Vinterdvala

Det är verkligen mörkt ute kl fem nu efter tidsomställningen i helgen och jag märker på mig själv hur jag börjar gå in i en ofrivillig dvala. När jag kommer hem från jobbet och har ätit så känns det som att det är dags att sova, klockan 20! Nej så kan jag inte ha det så nu har jag tänt varenda lampa i hela lägenheten och försöker övertyga min kropp att det inte alls är dags att sova än... det innebär helt klart vissa utmaningar att bo i det här landet under vinterhalvåret.

Ikväll har jag annars myst med tvserier vid datorn och sushi :) 

Imorgonkväll ska vi ha middag med jobbet och jag ska övernatta hos en kollega då sista tåget går hem redan vid kl 21. Kan nog bli trevligt. Anledningen till middagen är lite tråkigt dock, det är en på enheten som jag verkligen gillar som ska sluta... men vi får fira av henne ordentligt i alla fall.

Sen blir det konsert med
Tingsek på torsdagkväll på Sigurdsgatan och DET ser jag fram emot!!







 


Sååå klantigt

Igår gjorde jag något så otroligt klantigt att jag knappt vågade det tro det...
Var på stan och köpte en ny väska då min gamla gått sönder. Glad i hågen efter inköpet sätter jag på en bänk i gallerian och flyttar över grejorna till den nya väskan och slänger den gamla i en papperskorg. Åker hem till familjen och äter middag och sen när jag ska hämta nåt ur väskan slår det mig: NYCKLARNA!!!!

De ligger kvar i den gamla väskan som jag slängt i papperskorgen inne på gallerian. Jag får PANIK men min supercoola pappa fixar fram ett telefonnummer till chefen för varuhuset och hon lovar att ringa till vakten som öppnar på morgonen och be honom plocka ur väskan, för de städar inte på söndagar (hur mycket tur hade jag inte där?!) Superservice från deras sida också.

Imorse hörde de av sig och hade hittat väskan så nu ska min superpappa hämta den under dagen när jag är på jobbet. Phu kan man lugnt säga. Såg framför mig alla lås som måste bytas och ersättas för jag har inga extranycklar till mina cyklar. Men sen som både min syster och pappa sa, så är det bara saker som faktiskt kan ersättas det blir bara lite krångligt, och dyrt.... men det slapp jag nu :)

Ska bli skönt att åka hem och sova ordentligt för inatt snurrade tanken "tänk om någon hittade nycklarna och det låg nåt papper kvar i väskan med min adress och de kommer och gör inbrott" Inte så rationellt men det är inte alltid man är det :)

Hemmamys

Igår jobbade jag hemifrån för första gången och det var väldigt skönt att få sova lite längre, äta lite frukost och sätta sig vid datorn i pyjamas :) Kan jag helt klat vänja mig vid. Fast jag kände också att jag aldrig skulle klara det i längden, det blir ju rätt ensamt... Så trots regn och blåst cyklade jag iväg till gymet på kvällen för mitt nya favoritpass. Känns som man får extra duktighetspoäng när man tränar en fredagkväll :)  Hur skönt som helst att krypa upp i soffan sen med lite god mat. Höll dock på att vricka foten under passet på grund av mina stela gamla skor så idag har jag investerat i ett par nya aerobicsskor. Jag, mamma, Emma och Victor tog en tur på Hälla med resten av Västerås kändes det som haha men det var mysigt.

Nu har jag en lugn hemmakväll och har passat på att köra lite hemmaspa. Då är jag lite glad över att jag är tjej och får hålla på och noppra, scrubba, raka, lägga ansiktsmask och använda massa krämer :) Gick loss på katterna också och duschade dem, borstade och sprayade dem med balsamspray, men de har nog en bit kvar innan de uppskattar det som jag gör :)

Nu blir det romatisk komedi med McDreamy i Made of Honor och lite godis.

Inget nytt under solen

Konserten i söndags gick jättebra. Och vad roligt det var att sjunga igen! Så nöjd med mig själv för att jag tog tag i det och hittade en bra kör :)

Igår morse när jag vaknade och det var mörkt och regnigt ute hade jag kunnat ge en hel del för att få stanna i sängen :) Men jag pallrade mig upp och det blev en rätt bra dag. Kom till och med iväg och tränade efter jobbet så veckan fick en bra start. Trots att jag verkar ha blivit förkyld igen, suck men än så länge sitter det bara i näsan så jag ignorerar det så gott det går :)

Idag är det dags för budgetmöte igen med kommunstyrelsen, det sista för den här hösten. Imorgon ska vi ha krisledningsinformation (lite spännande) och sen har jag skrivdag med Ulrika på torsdag. Fullt upp med andra ord. Men på fredag ska jag jobba hemma så då blir det lite lugnare. Får jag användning för min nya fina mobil också :)

Mycket på jobbet men rätt lugnt annars skulle man kunna säga. Och till helgen lär det inte bli mycket mer action då plånboken ekar tom så här innan lön och lön får jag inte förän på måndag.....

Thank God it´s Friday

Älskar känslan av fredagar, hela helgen ligger framför en och ikväll kan jag vara uppe hur sent jag vill :) Frihet i dess enklaste form kanske. Nu brukar det ju sluta med att jag somnar i soffan ungefär när jag brukar gå och lägga mig i veckorna men vetskapen om att jag kan, om jag vill räcker liksom för att få ett leende på läpparna.
Idag ska jag dessutom träna efter jobbet och då kommer jag garanterat vara trött ikväll och jag kommer förmodligen hinna somna i soffan innan säsongsavslutningen på
Numb3rs som jag vill se.....Tant innan 30 :)

Hade lite tvätt- och städdag igår och så var en vän över och drack lite te och pratade. Vårt samtal påminde mig om massa gamla jobbiga känslor, om relationer som sedan länge är över men som satt sina märken. Det tog sin lilla tid att lämna det bakom sig men när min vän gått hem kröp jag upp i soffan och njöt av min finstädade lägenhet och en katt i famnen, och då kändes det som att livet var rätt bra. Jag trivs så bra med mitt liv nu och visst längtar jag efter att dela det med någon men aldrig kommer jag betala priset av att kompromissa bort mig själv igen.


Shopping på hög nivå

Idag har jag shoppat en mobil och ny (bärbar) dator. På jobbet då men åt mig :) Alltid kul att shoppa för andras pengar hehe. Sen skulle jag ha fått min filofax för nästa år idag men det hade blivit nåt fel i beställningen så jag fick en som var lika stor som ett A4 :) Vår kanslisekreterare såg lite förvånad ut när hon packade upp den "ska du ha den HÄR?" Haha.
Sen har jag också precis beställt 1200 st julklappar till kommunens anställda. Nice liten order vill jag lova. Tur att jag inte gör sånt här varje dag man blir ju lite köpgalen.

Ikväll är det körövning som står på schemat! Genrep inför konserten på söndag.

Dagens låt: My Love For You Is Real - Ryan Adams

Vinden har vänt

Tänk hur ens känslor kan vända snabbt. Idag tog jag tag i något jag inte riktigt visste hur jag skulle hantera på jobbet, som fick mig på lite dåligt humör igår, och det gick så mycket bättre idag :) Men jag var lite nervös innan för jag visste inte hur det skulle mottas men jag lyckades nog lägga fram det på ett bra sätt för det gick ju vägen!
Väldigt skönt måste jag säga. Känns väldigt bra att våga lite på sin magkänsla också och gå på det jag tror är rätt. Ibland har jag en tendens att lyssna för mycket på andra och för lite på mig själv, men jag lär mig :)

Underbart höstväder idag också bara det får en att le lite.

Den här bilden tog jag när jag var ute och gick vid Karmansbo för några veckor sedan......




Nu ska jag dricka en kopp te och kolla på Gossip Girl.

Ingen energi

Har så otroligt låg energi just nu. Imorse kändes det som jag var i koma när klockan ringde, trots min vilsamma helg, och på jobbet har jag varit så seg idag. På träningen har jag aldrig svettats så mycket av ett styrkebas pass.... Hmm märkligt. Och jag känner också hur känslig jag blir när orken inte är på topp, jag tar åt mig så mycket lättare av allt och börjar ta saker personligt som förmodligen inte alls var menat att vara det....

Nu sitter jag här och tröstar mig med en kopp te och ska snart krypa ner i sängen för att försöka vila upp mig för en förhoppningsvis bättre dag imorgon!

Lat

Den här helgen har jag varit galet lat. Igår gjorde jag i princip inget annat än att ligga i soffan och läsa en bok och kolla på tv :) Kände att jag behövde det iofs.

Idag ska jag försöka vara liite mer aktiv (inte så svårt) och ta mig iväg och träna, städa lite och laga matlådor till veckan. Sen återgår jag nog till soffan ikväll och gosar lite med katterna :) Ska det vara en lat helg så ska det.



Felciterad grr

Häromdagen ringde en journalist från FagerstaPosten för att fråga om vad som beslutats i kommunstyrelsen (inget ovanligt de gör så varje gång) men denna gång blev jag citerad i dagens tidning. Kan ju vara trevligt om de bara hade citerat mig rätt! Ingen stor grej men ändå irriterande. Jag sa "kommunstyrelsen var överens" det stod i tidningen att  "kommunstyrelsen var rätt överens" vilket låter som någon inte instämde i beslutet vilket inte alls var fallet..... Sen skrev de en annan sak jag överhuvudtaget inte sagt. Nu rörde det här ingen stor fråga men jag känner bara hur irriterad jag blir av att de inte kan fixa en sån enkel grej. Ingen annan än jag lär ju uppmärksamma det dock :)

Annars är det lite fredagsstämmning på kontoret. Jag jobbade lite mer effektivt i veckan än jag trott så jag har inte så mycket att göra idag vilket är rätt skönt. Ska sortera lite post innan min brevlåda svämmar över :)
Åker bil hem med Carina idag och vi ska handla på Maxi på vägen hem, hur skönt som helst att få det gjort.

Känslor

Det blev en lugn helg, inte så mycket aktiviteter men desto mer känslor och tankar. En vän har det svårt just nu och jag känner så med henne och har tänkt otroligt mycket på känslor den här helgen.

När man träffar någon och bli kär så handlar ju allt om känslor, den där nyförälskelsen det finns väl ingen starkare känsla. Man slutar behöva mat, sömn, tappar fokus på allt annat etc... och det är underbart men sen lär man känna personen man blev så där nyförälskad i och känlsan växer till något starkare. Något som kan existera och inte utplåna en samtidigt. Som gör en starkare. Att älska någon annan är också en känsla men nånstans där ligger också ett beslut: att nu är det vi. Och det beslutet handlar inte enbart om känslor....

I min uppväxt i kyrkan fick jag ofta höra om att tro inte handlar om känslor utan om ett beslut och en övertygelse, att det man tror på är rätt även den där gråa måndagen eller när det verkligen blir jobbigt att stå för det man tror på. Jag är övertygad om att de hade rätt och samma sak gäller i ett förhållande. Det handlar inte om pirret i magen alla gånger utan om modet att välja varandra, välja kärleken och göra det varje dag tillsammans, även den gråa måndagen och kanske när det är hur svårt som helst att vara trogen och andra lättsammare saker lockar. För det är där som kärleken blir som störst för mig, när man finns där för någon trots allt annat och väljer kärleken.

Det har jag funderat på i helgen och insett att det längtar jag något otroligt efter, att hitta den där personen som är värd det där beslutet.....

Glad idag

Idag har jag blivit glad av flera saker:

* fick lära mig massa nya bra saker på en kurs på jobbet
* körövningen, tänk vad glad man kan bli av att sjunga, trots att man var tvungen att ta sig dit i ösregn :)
* sen möttes jag av den här synen när jag kom hem:




Hur kan man bli annat än glad av den här sötnosen?