Bröllop och födelsedagsfirande

Bröllopet igår blev underbart vackert! Brudparet strålade ikapp med solen och sången gick bra. Sen var det jätteskönt att kunna gå på middagen och bara sitta och njuta utan några speciella uppdrag :) Det blev verkligen en riktig fest och vi dansade till klockan tre sen sa fötterna stop. Kom hem vid halv fyra och med en champangeflaska i handen mötte jag en en joggare i porten :)) För fler bilder från dagen kika in här

Det fina brudparet



Idag vaknade jag med en ruskig huvudvärk efter alldeles för få timmars sömn men men lite cola och Alvedon så var jag redo för firande av Emma och pappas födelsedagar, och så var det ju Mors dag dessutom. Pappa och mamma hade fixat en tipspromenad om Emma (skitsvår) som pojkvännen Victor tog hem (han hade bättre resultat än Emma själv hihi) Supermysig dag och nu är jag helt slut och ska krypa till kojs tidigt.

Lunch i solen

Idag åt jag lunch med min darling mamma på Hässlö Värdhus. Mumsigt och skönt i solen.



Imorgon väntar bröllop och jag känner mig bättre i förkylningen idag så förhoppningsvis går det bra att sjunga, och festa ;)

Efter regn kommer solsken

Nu är jag hemma igen efter två dagar med kvalitetsnätverket i Stockholm. Vi hann med mycket och det blir nog en rapport den här gången också till slut :) Redovisningen är den 16 juni så det återstår lite finslipning men sen så!

Blir alltid lite kär i Sthlm på sommaren och går var det underbart fint, dock blåste det rätt mycket..... idag var det dock inget vidare väder och då var det riktigt drygt att trängas med paraply bland alla stressade sthlmare.....



Tyvärr är jag fortfarande förkyld och fick bege mig tillbaka till hotellet efter middagen igår och vila. Så galet trist att vara krasslig! Ska jobba hemma imorgon så jag får sova ordentligt och kan ta det lite lugnt, så hoppas jag att jag är fit for fight på lördag för då väntar ju bröllop!!!

Hann med lite shopping i Sthlm och lyckades hitta present till Emma som fyller år, pappa som fyller år och en mors dagspresent till mamma! Riktigt nöjd med det. Och så hittade jag ett snyggt hårband som jag ska ha på lördag också. Ser fram emot att få fixa iordning mig och få känna sig lite extra fin på lördag och gå på en riktigt fest, och så ska det ju bli toppenväder också :D

Nu sitter jag här och dricker te med honung och käkar halstabletter....och snart väntar Criminal Minds med kattgos i soffan...

Förkyld.....

Imorse nös jag sju gånger på raken och tänkte att det var gräspollen som spökade men ju längre dagen gick ju mer snorig blev jag. Nu har jag ont i halsen också så det var bara att gilla läget och ta mina träningskläder och lomma direkt hem efter jobbet.... jag som sett fram emot stationspasset idag.. jaja viktigast är att jag nu inte blir ordentligt sjuk till på lördag..... Ligger i soffan och dricker te och glor på tv, rätt skönt det också :)

Imorgon drar jag till Sthlm för två dagar med nätverket. Kommer bli två intensiva jobbdagar, men vi ska hinna med lite trevligheter också, middag och teater imorgonkväll. Alltid kul att umgås med lite annat folk också. Hoppas kunna gå på stan lite o, men det beror lite på vädret, ska visst regna en massa på torsdag såg jag trist nog.

Ser nästan mest fram emot hotellfrukosten på torsdag haha :)

Skratt och tårar

Söndagkväll sitter jag här igen och ska försöka säga nåt klokt om helgen som gått. Inte alltid så lätt. Det var dop i lördags för lilla Moa och jag och Emma sjöng i kyrkan. Det gick okej men jag tyckte det var rätt känslomässigt påfrestande att sjunga samma sång som vi sist sjöng på morfars begravning så det blev lite tårar också mitt i glädjen över illa Moa.....


Emma var fotograf



Varit på IKEA också och äntligen fick jag beställa en ny bänkskiva till köket. Verkligen på tiden. Och fick verkligen superbra service på IKEA måste jag säga, och nu hoppas jag att skivan blir bra också! Vi var där sent på kvällen och när vi skulle gå till kassan var vi nog sist ut ur butiken och det var lite spökligt att gå omkring i ett helt tomt IKEA :) Fick med mig en liten byrå hem också som jag ställt bredvid sängen, blev jättebra. Har ju bott här i lägenheten ett par år nu och känner att jag börjar vilja förnya lite, kul är det :)

Idag har jag varit galet effektiv och började dagen med att städa hela lägenheten sen var jag och Emma i Barkarö kyrka och övade inför bröllopet nästa helg, kom hem och drog till gymmet och tränade och nu har jag precis tvättat klart.. pust. dags att lägga sig i soffan och slappa lite :) Dock skönt att ha allt fixat inför ny jobbvecka som nog kommer bli rätt busy speciellt eftersom jag ska vara i Sthlm onsdag-torsdag också....

Och så har jag skickat iväg ett (eller kanske två) viktiga mejl idag och håller andan.........  :)


Horses

Är det nåt jag kan sakna i mitt liv så är det att hålla med hästar och ridning. Det var en sån stor del av mitt liv när jag var yngre att det kan kännas väldigt konstigt att det inte är det längre. I onsdags var jag ute med Mickis och red en av hästarna i deras stall och det var så himla mysigt. Bara grejen att få sitta på en häst igen och vara ute i naturen och galoppera över en åker, får mig att må så bra. Det värsta med att bara rida ibland är dock träningsvärken! Har så galet ont på insidan av låren hahaha. Här är en bild på Sanna som jag red igår.



Igår var jag ledig och fixade och donade här hemma mest. Åt sushilunch på stan och sen tog jag en lång promenad runt Svartån för att rensa huvudet lite. Ibland finns det tankar och känslor där jag önskar att jag kunde kontrollera bättre, men det funkar inte alltid så bra. Så nu ska jag försöka att fylla huvudet med andra roliga tankar och planer :) Sitter just nu och filar på en sak som skulle kunna förändra mitt liv en hel del och det skulle vara något jag verkligen vill så håll en tumme :)

Snart ska jag ta en tur till IKEA och äntligen beställa min nya bänkskiva till köket! Antar att resten av stan också befinner sig på IKEA en dag som denna men men vad gör man inte :)

Blåmesens hemliga liv

Jag är helt fast i att kolla på blåmeshonan som ruvar ägg i denna webkamraövervakade holk. Alldeles nyss var hanen inne och matade honan och tydligen ska äggen kläckas vilken dag som helst så snart finns det bebisar att smygkolla på :)

Lågtryck

Jag avskyr verkligen lågtrycksväder, har haft ont i huvudet och varit seg hela dagen. Dålig dag för det då vi hade stor dag för kampanjen Rösta 7 juni idag med en heldag på gymnasieskolan. Det gick i alla fall jättebra trots vädret :) Kul att få komma ut från kontoret och göra lite annnat ibland också!

Men nu har jag, efter ha ätit lite, däckat här hemma i soffan med katterna och ska kolla lite på Cityakuten sen blir det sängen.

Helgen var jättebra. Vi hade middag för mamma som fyllde år i lördags. Vi syskon lagade trerättersmiddag och jag fixade förrätten som såg ut så här:





Mattias grillade lamm och till det grillad potatis och paprika. Emma gjorde pannacotta med hallon. Vi rullade i princip från bordet sen :) Lyckades nästan hålla mig vaken hela Eurovision :) Var ju inte direkt spännande under omröstningen.... Men det var väl kul för Norge att få vinna på sin nationaldag och allt.

Kort jobbvecka den här veckan, ledig på torsdag och ska jobba hemma några timmar på fredag, skööönt! Sen är det hästtävling, dop och annat kul på g i helgen!

Dessa plockade jag i helgen :)



Det krävs så lite egentligen...

Igår var jag på riktigt dåligt humör utan att jag egentligen vet varför. Hängde i lite idag också men när jag kom till jobbet hade jag fått ett mejl som gjorde mig så där glad i hjärtat. Har ett litet hemligt (personligt) projekt på gång och jag fick verkligen helhjärtat stöd av en person jag frågat om en sak och det betyder jättemycket. Så nu känner jag glad igen :)

Var på terminens sista körövning igårkväll och jag vet fortfarande inte hur jag ska göra till hösten men får väl fundera på det över sommaren helt enkelt. Nu kommer det bli en hel del sång på annat sätt och det är skoj. Jag och Emma ska ju sjunga på dop och bröllop nu i maj. Närmar sig med stormsteg.

Helgen närmar sig också och då ska vi fira mamma som fyller år. Vi syskon ska laga trerättersmiddag och jag har fått uppgiften att göra en förrätt. Kommer bli en melonsallad med honungsmelon, galiamelon, parmaskinka, ruccola, mozarella och balsamicosås, till det vitlöksbröd och nåt gott mousserade vin. Enkelt och ruggigt gott :)

Nu blev jag nästan lite hungrig och det är väl dags för förmiddagsfika nu passande nog. Sen väntar en hektisk dag med sammanträde med arbetsutskottet och så ska jag skriva klart mitt analyskaptiel till nätverket. Men sen ska jag iväg och träna och ikväll ska jag gosa med kissarna i soffan, och kolla på Criminal Minds och dreggla över den här snyggingen :)



Vad ska du rösta på?

Valet till Europaparlamentet närmar sig, den 7 juni är det dags. Vet du inte vad du ska rösta på? Gör Aftonbladets test för att se hur lika dina åsikter är med de olika partiernas. Här hittar du testet.

Idag sitter jag och skriver på en analysdel till vår stora nätverksrapport om grundskolan. Får se om jag kan få ihop nåt klokt....ikväll väntar stationspass på F&S och sen ska jag ha det stora nöjet att utsätta katterna för deras veckodusch :) Alltid lika uppskattat.

Idag grattar jag också Lotta på namnsdagen! Vi får se till att ses snart gumman, alldeles för länge sedan!


Möhippa

Det var möhippa i lördags för Jessika. Blev en superbra dag som började med sumobrottning och paintball. Sjukt kul med paintball måste jag säga, riktig adrenalinkick att smyga omkring där på banan. Båda våra omgångar slutade oavgjort så alla blev nöjda och glada :)

Kvällen fortsatte hemma hos Anna med god mat, vin, singstar och sen utgång på Pluto. Det blev en jättebra kväll och vi hade himla skoj men jag måste säga att bemötandet på Pluto var riktigt dåligt. Vi hade beställt ett bord med drinkar och champange och det sulle vara klart när vi kom, men inget var fixat och vi fick dålig service. Jag kan bli så sjukt irriterad på sericepersonal som beter sig som att man besvärar dem när man ber dem göra sitt jobb.... Nu hade vi kul ändå men vi lär ju inte komma tillbaka. Folket på stället är också rätt komiska, de tror de är stans elit på nåt sätt och beter sig därefter och jag undrar ju om någon har kul egentligen när de glider runt där och snackar skit och kollar snett på varandra.... Var rätt länge sedan jag hade riktigt kul ute på krogen och jag undrar om man nånsin kommer tycka att det är så där kul igen som man tyckte när man var yngre.....

Här är Carro, jag och Malin på Pluto



Gårdagen blev rätt seg men jag och Emma kollade på hockeyn i alla fall och det var kul att de tog brons! Annars var det en lugn dag med mycket kattgos i soffan :)

Hemmajobbardag

Efter tre fullspäckade dagar på jobbet har jag jobbat hemma idag. Väldigt skönt att kunna få sova ut lite imorse och sen har jag som vanligt multitaskat och fixat tvätten samtidigt. Drog också iväg på ett medelpass på F&S på "lunchen" . Ska snart sluta jobba för idag och gå iväg på bostadsrättsföreningens årsmöte. Sen kommer Emma över ikväll och kollar på hockey. Blev en rätt fullspäckad dag det här med :))

Känns som att maj är en sådan månad när allt ska hända, och speciellt inom den kommunala världen. Det är som att alla ska sluta jobba i juni (vilket iofs nästan är sant) och ALLT ska hinna göras innan dess dvs i maj. Så det kommer nog bli en hel del långa dagar men å andra sidan blir det desto lugnare i juni sen... och så kan jag gå på semester och vara riktigt ledig. Ser jag fram emot. Fem veckor sommarsemester :))

Helgen blir nog allt annat är lugn men det är lite hemligt än så länge, återkommer på söndag.

Kissarna har som vanligt varit glada att jag är hemma. MIna sötnosar:







söndagsseg

Idag har jag varit på hästtävlingar och hjälpt till med kusinens häst. En lång dag i sol och frisk luft med massa fina hästar, hur mysigt som helst. Men nu när jag kommit hem duschat och kollat på en hockeymatch så är jag helt färdig. Skulle lätt kunna gå och lägga mig redan nu :) Men jag får nog försöka hålla mig vaken ett par timmar till i alla fall...

Igår var vi ute och tog en premiärtur med båten. Jätteskönt väder och vi fick ligga på däck och sola, nästan så det kändes som sommar och man blev sugen på att bada :) Men det var det liite för kallt för, 12 grader mätte vi temperatuen till.

Måndag imorgon och en ny vecka. En vecka där jag kommer ha massor att göra på jobbet och det finns risk för ett par sena dagar men jag får i alla fall en jobbahemmadag på torsdag...

Fixardag

Idag har jag laserat och oljat in min trätrall på balkongen. Hade helt tröttnat på den tråkiga ljusa träfärgen och ville ha en mörkare färg och jag tycker det blev jättebra! Gjorde dessutom allt jobb själv vilket jag är väldigt nöjd över :)

Katterna har varit klart missnöjda idag över att de inte fått vara på balkongen men imorgon ska möblerna på plats igen och så ska de få mysa i solen :)

Före



Efter

Imorgon blir det nog en premiärtur med båten i solen!

Lugn valborg

Blev en lugn och mysig Valborg. Grillning hemma hos Tina och Andreas och sen fick vi en glimt av brasan på Stora torget men tyvärr missade vi vårtalet och kören... Fick ändå lite vårkänsla och det tack vare vädret. Satt på balkongen och solade på eftermiddagen, helt underbart!






Idag ska jag ta mig an trätrallen på min balkong. Den ska behandlas med lasyr för att få en mörkare färg och sen oljas. Så jag kommer nog ha att göra idag :)

Solen skiner från en klarblå himmel just nu och jag tycker alla dessa rosa körsbärsträd som blommar just nu är så otroligt vackra.