Ring in det nya året

Vill önska er alla ett Gott Nytt 2009 med en välbekant dikt:

Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
mot rymdens norrskenssky och markens snö;
det gamla året lägger sig att dö...
Ring själaringning över land och vatten!

Ring in det nya och ring ut det gamla
i årets första, skälvande minut.
Ring lögnens makt från världens gränser ut,
och ring in sanningens till oss som famla.

Ring våra tankar ut ur sorgens häkten,
och ring hugsvalelse till sargad barm.
Ring hatet ut emellan rik och arm
och ring försoning in till jordens släkten.

Ring ut vad dödsdömt räknar sina dagar
och forngestaltningar av split och kiv.
Ring in ett ädlare, ett högre liv
med bättre syften, mera rena lagar.

Ring ut bekymren, sorgerna och nöden,
och ring den frusna tiden åter varm.
Ring ut det meningslösa våldets gatularm,
ring till alla hjärtan kärleksglöden.

Ring ut den stolthet, som blott räknar anor,
förtalets lömskhet, avundens försåt.
Ring in det rätta på triumfens stråt,
och ring till seger mänsklighetens fanor.

Ring, klocka, ring... och seklets krankhet vike;
det dagas, släktet fram i styrka går!
Ring ut, ring ut de tusen krigens år,
ring in den tusenåra fredens rike!

Ring in den tid, då andarna befrias
ur själviskhetens sammansnörda band.
Ring mörkrets skuggor bort ur alla land!




Gott Nytt År!!!!!!


Vacker morgon

Imorse gick jag frivilligt upp klockan sju på en ledig dag och åkte med min kusin ut till stallet. Kändes lite lätt sinnessjukt när klockan ringde men när vi väl var ute hos hästarna var det så himla mysigt. Det är nåt speciellt med ett stall tidigt på morgonen. Vi red ut och fick se solen gå upp över fälten och det var så där vackert att det gör lite ont i hjärtat och man känner sig läskigt levande.

Kommer förmodligen ha sjukt ont i rumpan imorgon men men jag får skylla mig själv för att jag rider alltför sällan :)

Börjar annars anpassa mig till ledigheten och sover utan vidare till klockan 10 på morgonen och det är hur skönt som helst. Katterna verkar lite konfunderade över att jag är hemma så mycket men jag njuter. Det är så mysigt att ligga i soffan på förmiddagen och gosa med dem :) Fick Vita huset säsong 1 på dvd-box i julklapp och håller på och tittar igenom den. Har du inte sett den så rekommenderas det starkt. Ger en välbehövlig injektion av perspektiv på sitt eget liv :)

Året närmar sig sitt slut och jag ska försöka få ihop nån liten sammanfattning och kanske lite löften inför det nya året. Även om inte mycket förändras så gillar jag idéen med att fira det nya året. Det kan vara så skönt med ett nytt år, en omstart och nya förhoppningar :) Återkommer till det....


Min nya superdammsugare

Ibland har man tur och hittar saker på rean just när man behöver dem! Idag har jag inhandlat en ny dammsugare som är extra bra om man är allergiker men ändå vill bo med sina älskade husdjur :) dvs dammsugaren har speciella filter som renar luften och inte släpper ut alla dumma allergener i luften igen när man dammsugit. Tänk vad de kan komma på. Jag hoppas verkligen att den är så bra som det sägs och efter min testrunda idag här hemma så är jag hoppfull. Känner mig för övrigt mycket bättre med mina mediciner också, har inte nyst eller snorat nästan alls den senaste veckan. Så jag kanske klarar mig undan med blotta förskräckelsen.....

Här är mitt inköp:




Ikväll ska jag hem till Tina och äta middag med gymnasietjejerna vilket börjar bli en tradition vid det här laget :)

En till liten julklapp

Julen har hitills varit väldigt bra och mysig. Igår gick jag och Emma på bio och kollade på Body of Lies, vilken jag verkligen kan rekommendera. Idag blir det  middag hemma hos mamma och pappa med släkten från Gävle och kanske lite TP spelande :)


Kent har gett sina fans en ny låt i julklapp som kan laddas ner på deras
hemsida och Jocke har som vanligt skrivit en alldeles underbar text:

Vi har väl inga hemligheter kvar
men det är så jävla fegt att ge sig av
Bohemerna, poeterna är svin
och On The Road den fånigaste skiten jag har läst
för Hjältar och Hjältinnor stannar kvar
med ryggen upp mot väggen
bara hud mot vassa eggen
och de rivs och slår och bits
för sina liv eller någon annans
de får ingen belöning
men de kräver ingenting
de bara gör biter ihop och håller käften

Älskling det vi mest av allt vill ha
är någonting som aldrig kan bli vårt
November är en mur av våt betong
där en löjlig dröm om flykt föds
för att krascha och sen dö
men Hjältar och Hjältinnor stannar kvar
De spottar hårt mot vinden
och de värmer våra händer
så vi inte tappar taget
om den kärlek vi har rätt till
De vågar tro och hoppas
på att någon däruppe ser oss
någon som hellre vill förlåta än fördöma oss
för något vi inte visste att vi gjort

Låten kommer även visas i en reklam för Friends.

Klapparna är klara

Nu har jag slagit in alla julklapparna och fick god hjälp av katterna som tyckte snörena var till för dem att jaga :) Visst ser Maija oskyldig ut?




Snart jul...

Nu är jag julledig och det är fantastiskt skönt att få sova ut på mornarna :) Speciellt när jag hör andra människor i mitt hus dra sig iväg till jobbet då kryper jag extra långt ner under mitt fluffiga duntäcke och somnar om.

Julen närmar sig och idag ska jag kompletteringsshoppa lite och slå in alla julklappar. Sen blir det traditionellt dagen-före-julaftonmys med familjen då granen ska kläs och skinkan provsmakas. Jag är så glad och tacksam för min fina familj och att vi har så mysigt tillsammans annars skulle den här högtiden vara hemsk, och jag vet att det är många andra som ser julen då man måste umgås med släkt och familj som man inte gillar. Men så är inte fallet för oss och det slutar jag aldrig vara tacksam för.

Mina allergisymptom hålls nu i schack med tabletter och lite nässpray :) Men jag tror jag blev bättre bara av att få veta vad det var som var fel. Och på listan står nu att införskaffa en allergivänlig dammsugare, en slags superdammsugare :)


Imorgon är det så julafton och jag hoppas att du får en supermysig jul med dina nära och kära, det tänker jag ha :)






Är allergisk inte förkyld

Nu har jag fått svar på min mystiska förkylning och det visade sig att jag är överkänslig mot katterna. Hade ju fasat för att det skulle vara så och blodprovet var tydligt sa läkaren. Som också tyckte att jag skulle "avlägsna" källan till min allergi men det  berättade jag för honom att det inte är aktuellt ,så nu har jag fått allergimedicin utskriven och ska börja operation "ha väldigt renstädat hemma" och så ska katterna duschas varje vecka till deras stora lycka :) Blir det inte värre än vad det är nu så kan jag leva så resten av livet för att kunna ha kvar katterna men det är klart att jag blir orolig att det ska bli värre..... men jag tänker göra allt jag kan för att det inte ska bli så!

Och mitt beslut att byta vårdcentral känns också väldigt rätt nu när det visade sig att jag hade fog för att envisas med det där provet. Ska nog skriva ihop ett litet kul brev till chefen på vårdcentralen och berätta varför jag inte är patient där längre :)

Idag jobbar jag min sista dag innan jag är julledig! Ska bli så skönt! Och imorgon drar jag iväg till Uppsala, och att få spendera tid med goda vänner känns som en bra inledning på den här julhelgen.

Bara tre dagar gammal

Vi var och hälsade på en snabbis hos Carro och Peter igår för att titta på lilla bebisen (som fortfarande inte fått något namn :) Och hon är så söt, så otroligt liten... Tilda var jätteduktig och vi hade så klart med oss en present till den nyblivna storasystern.

Här är det lilla underverket:






Nedräkning

Har inte fått se lilla bebisen än, som inte har fått nåt namn än heller :) Men jag hoppas på en liten snabbvisit i veckan.

Helgen har varit mysig och jag känner att jag börjar koppla om till att jag ska vara ledig snart för nu är jag jättetrött. Känns som jag aldrig i livet skulle kunna jobba längre än till torsdag :) Så nu är det bara tre dagar kvar till 19 dagars ledighet! Som ska inledas med disputationsfest för Nisse i Uppsala på fredag. Det ska bli himlans skoj och så får jag träffa Lotta också!

Jag är nästan helt klar med julklapparna nu och det ska bli sååå mysigt med jul. Vi ska baka och laga mat ihop med familjen dagarna innan jul och det ska bli minst lika mysigt som själva julafton.

Den där saken som jag gick och funderade på verkar ha blivit bestämt utan att jag var tvungen att bestämma mig, så det var nog meningen att det skulle bli så....i alla fall får jag väl se till att det får en mening eller nåt :)

Ljus i mörkret

Imorse fick jag två ljusglimtar i mörkret: mamma smsade och berättade att min kusin ligger på förlossningen, på vår morfars födelsedag... kanske blir det en liten Lasse...... sen när jag satte mig på tåget fick jag (och alla andra pendlare) en julklapp av konduktören från tågbolaget jag pendlar med: en termosmugg. Det ni. Vore nåt för SJ :)
__________________________________________

Uppdatering: Carro fick en liten flicka och allt gick bra. :)

.

Skällde ut sköterska på VC

Igår fick jag ett smärre utbrott på sköterskan som svarar i telefon på min vårdcentral. Jag har nu varit förkyld, eller haft förkylningsliknandebesvär (kan ju vara nåt annat kul) i sju (!) veckor. Detta är inte normalt och enligt alla typer av hälsoråd jag läst ska man vända sig till läkare om förkylningen finns kvar efter två-tre veckor. Sagt och gjort så ringde jag till VC och trodde att jag då får träffa en läkare. Men nej du så lätt var det inte. Mitt fall är inte akut och då finns det inga tider, jo ev i slutet av januari..... Jag trodde att VC inte var en akutmottagning men jag hade tydligen fel :) Blev hmm lite upprörd och till slut fick jag en telefontid med en läkare i eftermiddag, får vi se vad han säger... Men det är ju förjäkligt att man ska behöva bli arg och skälla för att få prata med en läkare när man inte mår bra.

Konferensen i Sthlm gick bra. Vi fick mycket gjort och en riktigt trevlig kväll med god indisk mat och showen med Magnus Betnér var grym. Några av de äldre i sällskapet skruvade dock besvärat på sig några gånger :) Vilket jag iofs kan förstå ibland blir han lite väl grov... men många goda skratt blev det.

Jag har börjat beta av julklappslistan lite smått och allt går enligt planerna. Ser fram emot jul och håller som bäst på att bestämma vad för godis jag ska göra, det lutar åt
det här.

Annars går jag och funderar, vrider och vänder, väger för- och nackdelar...... kanske, kanske inte.... fortsättning följer :)

Adventsmys

Jag är fortfarande förkyld, hur irriterande som helst. Fast vissa dagar är bättre än andra och det finns lite hopp om livet. Går det inte över snart får jag väl ta och ringa farbror doktorn och se vad de kan göra....

Helgen var fylld av adventsmys med familjen. Har tagit fram lite julpynt här hemma och det är sååå mysigt med ljusstakarna och stjärnorna i fönstren. Ser så mysigt ut när jag kommer från stationen på kvällen att se alla upplysta fönster i mitt hus.

Imorgon ska jag på en tvådagars konferens i Stockholm. Så det blir middag, underhållning och övernattning + massa jobb :) Vi ska gå och se Magnus Betnér på Vasateatern och det kan nog bli skoj. Bäst av allt är att jag får två sovmornar :)





Nu ska jag tända lite ljus och dricka te!