Fredagsmys :)


Skönt med fredag och helg!! Och det underbart fina och varma väder vi har just nu. Blev en långpromenad efter jobbet med kameran och satte mig en stund på en bänk i solen vid Svartån och bara njöt... lite sommarkänsla på den. Och det gäller nog att ta tillvara på de stunderna nu för snart är grådassvädret här... huuu.












Nu är det myskväll som gäller med tacos, nya avsnitt av Greys, Private Practice och Idol :)

Imorrn styr jag kosan mot Uppsala! Först för ett efterlängtat besök hos bästa frisören Monica för klipp och färg. Sen blir det kvalitetskväll med Lotta. Middag och sväng på stan. Ser fram emot det!!

Välkommen helgen :)

Dagens Nalle Puh







Mobilblogg


Provar blogg.se nya app för att blogga från mobilen. Får se om det funkar :)

Helgen blev underbart trevlig! Mysig lördagkväll med tjejerna på Tabazco. God mat och bästa sällskapet!

I söndags firade jag med familjen och mormor med ännu mer god mat och presenter :)

Fyllde ju år på riktigt i måndags och fick blombud av fina Lotta, lunch med kollegorna, fika med Ann o Petra på kvällen, fina sms och massa hälsningar på FB. Blev alldeles varm i hjärtat av alla fina människor som finns i mitt liv. Tack vänner!

Nu har veckan rullat på till onsdagkväll och får mer och mer att göra på jobbet. Tiden går onekligen fortare på gott och ont. Ska försöka ta tillvara de fina dagarna vi verkar få nu tors o fre. Sol och runt 20 grader sägs det. Mycket skönt och det lär väl inte drälla av såna dagar framöver :)


Nu kommer hösten


Äntligen har förkylningen börjat ge med sig på riktigt och idag har jag haft så mycket mer energi. Fått en hel del gjort på jobbet och när jag kom hem drog jag ut på en långpromenad i solen med kameran. Så skönt att få komma ut och röra på sig lite. Nu ser man att hösten är på väg på riktigt....









Har också genomfört torsdagsstorstädning här hemma och sitter här vid datorn nu och njuter av min nystädade lägenhet och en kopp te. Imorrn är det fredag och det ska bli så skönt och skoj med helg! Middag med tjejerna på stan på lördag och middag med familjen på söndag. Trevligt att fylla år :)


Melva


Idag har jag varit och gosat med Mikaela och Marcus lilla Melva. Såååå söt! :)
Några bilder på underverket:











Annars försöker jag kurera en envis förkylning så mycket te och slöande i soffan på kvällarna vilket börjar göra mig en aningens rastlös... men vill vara helt frisk till helgen så det är bara att finna sig :)


Ett sista farväl The Ark @ Gröna Lund



Så kom den då, konserten när The Ark skulle säga ett slutligt farväl till sina fans och vi skulle få säga hejdå till det här bandet som så många tagit till sina hjärtan. Jag och Emma trodde att
konserten på Cirkus var vårt farväl men när det närmade sig så insåg vi att vi var tvugna att vara på plats för denna unika händelse. Inte många som får ett sådant här tillfälle att verkligen säga hejdå till ett älskat band.

Vi var på plats några timmar innan Gröna Lund öppnade och insåg att det inte var några problem att komma in så vi gick och fikade och satt i solen och väntade på insläpp. Sen åkte vi lite bergodalbanor (Twister hur kul som helst! :), åt lite mat och väntande.... några timmar innan började det fyllas på rejält med folk och det blev fullt, 15 000 personer totalt.

Kl 20.00 stod de på scenen och inledde med Absolutely No Decorum och rysningarna var ett faktum, och det var då ja insåg att nu är det verkligen sista gången man får höra alla de här fantastiska låtarna live. Jag kommer så väl ihåg när jag såg dem första gången som förband åt Kent i ishallen i Eskilstuna. Då tyckte jag de var ett bra, kaxigt förband men var mest där för att se Kent. Sen när jag såg dem i Jönköping under SVF tiden så började jag skapa minnen till deras musik och det är just alla de där minnena som fladdrar förbi under konserten, känslor, bilder, människor som har betytt och betyder mycket, för alltid förknippad med vissa speciella låtar.

Ola ställer sig ensam på scenen och sjunger Tell Me This Night Is Over en av mina absoluta favoritlåtar och jag hade lämnat kameran hemma för att kunna vara där i själva ögonblicket men då kunde jag inte låta bli att filma med min lilla iPhone :) Så här är en rätt taskig inspelningen av den om ni vill se :)

Bandet gick verkligen in och körde max på varje låt och i början kändes det som att de talade till sig själva när de upprepade att "detta är inte en begravning utan en fest" men sen kom det "vi är här för att göra slut" och det är väldigt svårt att ta avsked utan sorg och tårar och det blev det gott om, både från publiken och från bandet. Olas mascara rann längs kinderna och jag tror inte vi hade nåt smink kvar efteråt alls.

Jag är glad att många har filmat och lagt upp klipp för det finns så mycket av det Ola säger och sjunger som vi behöver påminna oss om, och nu när vi inte kommer kunna gå på Arks konserter och få det oss sagt till oss så får vi påminna varandra.

Nu blev det en del ord ändå... jag som kände mig så tom efteråt att jag och Emma bara kramade varandra, torkade varandras tårar och gick hem utan några ord.... men tack tack tack .... för allt!



Här kommer lite bilder och länkar till klipp från konserten:











(bild från GrönaLund.se)


(bild från GrönaLund.se)


(Aftonbladet idag)





Videoklipp:
Gröna Lunds sammanfattning av konserten

Öppningen med Absolutely No Decorum

It Takes a Fool To Remain Sane med Olas tal till publiken i mitten av låten

Olas tal till fansen innan sista låten

Calleth You, Cometh I (allsången) 

Calleth You, Cometh I (allsång + konfetti)


Några recensioner av konserten finns bland annat att läsa här,  här och här


Och så här skriver bandet själva idag på sin hemsida:


Tack…

För två otroliga decennier.

Vår tacksamhet och stolthet är oändlig för det ni gjort för oss och för
det vi skapat tillsammans. En fantastisk epok är över och vi hoppas att det både för er och oss innebär början på nåt alldeles nytt. Vi kommer aldrig glömma varken er eller det vi uppnådde tillsammans.

Stort Tack för allt.

/The Ark



och nu finns det inga fler ord........



Mer regn


I väntan på det där fina klara höstvädret så regnar det... massor just nu. Så det blir fler regnbilder :)







Men nu har jag tänt massa ljus, satt på nån bra musik (just nu Melissa Horns nya) och myser inomhus. Ska ta tag i att sortera skogarderoben så man får göra nåt vettigt idag. Tror jag är lite extra rastlös då jag inte tränat nåt alls än den här veckan på grund av min hals.... men nu känns det bättre och imorrn blir det cirkelfys med Carro igen! :) Och imorrn är det ju som fredag för mig på jobbet, då jag är ledig på fredag! Skönt!


Myskväll






Du är nog den


Du är nog den


Jag känner inte igen mig

Det här är inte jag

Jag tar allting så enkelt

Har förträngt hur det var

Tillbaks i gamla vanor

När du hörde av dig igen

Och jag ställer inte frågan

Vad ville du egentligen


Du är nog den

Som jag borde vara hos

Du är nog den

Som jag borde vara hos


Skyller inte ifrån mig

Men du märkte ingenting

Du behövde nån större

Och jag behövde nåt att längta till

Jag försvinner ibland

Och alla frågar vad jag tänker på

Men jag kan inte berätta

För man får inte tänka så


Men du är nog den som jag borde vara hos

- Melissa Horn






Sol i Sthlm


Var i Stockholm i lördags och gick på Lars Wallins utställning ute på Waldemarsudde med mamma och Emma. Det var en häftig utställning och en underbart fin och solig dag. Det är så himla fint där ute och vi satt nere vid vattnet och bara njöt av det fina vädret och den fina utsikten. Mycket mysig dag!





















Idag har det varit en soft söndag med tvätt, städ, en sväng till Plantagen med mamma för att inhandla några orkidéer på deras klubberbjudande (49 kr st) och så har jag och Petra tagit en pizza på Misto och pratat lite om livet.... Nu blir det soffläge och lite te, Idol och film.... ladda batterierna inför nästa vecka.


Regn


Det regnade lite här och jag kunde inte låta bli att fota lite från balkongen....








Hoppas dock att det ger sig snart så jag kan cykla iväg till träningen utan att bli dränkt!

Har precis avslutat veckostädningen härhemma som idag också inkluderade dusch av katterna som är så där halvnöjda med mig nu haha.

Ser redan fram emot att komma hem och krypa ner i renbäddad säng efter tufft träningspass!! Sen kan helgen få komma :)


 


Lite av varje


Kusin Mikaela fick en liten dotter igår. Söt som socker och allt verkar ha gått bra. Hoppas man får tillfälle att träffa henne snart :)

Var på himla trevlig after work med Joanna i fredags. Och vi tog en sväng förbi Cirkustältet och tog en sista drink innan de ska stänga. Får tacka för en trevlig somar och se fram emot nästa :)

Annars så har jag och en kollega har inlett en matlådeutmaning. Vi känner bägge två att det blir för mycket utelucher och jösses vad det springer iväg pengar på det, lite onödigt känns det som. Så nu är utmaningen att ha matlåda varje dag resten av månaden. Mycket bra spark i rumpan att komma igång och laga bra mat hemma också!


Nu börjar verkligen höstvädret komma igång, igår var det riktigt regn och rusk väder men när jag väl kommit in, tagit en varm dusch, krypit in i min onepiece och parkerat mig i soffan under en filt så var det rätt mysigt med regnet utanför... Vi går ju verkligen in i myssäsongen nu :) Finns en risk att jag kommer bo i min onepiece haha.


Fick lite bilder av Joanna från midsommar som de andra har tagit och drömmer mig tillbaka lite....










Men snart kommer alla fina färger på löven och det är ändå nåt spciellt med den klara luften och ljuset på hösten. Tror på att tänka på hösten som en tid för nystart precis som vi brukar göra med nyår. Sitter i oss sen skoltiden det här med att börja på nytt på hösten.

Lite tråkigt att jag inte har nån kurs på gång nu som jag haft de senaste två åren. Men får försöka hitta på nåt annat projekt. Och så ska kalendern fyllas med roliga upptåg och sociala tillställningar så känns genast det mesta roligare :)

Den här helgen blir lugn men nästa helg är det både The Ark konsert i Sthlm och sen kulturnatt i Vås, och helgen efter det fyller jag visst år :)


Dagens tanke






September