En plats i solen


Sitter och lyssnar på Kents nya och laddar inför imorrn :)

Känns som det finns förutsättningar för en riktigt bra dag!





Kents nya


Jösses Jocke Berg har gjort det igen :)
Håller på och bekantar mig med den nya Kent plattan och fastnade genast för den här texten:


Varje gång du möter min blick


För första gången på nära håll
stod vi som frusna mot varandra
Och mina händer rörde aldrig din hud
men jag vet att du kände

Som en elektrisk chock genom skelettet
Lätta fingrar genom tyget på de kläder du valde
för någon annans skull

Och varje gång du möter min blick
blir min värld en aning större
Varje gång du möter min blick
hör jag ditt hjärta ge mig blod

Varje gång du möter min blick
går en störning genom ljuset
Varje gång du möter min blick
så vet jag vem jag är

För sista gången på nära håll
står vi som frusna mot varandra
Och våra händer möts affärsmässigt snabbt
som i förvåning

Över en elektrisk chock genom skelettet
Som slog sönder våra liv till ett fullständigt normalt
tillstånd där allt är trasigt

Varje gång du möter min blick
går en störning genom ljuset
Varje gång du möter min blick
Så vet jag vem jag är

Varje gång du möter min blick
blir min värld en aning större
Varje gång du möter min blick
hör jag ditt hjärta ge mig blod


Varje gång du möter min blick
går en störning genom ljuset
Varje gång du möter min blick
så vet jag vem jag var...



Låten hittar du
HÄR



Dagen i bilder


Sätra Brunns kyrka







Himlen utanför fönstret just nu....





Fullmatad vecka


Pågår nedräkning inför semestern nu. Folk börjar droppa av på jobbet och den här veckan är vi bara två stycken på min avdelning. Men nu har jag bara fem dagar kvar :)  Och den här veckan innehåller massa trevligheter så jag klarar mig: idag ska jag luncha med syster och sen ikväll drar vi till Sätra Brunn för att öva inför bröllopet nästa helg.

Torsdag är det dags för en tur till Borlänge och Peace and Love! Hoppas hinna se Ane Brun, Melissa Horn, Robyn och framförallt Kent! Tjoho vad kul det ska bli!

Sen är jag ledig på fredag och då är det Cityfestival i stan och Andreas Johnson och Hoffmaestro spelar på kvällen vid Fiskartorget, massa fina vänner ska dit och det kommer nog bli en skoj kväll det med.

Och sen är det bröllop på lördag, Sara och John gifter sig och gymnasietjejerna ska dit ihop. Talet är färdigskrivet och klänning utvald :)

Söndag hoppas jag på fint solväder och på kvällen är det äntligen dags att se Eclipse på bio :)

Japp sen är det dags för semester så jag kan börja vila upp mig tror jag haha :)

Midsommarhelgen i bilder


Vilken fantastisk midsommarhelg det har varit.

Sol, bad, sill, grill, fotboll, fest, vänner, släkt, familj, krocket, båt... massa fina minnen.....























Nu laddar jag för de sista sju jobbdagarna innan det är dags för semester på riktigt!


Glad midsommar!


Haft en helt underbart skön ledig dag. Jag och mamma har solat och badat på Björnön och det var så varmt i vattnet nu att man kan simma långa stunder. Härligt! Och sen blev det grillning med hela familjen nu på kvällen. Så skulle man ha det varje dag :)

Imorrn är det midsommarafton och den ska firas med Ann och Co på Fullerö. Kommer säkerligen bli toppenmysigt. Önskar er alla glad midsommar med en gammal midsommarbild :)




Kärleksvisa


Ja vilken bröllopsdag det blev igår. Skulle bara kolla vigseln men blev sittande hela dagen förutom ett break för kvällsmatchen. Sen satt vi hela gänget här och tittade på festen och fick alla tårar i ögonen av Daniels fina tal. De såg så otroligt kära och lyckliga ut, det gick rakt in i hjärtat.

I fredags var det ju festkonserten och jösses vad mycket fin musik. Gillade dock inte Lisa Nilssons version av Utan dina andetag, tyckte den var för mesig. Och dessutom är det ju min bröllopssång :)

Den här fastnade mest:
 



Var inte rädd, jag går bredvid dig.
Kom ta min hand, jag håller i dig.
Här i min famn, kan du våga tro.
Sänk dina murar, jag ger dig ro.

För att jag älskar dig, så som du är.
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig, när du är svag.
För du betyder allting för mig.
Var inte rädd, Jag går bredvid dig.

Nu är jag din, och nu kan jag andas.
Här blir jag kvar, för här vill jag stanna.
Se på oss nu, livet är vårt.
Ser du den framtid som vi, vi kommer få.

För att jag älskar dig, så som du är.
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig, när du är svag.
För du betyder allting för mig.
Ja jag ska älska dig, så som du är.
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig, när hoppet sviker.
Du betyder allt för mig.


Keep on walking


Nu har jag lite tid att andas på jobbet och idag hann jag till och med ner på stan på lunchen för att fixa nytt pass. Insåg att jag visst behövde förnya det inför sommarens resa :) Blev lite nostalgisk när jag såg mitt visum från USA i gamla passet. Chicago.... galet att det är tio år sen nu.

Ikväll blir det lite after work på Tabazco, ska bli trevligt. Hoppas solen stannar kvar så man kan sitta ute. Igår var jag ute och promenerade runt Svartån och det är så himla fint där nu, massa näckrosor och så såg jag lite andungar simma omkring....



Hoppas på en trevlig kväll imorrn med, då vi ska ses några gamla gymnasietjejer och prata lite gamla minnen. Väntar ju ett bröllop om hörnet så vi ska försöka inspirera oss till ett tal :)

Annars lever jag lite efter de här raderna just nu:


I was aiming for the sky, ended up flat on the ground
But once again the sun is rising, I better keep on walking
Keep on walking


Fotboll och vin


Ja nu är vårt jobb så gott som klart som vi slitet med i flera månader. Ansökan lämnas nu för layout och det återstår endast små redigeringar. Känns helt overkligt och jag somnade i ren utmatttning på golvet hemma hos föräldrarna i fredags efter middagen :)

Så nu kommer jag kunna jobba normallånga dagar och gå hem vid fyra :) Kommer vara mkt skönt att kunna trappa ner lite nu inför semestern. Fick ett väldigt fint mejl från min chefs chef i fredags kväll där det stod "Fantastiskt bra jobbat Maria! Gå hem och ha en trevlig helg nu" Alltid skönt att veta att ens arbete uppskattas! Vi har lite trevliga saker inbokade på jobbet också. After work mitt i veckan,  "sommaravslutning" på fredag och nästa vecka är det sommarfest med våra två grannavdelningar. Skönt med lite sånt också och inte bara slit. 

Igår hade jag en riktigt trevlig kväll med lite barhäng, fotbollstittande och ännu mer barhäng. Trevliga människor och så fick jag med mig syrran hem och vi hade en mysigt seg morgon imorse :)
Blir kanske en favorit i repris på lördag då jag bjöd in gänget, och ev andra intresserade, att kolla på fotboll och dricka vin hemma hos mig. Danmark spelar och man måste väl nästan heja på det enda nordiska laget i VM...

Nu blir det soffan och en katt på magen resten av kvällen.


One down, one to go


One down, one to go ....  Ett viktigt, jobbigt möte avklarat, ett kvar imorgon. Sen återstår MASSOR med arbete under torsdag-fredag innan vår första fas är avklarad. Just nu känns det som att vägen dit är lång och många pusselbitar behöver falla på plats under de här två dagarna men efter mötet idag finns det i alla fall en strimma av hopp att det ska gå.

Kommer nog inte vara kontaktbar på fredagkväll :) Ser dock fram emot att umgås med lite folk på lördag och den planerade drinken på stan :) Längtar verkligen efter att få komma ut och se lite folk när jag befinner mig inne i den här jobb-bubblan. Blir liksom bara jobb-träning-äta-sova just nu...

Men jösses vad jag ser fram emot semestern och drömmer mycket om de där stränderna jag och Lotta ska sitta på och dricka våra färgglada drinkar och läsa böcker i solen :)) Eller vad säger du gumman?


ett steg på vägen


Inte så mycket tankar att förmedla idag...

Fortfarande mycket på jobbet och ser fram emot när den här veckan är över. Börjar bli lite less på alla som för tillfället gör mitt jobb svårare än det behöver vara.... en dag i taget.

Dagens låt:




Möhippebilder


Det roliga som väntade i lördags var möhippa för Anna. Nu är hon en liten snokare som nog listat ut att det var dags men ändå sov hon när vi kom och kanckade på :) Först blev det härlig frukost i solen + bubbel och jordgubbar. Utmaningen för dagen var höghöjdsbanan i Sala Silvergruva. Högt, jobbigt, läskigt och kul! Sen blev det en fortsatt härlig dag i solen med lunch, kubb, middag, lekar och utgång på kvällen. Här kommer lite kort från dagen...










Mer bilder finns här.

Jag hängde inte med ut på kvällen sen då jag fick världens huvudvärk. Gissar att det är stressen från veckan som gått som kom ikapp. Fick åka hem och sova och vaknade jobbigt nog med huvudvärk i morse också.. men det har blivit bättre under dagen. Har återhämtat mig i en solstol i föräldrarnas trädgård med syster. 

Ikväll blir det mat och bio med Tina. Mys!

Egoboost


Trodde jag skulle få en lugn dag på jobbet idag men nej så blev det inte :) Fick spendera dagen springandes hos vår jurist för att reda ut massa formaliafrågor angående nämndmöten. Jaja har lärt mig en hel del idag och det är ju aldrig fel. Hade även utvärderingssamtal med mina chefer idag då min provanställning tar slut snart och de sa så mycket fina saker om mig att jag blev alldeles generad. De tycker att jag är snabb, målfokuserad, har integritet och mod i de konflikter som varit på jobbet, kompetent på mitt jobb, bidrar till bra stämning i gruppen och lite annat :) De kunde inte hitta nåt att sätta på minussidan och så sa de att självklart så ville de ha kvar mig om jag också ville stanna, vilket jag så klart vill! Skönt att avsluta avsluta veckan med en liten egoboost måste jag säga. Det betyder mycket att faktiskt få credd för det jobb man lägger ner och den här veckan har ju varit lite extrem.

Men sen lyckades jag ta mig från jobbet vid fyra och gick ner på stan och shoppade lite i solen. Hur skönt som helst. Nu har jag ätit lite sushi och håller på och pysslar här hemma med lite tvätt och lite förberedelser för imorgon ;)

Tror det kommer blir en mkt bra helg!!



Whiskey säger hej :)



 

Fullmatat


Idag fick jag äntligen iväg utskicket till nämnden, 568 sidor ansökan. Tjoho. Hur skönt som helst att vi fick ihop det. Nu har jag en dags respit innan vi måste fortsätta jobba inför nämndmötet nästa vecka. Imorrn blir det lite andra möten och så ska jag ha utvärderingssamtal med chefen, spännande.

Sen är det helg!! :) Längtar. Det har varit en slitig vecka med fyra lååånga dagar. Igår jobbade jag 14 timmar. Men nu är det inte långt kvar innan vi går i mål.

Imorn blir det lite shopping på stan sen en soft hemmakväll och på lördag är det lite annat skoj som väntar men lite av en hemlis fortfarande. På söndag hoppas jag hinna uppsöka en gräsmatta nånstans och sola lite. Och så pratade jag o Tina om bio på kvällen..... inser att helgen inte blir det minsta mindre fullmatad än vad veckan varit haha