helt underbara veckor med båten. Hoppade på i Södertälje och vi tog oss nedåt kusten och sen över till Gotland, spenderade sköna dagar i Visby dit Emma kom och anslöt besättningen. Sen tillbaka över till fastlandet igen och så fick vi några sköna dagar upp längs kusten igen och igår hoppade jag och Emma av i Trosa och tog tåget hem. Massa sol, lite regn, bad, grillning, shopping, kortspel, fika, god mat, tornerspel, sköna lässtunder... med andra ord en helt perfekt segelsemester!

Här kommer en rejäl bildbomb på vår resa :)



























































Semestern inledd!


Semester!! :)  Äntligen! Stapplade in över mållinjen i torsdags eftermiddag och känns som jag inte hade orkat en enda dag till men det hör väl till när man ställer in sig på ledighet.

Det har varit full rulle de senaste dagarna med tre dagar nere på Cityfestivalen. I torsdags såg vi Daniel Adams Ray och Looptroop, mycket bra. I fredags var det först middag hos mig och sen drog vi ner och såg The Ark. Lite märkligt att se dem här i stan och på en stadsfestival där folk kanske inte främst är nere för att titta på artisterna... så blev inte den där härliga stämningen i publiken som fanns på Cirkus. Men vi får en ny, sista chans på Gröna Lund i september, då blir det hejdå på riktigt :(

I lördags blev det inga konserter utan grillkväll hos Tina&Andreas och sen allmänt häng på stan. Mycket kul och aningen skum kväll :)

Så gårdagen blev en trött historia haha och idag har jag tvättat, städat och håller på och packar inför segelsemestern som inleds imorrn. Tar tåget till Södertälje och möter upp mappa där. Gud vad skönt det ska bli att få komma ut i skärgården och lämna vardagen bakom sig helt och hållet.

Lämnade kissarna på pensionatet idag och alltid lika skumt att komma hem till en tom lägenhet sen. Vet att de har de bra där men kommer sakna dem galet mycket under de här veckorna...


Lite bilder från senaste dagarna