Iväg till stugan några dar

Efter några lata dagar här hemma då jag i princip bara slappat, läst mer böcker, sett två filmer på bio: Harry Potter och Public Enemies (bra båda två) gosat med kissarna, träffat vänner och njutit av mitt fungerande fina kök! så är det dags att röra på sig igen. Idag åker jag ner till stugan i Värmland för några dagar i naturen. Emma är supersnäll och är kattvakt när jag är borta. Hoppas på att kunna bada och sola lite men väderprognoserna är väl inte så lovande..... men det ska bli skönt att komma iväg lite i alla fall. Har ju två hela veckor kvar av min semester och det känns så ofantligt lyxigt! :))

Bild från stugan för två år sedan då det var värsta drömsommaren med massa sol och varmt i vattnet




Köket är klart!


Nu är äntligen köket klart!

Pappa, mamma och Emma var här igår och hjälpte mig att montera bort ett skåp, montera ihop tre nya och flytta diskmaskinen. Diskmaskinen stod förut i hålet bredvis spisen. Låter himla lätt men det tog definitvt längre tid än jag trott men så är det visst med allt har jag lärt mig :) Bara några små missar som att pappa råkade såga i mitt köksbord haha men men lite smällar får man ta.

Så här såg det ut innan:




Work in progress:




och så här bra blev det efteråt:







Idag har jag hämtat hem kissarna från pensionatet också och de är sååå gosiga och jamiga. Verkar som de tycker att det är skönt att vara hemma i alla fall. Nu ska vi gosa i soffan och jag ska kolla på film.

Segelsemester


Hemma igen. Lägenheten känns väldigt stor och lite ödslig efter att ha trängts fyra personer på samma yta som mitt kök i tio dagar :) Vi har haft det helt underbart. Bra väder alla dagar utom en, massa god mat, bad, läsning och bara haft det bra. Vi har besökt massa mysiga naturhamnar och en del andra pärlor som Trosa och Sandhamn. Vi har haft det precis så bra som jag hade hoppats på med andra ord.












Här finns det fler bilder

Jag har läst en hel massa på semestern bland annat kriminalromner av Mari Jungstedt och Jo Nesbo, och så har jag då äntligen fattat vad alla pratat om och fallit pladask för Twiligt serien :) Emma hade med sig de två första böckerna och nu väntar jag ivrigt på att läsa de andra.


Nu väntar andra halvan av min semester och jag har inte riktigt bestämt vad jag ska ha för mig men idag lär jag i alla fall tvätta :) Köket väntar att bli fixat också, och kanske blir det en tripp till stugan nästa vecka.....

Kom igen nu solen

Det har ju inte riktigt varit nåt härligt sommarväder de senaste dagarna så det har mest blivit inomhusaktiviteter men det har varit helt okej. Jag har läst hmm fem böcker nu, myst med kissarna och så har jag och syrran har hittat på massa skoj. Har inte haft några som helst problem med att gå ner i varv och sova länge på mornarna :)

Idag ska jag packa för imorrn drar vi ut i skärgården för att möta upp mamma och pappa med båten. Jag håller alla tummar för att vi ska kunna få fint väder. Vill sola, bada och grilla på en klippa i solnedgången.... ahh kom igen nu solen!

Kissarna ska bo på pensionat och jag kommer sakna mina små (trötta) pälsklingar. Skönt att veta att de har det bra dock.


Minns Michael Jackson

I tisdags tittade jag och Emma på Michael Jacksons minnescermoni och jag blev väldigt berörd. Mycket av alla fina ord som sas, men mest av det tragiska i att han förmodligen inte fått höra alla fina ord medan han fortfarande levde. Han hade nog verkligen behövt att att någon sa "alla är oskyldiga till motsatsen bevisats" när det var som mest skitsnack om honom... tycker hans livsöde är så otroligt tragiskt och jag blir väldigt berörd av det. Hur vidriga medierna kan vara mot någon som är så känd, det blir okej att skriva precis vad som helst, och jag tycker nog tidningarna här i Sverige balanserar på gränsen också. Jag hoppas de kan lämna honom i fred nu, och hans stackars barn.....

Tror vi alla kan hylla hans liv genom att alla leva ett lite mer tolerant liv gentemot våra medmänniskor och han kommer leva vidare genom sin musik, och dans!

I'm starting with the man in the mirror
I'm asking him to change his ways
And no message could have been any clearer
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself and then make a change

Kolla in det här från Sergels torg och Centralstationen i Stockholm igår :)


Fest, fika och grillning


I helgen var det fest hos Anna som fyllt 30. Temat var charter och de hade fyllt hela sin innegård med sand och beachkänslan var total med pool och paraplydrinkar. Fler bilder finns
här

Jag och Carro



Igår var jag och Emma och fikade hos mormor och firande Emmas körkort med marängtårta! Mums!




Sen blev det grillning hemma med Emma och Victor. Godaste tillbehöret: Grillad färsk majs med vitlökssmör :))



Idag har jag min första riktiga semesterdag och jag har tagit en lång sovmorgon och ska snart ner på stan och träffa Tina. Vädret är tyvärr inge vidare men då passar en dag på stan iofs utmärkt.

Bra dag

Bra saker idag:

* Jag har nu semester i FEM underbara lediga veckor

* Emma tog körkort idag

* Jag och Emma har ätit en supergod middag på Jensen´s

* Jag har duckit sommarens första glas iskallt rosé på balkongen

* Imorgon ska vi kanske bada (om vädret är okej) och sen väntar det 30 års fest på kvällen....

Jag är så redo att njuta av den här sommaren nu, så regn och åska kan dra sin kos och släppa fram sooolen nu :D

Nedräkning och shopping

Nedräkning till semestern pågår för fullt. Och den är välbehövlig, imorse försov jag mig på tåget, men en väldigt snäll medresenär väckte mig! Vi har åkt samma tåg i säkert ett år men aldrig pratat. Så väldigt tacksam för det, annars hade jag säkert inte vaknat förän i Ludvika eller nåt. Och med tanke på allt strul med bänkskivan igår så var det kanske det sista jag behövde imorse :)

Shoppade lite efter jobbet idag. Dels lite nyttigheter som en ett nytt diskställ (kan ju inte ha ett i trä nu på den fina bänken hihi) men också lite roligare grejer: en omlottklänning (matthew williamson for h&m) till helgens 30 års fest med chartertema och så ett par mysiga hemmabyxor. De sitter jag och myser i just nu :)





Nu ska jag kolla på SO You Think You Can Dance och förmodligen somna i soffan.....

Vad ska jag göra med hålet?


Ja nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra med det fina hålet som blir där diskmaskinen stod.




Funderar på att sätta in dessa skåp:



De är 20 cm breda och hålet är 45 cm så det borde nog bli rätt bra tror jag.... Det vänstra kan man reglera höjden på hyllorna  så man kan ha högre hyllor för flaskor och kokböcker och sånt tänkte jag...


Sen ska vi försöka fixa till sidan där vi tar bort skåpet och sätter in diskmaskinen också för det är idag ett 60 cm skåp och diskmaskinen är ju bara 45 cm så det kommer bli utrymme över där också....

Så sugen på att fixa till allt på en gång, svårt det här med tålamod :)