ett år äldre

Så är jag 26 år gammal ... födelsedagen blev en bra dag. Glasstårta på jobbet och så träffade jag Lotta och åt middag. Och vilka fina blommor jag fick :)   Tack alla vänner som kom ihåg mig på min dag, det värmer!!  Nu ser jag fram emot att få komma hem i helgen och fira födelsedagen med familjen. Ska åka och hälsa på mormor o morfar och farmor o farfar också.... Saknar dem så det ska bli väldigt skönt att få komma hem lite.


Funderar lite på året som gått och om jag känner mig äldre. Har hänt väldigt mycket det sista året och jag borde nog känna mig äldre men det kan jag knappast påstå att jag gör. Dock har jag ju samlat på mig en del vuxenpoäng med bl a fastjobb :) Men jag kan i alla fall säga att jag lärt mig massor. Framförallt har jag nog lärt känna mig själv bättre. Och det känns som en ovärderlig tillgång. Enligt min mamma så upplever man sig själv aldrig äldre än ca 25 år och hon kan nog ha rätt i det.


waiting for a sign

Blev en riktigt mysigt helg och det var precis vad jag behövde.

Emma var här och lyste upp min helg, tyvärr var hon tvungen att åka
hem sen vilket fick mig att sakna min familj massor.
Men jag åker hem nästa helg som tur är.


Igår var jag på bio med Kajsa och såg filmen Sök... Handlar bl a om internet dejting och mer deprimerande film har jag inte sett på länge. Både jag och Kajsa var nog lite deppiga redan innan men efter filmen kunde vi bara skratta åt eländet. Så om du inte behöver bli påmind om livets jävligheter kan du hoppa över den filmen...

Kissarna har varit så otroligt gosiga på senaste tiden. Maija hoppas upp i mitt knä så fort jag sätter mig ner :) De kanske känner av mitt behov av närhet ..... tror de har ett annat medvetande än vi människor har helt klart. Så glad att jag har dem.


'"I was high on forever, always together, but now I'm coming down "








You and me my baby

Haft en så bra dag idag! Ibland kan det vara så sjukt tillfredsställande att ha ett jobb där man verkligen kan kryssa av saker på en lista och så är det klart. Lyckades göra alla saker på min att-göra-lista idag :)
Annars surrar det en massa på jobbet om vad som kommer hända nu i och med maktskiftet. Ska bli spännande att se om de kan komma på nåt bra.

Var på gymet efter jobbet trots att allt jag ville göra när jag kom till stan var att gå hem och sova. Men jag tog mig i kragen och nu är jag grymt stolt över mig själv :) Gick riktigt bra idag också....

100354-16
Känner mig mer som mig själv
nu än på länge.
Vilket är en alldeles
underbar känsla.

Imorgon kommer Emma.
Blir en bra helg det här...















en nystart

Ja imorse vaknade vi upp i ett nytt Sverige. Jag hoppas det kommer bli det jag hoppas på: en chans till förnyelse och nya idéer. Inte en försämring av villkor för folk som har det svårt. Har en del personliga orosmoln när det gäller det......
Mycket som kommer förändras och säkert mycket som inte kommer att göra det. Tycker det känns rätt spännande :) Vet att många i skolans värld är glada idag och jag tycker det skulle vara kul om vi får se Björklund som skolminister. Dags att strama upp skolpolitiken.

Helgen har varit bra. Flashigt cocktailparty i fredags med de godaste drinkar jag någonsin smakat :) I lördags kom Tina på spontanbesök och fick träffa massa Uppsalavänner på inflyttningsfest och party på BJ. Blev en riktigt kul kväll med en massa trevligt folk :)

Nu väntar en vecka med massa jobb och en hel jobbiga möten... huuuuu och så börjar jag bli förkyld. Men jag har nåt att se fram emot till helgen i alla fall. Då kommer systeryster hit och vi ska ha en riktig myshelg! Ser fram emot det. Saknar dig massor med mycket gumman.

Var fint väder nu på eftermiddagen och solen lyser så fint på mina blommor på balkongen som nu klättrat nästan ända upp till taket. Synd att de inte kommer att klarar kylan så bra sen (men vem kommer göra det...)


välkommen hem

Varit en bra helg.
En kväll med nära vänner och grymt mycket skratt :) Du har gjort ett bra jobb på Värmlands Lotta!
Sen en lite mer stillsam kväll i Stockholm med folk det var länge sedan jag träffade. Det var en del kära återseenden och det är en vacker stad en sensommarkväll.... Blir mycket prat om att bo i Stockholm en sån kväll och jag har väldigt blandade känslor för det. Vore ju smart med tanke på att alla jobb jag söker finns där men ändå... jag känner mig inte alls hemma där. Staden är fantastisk men för mig kanske mer på avstånd...

Nu väntar en vecka av kurser på jobbet vilket innebär att sätta sig i skolbänken igen. Kan vara skönt som omväxling. Blir lite sovmornar och tidiga dagar och det är aldrig fel :)

Äntligen har Caroline kommit hem också! Saknat dig tjejen!!
Ska bli grymt att ses i helgen... Du har varit borta alldelses för länge...

Nu ska jag vara lite seriös och sätta mig och titta på debattduell mellan Persson och Reinfeldt och försöka bestämma mig för hur man ska rösta i det här valet som närmar sig :)

Jag glömde vem jag var

100354-14


Ah nu är resa bokad i november till Gran Canaria :) 
Sol, bad, god mat, paraplydrinkar, två vänner... kan det bli bättre??
Känns skönt att ha det på papper nu, då har man nåt att se fram emot. Återstår några detaljer bara, som att söka semester från jobbet hihi och fixa nåt till katterna. Men det ska nog lösa sig det med.

Blev en bra dag idag. Fick otroligt mycket gjort på jobbet, tror jag mår bra av att ha grymt mycket att göra verkar få mer gjort då. Kanske behöver pressen... Sen träffade jag Kajsa på stan tog en latte och shoppade lite. Blev en ny jacka, helt spontant :) Shopping är grymt bra terapi ibland och jag mår genast mycket bättre.

Blir övertidsjobb imorgon igen suck, ska bli skönt när september är slut faktiskt. Kan återgå till mer "normala" tider. Tog knappast det här jobbet för att sitta och jobba sent på kvällarna. Men sen är det fredag och planerad utgång, och fest i Stockholm på lördag. Kan nog bli en bra helg!

Nu kommer Sofie snart och kollar på tv och dricker te med mig. Börjar bli en tradition nu :)

Fem fingrar ska skydda dej

Idag var det dop. Jag och syster sjöng och lyckades få i alla fall halva släkten att gråta och det är nog ett godkänt betyg :) Sen var det lunch med släkten och det var så mysigt att träffa alla. Himla bra att de alla är här när jag kommer hem :) Glad att jag har dem, och himla tacksam att alla är dem de är.

Nu är jag helt slut och klockan är bara halv tio... blev nog trött av nervositeten innan vi skulle sjunga.. Hade inte räknat med att det skulle vara fullt så mycket folk haha men det gick ju bra. Och kul är det!!

Blir nog en kopp te nu och krypa ner och läsa en bok kanske....



Jag känner dej 100354-10
Jag känner dej så väl
Dina fasor, dina våndor
Finns också i min själ
Du är mitt kött och blod
Du bär ett dyrbart namn
Och min kärlek
Utan villkor
Jag gör vad jag kan
Så stor och stark på dagen
Men så liten mitt i natten
När ingen ser, när ingen vet
Kommer gråten mitt i skratten

Fem fingrar ska skydda dej
Ett är månen
Ett är solen
Ett är polstjärnan bakom molnen
Ett är hopp och ett är tro
Handens fem fingrar
Vaggar dej till ro

Stort är mörkret nu
Månen är itu
Men det är natten som gör dagen ljus
Och mitt ljus är du
På denna jorderund
Finns här ingen annan
Som kan ge mej sån förtvivlan
Och som är lika sann
Du blir rädd för dina skuggor
Alla hot som aldrig når dej
Jag skall sjunga dej ett löfte
Och jag vet att du förstår mej

Om du tänker dej den skogsväg vi vandrar ibland
Vik vid stigen, ner till vattnet
Din hand är i min hand
Det sägs att långt där nere i djupet
På botten av den sjön
Finns en silverskatt som glimmar
Och den är din i natt, så slumra in och dröm

Peter LeMarc