Uppdrag granskning


Folk som känner mig vet att jag lätt blir engagerad och upprörd över saker men efter att ha sett Uppdrag granskning igår så finner jag nästan inga ord för att beskriva hur upprörd och förbannad jag blev/är. För er som inte sett det handlar det om en 14 årig flicka som blev våldtagen i sin skola av en äldre skolkamrat. Han blir dömd i både tingsrätt och hovrätt men samhället dvs skolan, fritidsgården, kyrkan och alla vuxna på orten ställer sig på pojkens sida. Det startas hatkampanjer på nätet drivna av den dömda pojkens mamma och bror där det skrivs de mest vidriga saker om flickan. Pojken bjuds dessutom in att närvara på flickans skolas skolavslutning (han är nu flyttad till en annan skola) och han får dela ut blommor till sina fd klasskamrater och det hela slutar med att hela kyrkan applåderar åt honom. Samma kväll våldtar han en till flicka, han döms även denna gång.
Här kan ni se reportaget.  Och här kan ni läsa mer i media om händelsen.

Jag brukar vara rätt kritisk till sådana här reportage för de är ofta vinklade för att trigga en reaktion hos de som ser det men i det här fallet är ju det folk säger rakt in i kameran (eller skrivit på nätet) som är så upprörande och omöjligt att klippa och redigera för att göra det värre. Så jag rekommenderar er att se det och inse att det händer saker i det här landet man helst inte skulle vilja veta nästan....


Annars rullar det på med en hel del jobb och nu är jag äntligen igång med träningen igen! Så skönt. Känns dock att man tappar lite på ett uppehåll på två veckor.

Imorgon ska jag på frukostshopping på HM. De har öppet för clubmedlemmar mellan 7.30-9.30 och bjuder på frukost och 20 % rabatt. Hoppas hita lite fynd! Sen efter jobbet åker jag till Uppsala för ett besök hos frisören och middag med Lotta. Ser jag fram emot!


Bra början på veckan


Ny vecka och en rivstart blev det idag på jobbet. Men det är härlig att ha mycket att göra, helt plötsligt bara så är klockan fem :) Och jag trivs verkligen med mina arbetsuppgifter nu vilket också gör att dagarna går fort. Var presskonferens idag inför regeringens kvalitetsproposition och det kommer nog komma en hel del kritik mot den. Såg att
rektor redan uttalat sig och hon pekar på en hel del viktiga invändningar mot det nya systemet. Får se hur det blir i praktiken sen...

Annars har jag roat mig med att beställa en iPhone :) Kunde inte stå emot längre haha så nu går jag och kollar mejlen hela tiden för att få veta när jag kan gå och hämta den hihi Jösses vad materialistisk man kan vara ibland.

Känner mig rätt återställd nu (även om jag hostar lite på nätterna fortfarande) och tänkte ta mig iväg och träna imorgon efter ett uppehåll på två veckor. Kommer nog kännas men ska bli väldigt skönt och kul att komma igång igen!


Systerdag


Jag och syrran har haft en mysig dag idag. Shoppat loss på IKEA, blev ett nytt köksbord och stolar, som ska monteras imorrn :) Har inkallat hjälp från pappa och syster annars kommer jag nog bli tokig innan jag får ihop allt.

Nu har vi varit på bio och sett Remember me som var bättre än jag förväntade mig faktiskt.




Jag gick därifrån med den där känslan av att vilja leva varje ögonblick fullt ut och ta till vara på alla möjligheter till kärlek som vi stöter på, i olika former. För vi vet aldrig hur livet kommer bli.... var nog inte bara filmen som gjorde det, har gått omkring med en sån känsla några dar nu. Det finns så mycket föreställningar om hur våra liv ska vara och vad vi ska ha gjort vid olika tidpunkter i livet. Det är så lätt att dras med i det och bara se det man inte har istället för att vara tacksam för allt det man faktiskt har och ha vett att uppskatta det medans det finns kvar. Jag försöker bli bättre på det, att se det jag har.

 


Right and Wrongs



När du drar fingrarna genom mitt hår och kysser min panna är det en känsla av värme som sprids i mitt bröst och jag ler samtidigt som det känns som jag vill gråta. Kan inte förklara det som finns mellan oss, vill inte ens försöka den här gången. Jag vet att det är komplicerat, dålig timing och allt annat vi sagt. Jag vet verkligen allt det där så jag gör mig inga illusioner men ändå, ändå är det du som får den där känslan att bli så intensiv att jag ber dig åka hem fast jag vill be dig stanna. Du är så vacker min vän, dina tankar känns som hemma för mig.




Över ytan igen


Det
blev visst inget med tv-serien Klassträffen som min gamla högstiadeklass blev uttagen till. Programmet är inspelat men tydligen tyckte de inte att det var tillräckligt bra (tillräckligt mkt intriger?) för att sändas. Så nu får mina gamla klasskompisar inte se sig själva på tv... de är lite besvikna tror jag. Jag är mest besviken att jag inte åkte med haha hade jag fått resan, pengarna och sluppit vara med på tv :)

Nu är jag frisk igen, skönt nog och var tillbaka på jobbet idag. Snabbt in i jobbet med examensrätterna för nya lärarutbildningen och nu är det skarpt läge för att börja skriva själva ansökan. Spännande. Men känner att det nog är bra att börja med två dar på jobbet och sen få fortsätta vila upp mig lite. Var helt slut imorse efter min lilla promenad ner till jobbet. Inte helt i form än.

Tur att det finns bra tv serier att titta på när man är sjuk. Har kollat klart på säsong två av True Blood nu och det var grymt bra. Alexander Skarsgård är ju riktigt snygg i den serien måste jag säga :)





Syster yster kommer hem i helgen och vi har en mysdag planerad med IKEA besök, kattmys och bio. Det ser jag fram emot :)


Sjuk


Känns som jag försöker svälja taggtråd varje gång jag ska svälja. Blir ännu värre av att jag hostar och är borta i huvudet av feber. Om ni inte förstått det så tycker jag lite synd om mig själv just nu :)
Solen skiner utanför och jag skulle vilja gå på en härlig långpromenad men orkar lagom gå till köket och göra en kopp te.... kommer nog vara hemma ett par dar och känner redan hur uttråkad jag kommer bli. Tyvärr är jag så hes att jag inte kan prata annars hade ni gärna fått ringa mig och underhålla mig lite haha men skicka gärna nåt kul mejl eller nåt..... jag lär ligga här i soffan...




Saker man ser


Vänner är bra att ha. En dag som denna när jag mest var sugen på att stanna inne och kanske dra täcket över huvudet en stund så fick jag istället en mysig tjejkväll. God mat och mycket bra prat.
Ni är guld värda!



Inte som jag tänkt mig...


Ouppfyllda förväntningar, besvikna förhoppningar.... finns flera sätt att beskriva känslan jag har just nu. Men mest av allt känner jag mig tom. Som en ballong nån stuckit hål på. Jag hade definitvt hoppats på att den här helgen skulle ha slutat på ett annat sätt än att jag satt här ensam och skriver det här inlägget det kan jag säga. Men allt som oftast blir det inte som vi har tänkt oss .... De känslor jag hade velat skulle finnas där fanns inte och har även lärt mig ett och annat om mig själv. Efter några år som singel och ensamboende är det inte lätt att öppna dörren på vid gavel och släppa in någon. Behovet av utrymme och tid är kanske en aningen större än jag trodde. Alltid lär man sig nånting.


Ny vecka imorgon och fullt fokus på jobbet nu. Hade ett väldigt lyckat möte i fredags och vi fick det uppdrag vi ville åta oss. Så nu lär vi visa att vi kan göra ett grymt bra jobb också. En stor utmaning så det är bara att kavla upp ärmarna och ta i :)

Nu tar jag en katt och kryper upp i soffan med en kopp te, tänder några ljus och väntar på en ny dag.




Underbara sol


Idag har jag promenerat till jobbet med slen i ögonen och allt känns verkligen mycket lättare när man får lite sol! Folk jag mötte såg också allmänt gladare ut :)
Tänk vilket tappert folk vi är här i Norden som måste leva utan det här underbara ljuset en stor del av året. Nu verkar det som att solen tänker stanna resten av veckan och helgen och det ser jag fram emot!



Annars pågår nedräkning till, vad jag hoppas kommer bli, en mycket trevlig helg :)