Prinsessa vald av folket?

Diskussionsvågorna har gått höga i lunchrummet på jobbet med anledning av kronprinsessans förlovning. Inte så mycket om själva förlovningen, det är ju kul att hon får sin "prins" till slut, utan mer om monarkins vara eller icke vara. Lustigt att det finns så mycket känslor i ämnet. Ett av förslagen som diskuterades lite mer seriöst var att vi bör ha en vald statschef (cermoniell sådan) och att om Victoria ställer upp i det valet troddes hon vinna.... ja vem vet:)

Annars rullar det på med jobb, rätt lugn vecka på jobbet nu, och träning. Igår valde jag faktiskt att åka och träna istället för att äta semla med familjen. Tror jag har blivit lite skadad haha ... på ett positivt sätt då. Har lite träningsvärk idag så det ska bli skönt med lite massage snart, en av våra friskvårdsförmåner på jobbet.

Funderar på vad jag ska göra på väggen där hyllan satt som katterna rev ner. Vill nog inte sätta upp hyllan igen för då kommer jag bara oroa mig för att de ska lyckas få ner den igen och nästa gång kanske det inte går lika bra med tassar och tv. Kanske ska sätta upp en tavellist och bara ha nån tavla eller lite kort där.... blir nog helgens projekt inklusive ett besök på IKEA :) Måste ju införskaffa lite vårgardiner också.


Vaken

Klockan är nio och det är lördagmorgon och jag är vaken. Irriterande nog ska jag tillägga. Maija hoppade upp i min säng och ville gosa imorse (inte ovanligt) men efter en puss och lite knuff så var jag klarvaken och solen skiner rakt in i mitt sovrum så när jag väl öppnat ögonen var det kört. Så nu sitter jag här med en hel dag framför mig.... så nu ska jag snart bege mig till gymmet en sväng och dra i lite maskiner, sen blir det att tvätta och pyssla här hemma. Ikväll ska jag på födelsedagsmingel nere på stan..... Känns som det kan bli en bra dag!

Och Maija .... hon ligger i soffan och sover igen :)

Var-dag

Idag är det riktig vardag på jobbet. Talande uttryck tycker jag: vardag... var-dag. Med andra ord händer det inte så mycket speciellt idag utan det mesta lunkar på. Kanske är det ovanligt lugnt iofs. Håller på och plockar ihop material för kallelsen till kommunstyrelsen.... men det är inget som kräver någon större analytisk förmåga så hjärnan är lite i viloläge idag :)

Håller på med en utredning om grundskolan och har lämnat ut en tidsmätning till lärarna att fylla i under två veckor. Av vissa reaktioner har jag förstått att det kanske inte är såå populärt hos lärarna eller facken. Ska försöka uppmuntra dem lite med att skicka ut en liten present, frågan är bara om de ska få den som belöning när enkäten är ifylld eller som uppmuntran innan? ....

Ikväll blir det träning och Emma och en kompis ska hänga på. Kul med träningssällskap!


Sol ute, sol inne

Det är skönt när solen kommer fram då känns livet lite lättare. Inte för att jag har så mycket att klaga på utan mer som att man får en bost av energi av att få lite sol på nosen. För livet är för det mesta rätt bra. Visst finns det saker jag saknar men det jag har uppskattar jag väldigt mycket. Denna helg har det blivit mycket tid med familjen och dem uppskattar jag mest av allt.

Blev melodifestivalen i lördags och jag har helt klart en soft spot för Måns "mums mums" Zelmerlöw :)) Jag menar titta bara på de där ögonen.....






Underbar dag

Varit ute och gått på isen med familjen. Hur underbart som helst och i solen kunde man ana en känsla av vår.....


Jag och broren




Glad alla hjärtans dag på er




Rätt så bra

Solen skiner och vad jag förståt av väderprognoserna så väntas den fortsätta visa sig hela helgen. Mycket trevligt. Ska försöka komma ut och promenera och få lite sol på nosen.

Det har varit en rätt intensiv vecka på jobbet och så har vi fått en ny medarbetare på enheten. Kändes väldigt konstigt först men nu börjar jag vänja mig vid att det finns en till medlem i vår lilla "familj" här på jobbet.

Fredag den 13 e idag och är ju omtalad som en otursdag men hitills känns det som en väldigt bra dag och kvällen kommer bli ännu bättre. Pizzakväll tillsammans med syster med pojkvän. Är såååå sugen på Västerås godaste pizza från
Misto!

Alla hjärtans dag på lördag och kvällen ska jag spendera med min familj som är dem jag älskar allra mest....







Nice tajming

Den här veckan var det dags för mig att lägga om ett av mina bolån och det var ju snyggt inplanerat med en sänkning av reporäntan samtidigt :)  Pratade med banken idag och även om det bara gäller en del av mitt lån så kommer det nog märkas i plånboken. Tackar jag för.

Det är dock lite läskigt när det börjar pratas om nollränta och att vi inte sett början till slutet av finanskrisen än.... och känner mig väldigt tacksam att jag har det jobbet jag har och att jag inte behöver oroa mig för att bli arbetslös.....

Ikväll blir det träning och veckans dusch för katterna :)


Bättre nu

Efter en lång dag med massa möten var jag helt slut i huvudet men tog mig i kragen och gick och tränade ändå. Och nu när jag har duschat och ätit känns livet sååå mycket bättre :)
Träningsendorfiner är en riktigt bra drog.

En riktigt bra helg men....

Helgen har varit bra. Riktigt bra till och med. Var i Uppsala i fredags och klippte mig och fick äta supergod sushi med en supergod vän :) Igår hade jag en riktigt bra tjejkväll med vin, schlager och utgång. Idag har jag firat brorens födelsedag med galet god mat och tårta. Ändå sitter jag här på kvällen och har en konstigt känsla av... tomhet. Förmodligen är det bara bakisångesten som talar, men det känns ändå inge bra. Så jag ska ta och gå och lägga mig nu och hoppas att känslan är borta imorgon.

Inte förkyld men näsan gör ont

Dagens irritationsobjekt: jag har fått en finne i näsan! Jag trodde i min enfald att när man uppnådde en viss ålder så skulle man slippa dessa irriterande objekt men icke icke och nu har jag ont så fort jag på något sätt vidrör min stackars näsa.

Jaja annars är det bra. Lite segt så här på eftermiddagen på jobbet men ska snart iväg och träna och sen väntar middag med en vän. Blir nog en bra kväll.

Ensam med mina tankar

Onsdageftermiddag kl 17.03 sitter jag ensam kvar på kontoret och skriver protokoll från kommunstyrelsen igår. Lite läskigt att var ensam kvar här, men ändå rätt skönt. Dricker en kopp te och lyssnar på Christian Walz senaste skiva.

Ikväll blir det direkt från tåget iväg på körövning som ikväll är extra lång. Kommer somna som en klubbad säl när jag väl är hemma. Men bara en dag kvar på kontoret sen, på fredag jobbar jag hemma.

Drömmer mig bort till sommaren och en vacker solnedgång sedd från en varm klipphäll ute i Stockholms skärgård.......





Kärlek endast hormoner?

Ojoj ibland går diskussionvågarna höga i vårt lunchrum. Idag har vi avhandlat LCHF dieten som går ut på att äta lite kolhydrater och mycket fett och kopplingar till hur människan har levt genom historien och alla möjliga former av välfärdssjukdomar och om vår ökade livslängd egentligen är en lek med siffror och beror på andra saker och inte har nåt att göra med vår kost och att vi nu är på väg att äta ihjäl oss.... sen övergick diskussionen till att handla om vad kärlek egentligen är. Är det kemiska reaktioner i kroppen som får vissa yttringar eller handlar det om en mer själslig upplevelse? Jag kan avslöja att vi inte alls var överens :)

Nu ska jag in och presentera en rapport för kommunstyrelsen.

En bra dag

Imorse vaknade jag men en en skön känsla i kroppen. Jag kände mig bara ... glad. Sen kliver jag av tåget här i Fagersta och solen har precis gått upp och alla träd bara glittrar i solen. Utsikten från mitt fönster är så vacker med alla snötäckta träd och en klarblå himmel.

Jag längtar dock som en galning efter vår och värme men idag tänker jag bara njuta av den här fina dagen och mitt goda humör som jag inte riktigt vet var det kom ifrån :)

Ha en bra dag allihopa!

Helgen

Det har varit en bra helg. Fredag blev det träning och sen myskväll framför tvn med På Spåret och Skavlan och sen somnade jag i soffan :) Lite pensionärsvarning på det kanske haha

Igår var jag och mamma och shoppade på Erikslund och sen lekte pappa datordoktor och fixade min dator som har låtit som en flygplansmotor den senaste tiden. Tackar jag för! På kvällen var vi ett gäng hemma hos Jonas och Anna-Lina och drack vin och åt choklad. Mycket gott och trevligt.

Och idag har det varit övningsdag med kören och sen har jag och Tina druckit te och pratat om livets allvarligheter. Så nu väntar en ny vecka runt hörnet och som alltid sitter man lite av söndagsångest. Mest för att jag inte alls är sugen på att gå upp tidigt imorgonbitti. Annars finns det nog potential till en riktigt bra vecka :)

Vääldigt skönt att vara tillbaka bland de levande och borta från febern. Nu kan jag väl få slippa vara sjuk på ett tag, snäälla...