Byte av bänkskiva i köket


Ja hädanefter ska jag tro allt Micke säger :) Han sa innan vi skulle fixa min bänkskiva att det blir aldrig så lätt som man tänkt sig och det är alltid nåt som går fel. Och så rätt han hade!

Min bänkskiva i köket har spruckit rejält och jag har verkligen sett fram emot att få dit en ny, med en bättre färg också. Vit köksbänk är ingen hit vill jag lova! Först var allt lite allmänt struligt, svårt att få loss blandaren från den gamla bänkskivan och massa silikon på kaklet som var kladdigt att få bort. Men sen kom dödsstöten, den del av bänkskivan med diskhon i passade inte! Diskhon är satt för långt åt vänster och tar i diskmaskinen.....

Efter tretimmars fixande i en lägenhet som är 30 grader varm var jag på väg att klappa ihop totalt. Alternativen var att ta bort diskmaskinen helt eller köpa en ny bänkskiva. (det går inte att reklamera den då man skriver på ett kontrakt när man beställer från IKEA att man är överens om alla mått, dock vet jag inte vem som gjort fel vi eller beställningskillen på IKEA... spelar dock ingen roll)

Men jag ringde i min förtvivlan till pappa och han kom ändå på en bra lösning: vi tog bort diskmaskinen och sågade ett hål i skåpstommen för diskhon så bänken kom på plats. Vi ska ta bort skåpet längst in mot fönstret och sätta dit diskmaskinen, i hålet där diskmaskinen stod får vi bygga nån form av hylla ..... Tror nog det kan bli riktigt bra men irriterande att inte få allt på plats idag när man laddat för det. Nu får jag vänta tills pappa kommer hem från semestern så vi kan fixa iordning allt. Ska fogas intill väggen också så än ser inte allt perfekt ut men själva bänkskivan är jag väldigt nöjd med!

Jaja nu sitter jag här fem timmar senare, helt slut och två sura katter vid fötterna som varit instängda i sovrummet när vi grejade :) Ska ta en lång kall dusch nu och sen ska jag surfa runt och klura på nån bra lösning på mitt "hål" :)))

Här kommer lite bilder


Före




Efter




Maija har redan provat skivan och den verkar godkänd :)

upps and downs

Gårdagen var en dag med blandade känslor. Jag och Emma satt hos mig och kollade på matchen. Och vilken match det blev! Vi skrek oss hesa och vågade nästan inte titta... men vad hjälpte det. Hatar när matcher avgörs på straffar, det blir så himla orättvist och så tycker jag så synd om de som missar....



Men sen drog vi ner på stan och tittade på Måns och Melody Club. Måns var riktigt duktigt live och gav järnet måste jag säga. Det blev en riktigt kul kväll och vi träffade på Emmas kollegor som var himla roliga. Härligt att se Västerås leva upp och ha kul.




Idag ska vi åka ut till Björnö och bada! Ska bli såååå härligt. Ikväll ska vi grilla med mappa som drar ut med båten imorgon. (är inte alls avis nejdå :)

RIP MJ

Michael Jackson är död.

Så tragiskt och så sorgligt att han inte fick den comeback han planerat.

Markus Larsson skriver i Aftonbladet idag "..som modern popstjärna betraktat ... då kan jag inte hitta nån större och viktigare och mer inflytelserik artist än Michael Jackson. Många kommer nog att minnas exakt var de befann sig och vad de gjorde när de fick dödsbudet."


Jag såg det på Metros löpsedel utanför stationen kl 06.00 imorse.....

Vila i frid


Hopplöst förälskad

Jag är hopplöst, fullkomligt förälskad i den svenska sommaren vi har just nu! Cyklade precis hem från stan och det är så underbart varmt och skönt ute. Människorna blir trevligare (snyggare) och livet känns i allmänhet lättare att leva. Och så har jag så vackra solnedgångar att titta på från balkongen....



Varit nere på Rix Fm festival och lyssnat lite med Tina och Emma. Det var väl sådär men kul att se massa folk ute på stan. Erik Hassle spelade två låtar, hade varit kul att få höra lite mer av honom....







Imorgon är det fotboll (semifinal!!) med Emma och sen ska vi ner och lyssna på Måns och Melody Club som spelar. Kan nog bli en soft sommarkväll till :))

Mysiga dagar



Det blev en riktigt mysig midsommar. Vi grillade, åt tårta och spelade TP. Tårtan var supergod dock försvårades tillagning av att det var slut på marängbottnar i hela Uppsala och Västerås :) Så vi fick göra egna. Tårtan blev då inte exakt lika bildskön som receptet i Buffé men men jag lovar att den blev godare :)







Igår somnade jag i soffan när jag kom hem trots en lugn midsommar men men man är nog lite allmänt trött och sugen på semester nu. Åkte med ner till båten när Mattias skule klättra upp och sätta fast en vindmätare i masten. Var vääldigt nöjd med att stå kvar nere på bryggan vill jag lova!!






På kvällen grillade vi och kollade på filmen Yes Man. Sjukt rolig och en väldigt mysig kväll det med. Nu har jag och pappa fixat däcken på min cykel, så snart ska jag cykla ner på stan och fika med Minna och Tina, förhoppningsvis är vädret bra så vi kan sitta ute nere på Kajens fik. Ahh soft söndag :)

Glad midsommar!


Nu drar jag till Uppsala och firar midsommar. Hoppas ni alla får en bra dag!





Början till nedräkning...

Var hos veterinären igår med kissarna och fick dem vaccinerade. Så nu är de redo för vistelsen på kattpensionatet i sommar. De nya transportburarna fungerade alldeles utmärkt och jag tror de gillade att få sitta i varsin bur....

Redovisningen i tisdags gick alldeles lysande och vi fick dessutom precis det uppdrag av styrgruppen som vi ville inför höstens rapport och det var roligt! Skönt att ha nåt att se fram emot att få jobba med till hösten sen.

Ikväll skulle Tina kommit över och fikat men hon har blivit sjuk så nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Gymmet stod på programmet men jag har så himla ont i huvudet idag så jag funderar på att bara åka hem och läga mig och softa i soffan. Läsa en bok och gosa med missarna, måste ju börja komma in i semestermode snart :) Bara två veckor kvar!

Imorgon åker jag Uppsala och firar midsommar, ska bli mysigt och verkligen på tiden att jag får umgås lite med Lotta!!


Inomhushelg

Första inlägget från min nya fina laptop :))

Idag har jag fört över allt från den gamla datorn och installerat en massa program så nu ska allt vara fixat och den går såå bra! Otrolig skillnad mot den gamla, men den sjöng nog på sista versen också... Mobilen funkar också utmärkt och mamma har fått min gamla så jag har haft "kurs" med henne idag om hur den funkar :) Kanske hon kan skicka sms med å,ä och ö nu hihihi.

Ja annars har det inte hänt så mycket i helgen och på grund av tråkvädret har jag knappt varit utanför dörren. Men det har varit rätt soft också och bara pyssla inomhus. Dessvärre verkar det ju inte vädret bli så mycket bättre framöver heller.... tur att jag inte har semester än!

Fyradagarsvecka med midsommar på fredag, som ska firas i Uppsala :) Stor dag på tisdag med föredragning av kvalitetsnätverkets rapport. Spännande!!

Börjar hämta mig lite från det besked jag fick i veckan som jag blev såå besviken på. Man får inte allt man vill här i livet och ibland finns det uppenbarligen nån annan plan. Kan ju inte se hela bilden än ( den ser man ju oftast efteråt) så jag får vänta och se vad detta kan föra med sig helt enkelt. Och försöka vända det hela till något positivt..... efter att ha gråtit en skvätt och bankat huvudet i väggen :)



Annan kul grej: Emma har kommit in på collegelinjen! Hon vet iofs inte om hon ska gå, men det har helt klart plockat fram massa roliga, fina minnen från den tiden :)




Shopping!!

Idag har jag shoppat dessa två !!!

..och är hur nöjd som helst. Massa roligt pysslande återstår :)


Datorn är en Acer Aspire 6930 ...






... och mobilen en Sony Ericsson W595 Sandy Gold

Nyheter



Marabous nya mjölkchoklad med jordgubbar i, smakar sommar, underbart god. Väldig söt men god :)

Fick hem tidingen Västmanlands Nyheter och de hade två artiklar om vårt arbete med ungdomssatsningen inför EU valet. Kul!!



Var med Emma, Victor och Frida på Oliver Twist i fredags och lyssnade på
Hoffmaestro. Riktigt kul men ljudet var riktigt riktigt dåligt, ingen bra konsertlokal kan man lugnt säga.

Igår var jag galet trött, seg och på allmänt riktigt dåligt humör och gjorde inte mycket. På kvällen var jag hemma med familjen och grillade och hade en soft kväll. Välbehövligt.




Försökt vara liite mer aktiv idag och har varit och tränat och självklart röstat! Fick fylla i en vallokalsundersökning och ska följa valvakan ikväll så länge jag orkar. Ska bli lite spännande att se hur det går för alla de små partierna nu, om alla som sagt att de ska rösta på te x Piratpartiet verkligen tar sig iväg och gör det....

En singelflickas vedermödor

Mot bättre vetande startade jag ett konto på Spraydate igen häromdagen och började mejla med en kille som verkade himlans trevlig... tills han frågade om jag skulle ha nåt emot att bli piskad! Var har alla trevliga normala killar tagit vägen undrar jag.... helt klart verkar jag inte hitta dem via nätdejting i alla fall :))

Middag igår kväll med jobbet och det var riktigt trevligt. Tyvärr var jag tvungen att gå innan desserten för att hinna med sista tåget hem. Blev erbjuden att stanna över natten men kände att jag ville hem till katterna och det var oerhört skönt att sova i sin egen säng sen. Jobbar hemma idag också så jag gav mig själv lite sovmorgon imorse.

Funderar på om jag ska ta mig iväg och rösta idag kanske eller om jag ska vänta och rösta på valdagen på söndag... spelar ju egentligen inte så stor roll men det känns lite mer "på riktigt" att rösta på själva valdagen :)


Väntans tider...

Det är lite läskigt att verkligen vilja ha något och inte kunna påverka om man får det. Går och väntar på att telefonen ska ringa och vet hur besviken jag kommer bli om den inte gör det, men jag kan inte göra nåt för att påverka detta nu, bara att vänta och se... inte min starka sida direkt :)

Halvvägs in i veckan och min förkylning är mycket bättre skönt nog. Var och tränade på gymmet och det gick riktigt bra. Annars är det mycket på jobbet och idag blir det en låång dag då vi ska ha middag med kansliet ikväll för att fira en kollega som fyllt 50. Så det blir sista tåget hem och är väl hemma vid 22 tiden igen..... Katterna kommer inte vara glada när jag kommer hem så sent :) Men sen blir det hemmajobbardag imorgon som lite kompensation.

Helgen ser ut att bli väldigt lugn till skillnad för föregående helg :) Ska bli skönt att bara softa lite, ska ta mig iväg och träna och så kanske det blir nån grillning eller så.... Och sen är det faktiskt bara fyra veckor kvar till semestern! Helt galet och gudarns vad skönt det ska bli, fem veckors ledighet :))


Nästa vecka kommer skattepengarna och jag sitter och klurar på vad jag ska använda dem till. Det kommer bli en ny bänkskiva till köket och så ska jag betala katternas vistelse på pensionatet i sommar och vaccination men sen.... är såå sugen på en ny mobil, och en laptop, kläder, nya träningsskor, roliga grejer till lägenheten etc etc haha Det var det här med prioriteringar :))