Härlig dag på hästryggen


Idag har vi varit och ridit westernridning med jobbet på
Bångbo gård. Det var helt makalöst mysigt :) Hade en superfin och trevlig häst som heter Era. Det var ingen turridning där alla hästarna bara går efter ledaren utan det var lite mer go i hästarna och jag fick rida med enhandsfattning och stångbett vilket jag aldrig gjort. Superkul att få prova nåt nytt. Och vi hade tur med vädret också, solen kom fram precis när vi skulle ge oss iväg:)  Här finns fler bilder från turen.


Så det var kollegans sista dag idag. Tråkigt och det är en stor förlust för sektionen, mycket erfarenhet och kunskap som försvinner. Men vi får se fram emot att få två nya kollegor efter sommaren. Ska bli spännande och se vilka det blir. Är du intresserad? Kolla in här.


Annars hade vi en liten diskussion på jobbet idag om den här undersökningen som visar på att skilsmässobarn inte mår sämre senare i livet än vuxna som inte gått igenom en skilsmässa som barn. Inte speciellt förvånande tycker jag. Tror många gånger barn tar mer skada av att uppleva en familj där föräldrarna inte älskar varandra längre. Jag vet av egen erfarenhet att föräldrarnas förhållande till varandra påverkar oss otroligt mkt i hur vi är mot våra partners. Det blir ju den verklighet man vuxit upp med och relaterar till. Att se hur hur våra föräldrar behandlar varandra i ett förhållande påverkar nog väldigt mycket vår egen bild av vad ett förhållande ska vara/är, både medvetet och omedvetet. Sen visade undersökningen att skilsmässobarn oftare bryter upp från förhållanden senare i livet men jag vet inte om det är en negativ sak... ibland kan det vara bra att gå när det inte är bra längre, men ibland kan det ju finnas nåt där värt att kämpa för också och då kan det vara bra att ha sett sin föräldrar hålla ihop..... en balansgång helt enkelt. Och klart är att folk har rätt starka åsikter i frågan vilket märktes vid fikabordet :)

Lysnar för övrigt på The Arks nya skiva och den rekommenderas varmt! Finns i en tidningskiosk nära dig :)

Ikväll kommer syrran hit och har lite tvmys. Mysigt att ha henne hemma igen. Sen ska jag klara av en halvdag på jobbet imorrn innan jag drar iväg till Uppsala och Valborsfirande! DET ska bli kul :))

Ha en fin och kul Valborg!





Wicked game


Blev en skön eftermiddag med lite shopping och sen middag med vänner. Vi pratade en del om relationer och jag kom och tänka på ett
inlägg jag skrev för ett tag sen om känslor utifrån en situation en vän gick igenom då. Letade rätt på det igen och inser att jag fortfarande känner väldigt mycket som jag gjorde då. Och att det finns fler situationer som får mig att tänka på samma sätt. Lyssnar på denna ikväll

Lite speciellt på jobbet den här veckan då chefen är sjuk och mycket blir liggande. Vi försöker göra så mycket vi kan ändå men man inser att vår lilla sektion är lite sårbar när en försvinner....och på torsdag ska vi tacka av en kollega. Blir tårta och sen drar vi iväg för lunch och turridning på Bångbo gård. Hoppas, hoppas att det inte regnar bara.

Idag längtar jag efter sommarsolnedgångar i skärgården......







Maxpuls


Jösses vad skönt det var att träna ikväll. Bonus var att favoritledaren var vikarie och hade vaknat på rätt sida och var galet taggad vilket smittade av sig :) Det är nåt alldeles speciellt att få köra slut på sig själv så man ligger som en blöt fläck efteråt. Med pulsen dunkande i öronen och fokus bara på det man gör just då. Känns som den allra bästa medicinen mot förvirrade tankar och känslor.....

Nu sitter jag här med en kopp te och försöker varva ner lite. Var väldigt trött idag känns att det blev två kvällar med alkohol den här helgen... man är ju inte purung längre, även om jag fick höra i fredags att jag minsann inte alls ser ut som min ålder :) Valde att ta det som en komplimang haha.

Hade supermysiga och kul dagar i Sthlm. Mysigt att hänga med syrran. Var alldeles för länge sen. Hade världens mysigaste morgon i söndags när vi vaknade och kollade på film i sängen. Vi såg Dear John, Lasse Hallströms nya. Hur bra som helst, rekommenderas!

Festen hos Johanna var också kul. De flesta hade jag inte sett sen bröllopet och nu finns det en liten Leo där också. Märkligt ibland vad fort tiden går.

Fina Johanna öppnar presenter:




Imorgon ska jag träffa god vän efter jobbet, mat och prat står på programmet :)
Kan bli så glad att vi hittat varandra igen vännen och jag. Vi har ju funnits i varandras vänskapskrets länge men kanske att det är först nu vi är på ett sånt ställe i livet att vi matchar på nåt vis. Vilket jag verkligen uppskattar!


Kul kväll!


Hade en himla kul kväll igår på after worken på BMB.
Du&Jag spelade och som alltid så är det rätt mkt kul folk ute och bra stämning. Träffade på lite nya bekantskaper också och det är alltid kul. Dock fick vädret mig att välja taxi hem istället för att ta cykeln, så måste ner på stan och leta rätt på min cykel nu innan jag åker till Sthlm :)

För idag ska jag ha mys med Emma och sen väntar Johannas 30 års fest! Känns som den här helgen kommer gå väldigt fort. Så blir det när man har kul.


I veckan var vi och köpte en present till kollegan som ska sluta nästa vecka. Vi hittade ett jättefint smycke hos Charlotte af Modigh och jag hittade en jättefin ring också som jag råkade få med mig hem :)

Nu ska pussa lite extra på kissarna så de klarar sig utan mig över natten. Ha en skön lördag!



Mycket att göra, mycket gjort


Idag har det varit en intensiv dag på jobbet. Kände hur excelbladen flimmrade framför ögonen på eftermiddagen. Men fick en hel del gjort idag och viktigt möte avklarat. Hade också en väldigt trevlig lunch med en kollega från en annan avdelning! Trots att jag var sjukt trött när jag kom tog jag en promenad och rensade huvudet och nu efteråt känns det väldigt skönt. Om det är en enda liten sak som jag kan sakna med pendlingen så är det just den känslan av att få tid att kunna varva ner efter en stressig dag. Men å andra sidan kunde jag göra det med en promenad nu istället för att sitta på ett tåg :)

Insett att jag kommer ha en deadline att jobba mot varje vecka fram till den 22 juni nu framöver. Det är så klart arbetet med examensrättsansökan för lärarutbildningen som jag jobbar med. Galet mycket men också kul att ha något så här konkret och viktigt att jobba med. Och idag bokade vi in middag med champange efter den 22 a juni när rektor förhoppningsvis skrivit på ansökan :) Tror att vi kommer vara värda det då....

Nu är det dags för lite mys i soffan. Så här mysigt kan det vara:






Vårtecken


I söndags var jag hos föräldrarna och hjälpte till att köra bort skräp från badrumsrenoveringen till tippen och bära in nya gipsskivor. Svettigt värre men härligt att få vara ute och jobba i solen. Och jag såg till och med en sädesärla och fjärliar! Då är det vår. Ett annat vårtecken är att
uteserveringarna börjar byggas upp, härligt!!

Och man får lite allmänt mer hopp om livet när man vaknar och det är sol ute. Märker hur mycket sol, ljus och värme gör för humöret och det är ju otroligt att vi kan leva här under vinterhalvåret utan detta egentligen. Hoppas vädret håller i sig till helgen så man får njuta då också. Idag blir det en långpromenad efter jobbet i alla fall för att få frisk luft och sol på näsan :)

Nu är våra två tjänster utlysta och hoppas få massa bra ansökningar. Kommer bli spännande med två nya kollegor och skönt att inte vara nyast så himla länge :)






Mjukstart


Skönt med mjukstart med två dagar på jobbet innan det blir helg igen :) Men också skönt att känna att det känns bra att komma tillbaka till jobbet efter ha varit ledig ett tag. Kan få en känsla ibland av hur det var att komma tillbaka till jobbet efter ledighet när jag var på FK ... kändes lite som ett straff på nåt vis. Men det var länge sen nu!

Fick lite vårkänsla när jag cyklade till jobbet, för de har
börjat sopa cyelbanorna och det känns som man flyger fram med cykeln :) Härligt!

Annars är det rätt trist väder idag och det blir nog en innemysarkväll med god mat och tv. Hoppas på uppehåll imorgon så jag kan ta en riktigt härlig långpromenad på Björnön och sen väntar det festligheter på kvällen :)

Ha en bra dag!





Påskledigt


Dags att ge ifrån mig ett litet livstecken tror jag :)

Har varit otroligt skönt att vara ledig och jag har helt gått in för att bara slappa, träffa familj, vänner och ta dagen som den kommer. Vilket har varit väldigt bra. Träffat goda vänner, myst med familjen både syrran och broren var hemma över påsk. Och idag har jag och mamma haft en mysig dag på Kristiansborgsbadets romerska spaavdelning där vi fick varsin kurbehandling. Såååå otroligt skönt och gick därifrån lite vimmelkantig och väldigt avslappnad. Vi tog en fika nere i hamnen och sen åkte jag hem och somnade i soffan, avslappnad :)

Har ju två extra dagar ledigt idag och imorrn och det har varit rätt behövligt känner jag att få lite tid att verkligen varva ner. Har ju varit hårdkörning på jobbet sen jag började i januari och kommer fortsätta så april-juni också så det var nog bra att ta lite ledigt nu och ladda batterierna. Men ser fram emot allt vi ska jobba med fram till sommaren! Och så ska vi ju rekrytera två nya till sektionen och det ska bli spännande och se vilka det blir.



Lite bilder från påsken:











Imorgon ska jag och mamma ta en liten utflykt till Skultuna mässingsbruk och Outletbutiken där. Ska inte bli så kul väder så vi får roa oss med lite shopping :) Ser fram emot helgen dock då verkar det som våren kommer komma på riktigt med sol och värme!