Bryter vardagen


Efter helgens alla trevligheter så har den här veckan känts rätt lång redan. Men nu ska jag få bryta av vardagen lite då vi ska åka på planeringsdagar med jobbet till
Haga Slott utanför Enköping. Skönt att få göra nåt annat. Och när vi kommer hem är det fredag eftermiddag och helg igen :)




Och snälla mamma tar hand om kissarna som faktiskt fyllde sex år i tisdags! De fick tonfisk, godis och räkor så de tyckte det var en trevlig dag :) Mina små tjejer som börjar bli gamla gummor. Kan man inte tro när det ska busas kl fyra på morgonen och hoppas i sängen haha.










Fotokurs fortsättning - tredje läxan


Den här delen av fotokursen har gått otroligt fort och nu är det redan slut. Tredje och sista uppgiften handlade om porträttfotografering av människor och djur. Många hade tagit riktigt fina bilder. Här kommer mina:


Maija
Bländare F5 Slutartid 1/6 sek



Ann
Bländare F4,8 Slutartid 1/30 sek



Whiskey
Bländare F4,5 Slutartid 1/10 sek







Får se om det blir nån temakurs framöver eller kanske en bildredigeringskurs, det vore skoj. Får ju helt klart mersmak! Nu får jag försöka hålla igång fotandet på egen hand.


Robyn Live @Cirkus


Blev en långhelg i Sthlm. Åkte dit redan i lördags och hade en supermysig lördag med Emma. Vi åt middag, gick på bio och såg Never Let Me Go som var en mycket bra, men lite skum film. Igår gick vi på stan och shoppade, fikade och sen hämtade vi upp Tina vid stationen och så blev det klassisk pre-konsert-sushi innan jag och Tina tog oss till Cirkus för att kolla på Robyn.

 





 


Grymt bra konsert och jäklar vad den tjejen dansar loss på scenen :) Hon sa inte många ord mellan låtarna utan det var fullt fokus på musiken. Här kommer lite bilder:

















Recension finns
här,  här och här


Tack systeryster och Tina för en toppenmysig helg! Kan vi leva på ett tag! :)




Vårsol


Äntigen börjar våren komma krypande. Tyvärr gör solen att man ser saker som gömts i mörkret. Till exempel smutsiga fönster :) Tror jag får ta mig an dessa i helgen:


Har jobbat på att porträttfota katterna och tror jag fått till ett par fina bilder. Svårt att välja när fler blev bra. Jag gillar de här men de blir inte inskickade till fotokursen. Dem får ni se efter helgen.





Ann var här idag och ställde upp som modell och hon blev som alltid hur bra som helst på bild och jag fick till speciellt en bild jag blev väldigt nöjd med! Blev en kort pratstund under fotandet idag men vi får umgås mer imorrn då vi ska gå på Mia Skäringer i Konserthuset. Ska bli hur kul som helst att se henne! Blir nog nåt glas vin efteråt med tjejerna också.

På söndag drar jag och Tina till Stockholm för att se Robyn!!
Och så ska vi sova hos Emma så får lite systertid också :)

Japp kommer bli en bra helg! :)



Fotokurs fortsättning - andra läxan


Nu har vi haft redovisning av andra läxan som handlade om att fota med olika skärpedjup. Jag fotade bara med kort skärpedjup och på den extrema skalan för att få fram lite roliga effekter.  

Här kommer mina bilder som jag fotade i söndags när vi var i farfars lägenhet.

Farmors gamla brudkrona
Bländare: F3,5 (slutartid 1/3200 sek)




En gammal bibel
Bländare: F3,8 (slutartid 1/4000 sek)




Träd sett från marken
Bländare: F3,5 (slutartid 1/3200 sek)





Till nästa gång ska vi fota tre porträttbilder. Blir intressant att framförallt få till objekt :)


one of these days that bird will learn to fly


Ikväll läste jag något som förflyttade mig bakåt i tiden si så där en tio år till när jag gick på folkhögskola i Jönköping. Promenader upp för de branta backarna tillbaka till skolan efter en kväll på stan. Pratandes om kärlek, tro, hopp och drömmar... Det där året förändrade mig, gjorde mig mycket till den person jag är idag och alla de människor jag mötte där kom att påverka mig otroligt mycket. Vissa mer än andra och vissa kommer för alltid ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta.

It took time, took time to develop a concept
A new me
based upon the traits from which I could not flee
It took time, took time to embrace the nature
All my dreams





Annars känns det lite som "dagen-efter" så här efter konserten... alltid så när man sett fram emot något och så tar det slut alldeles för fort. Snart helg dock och ska bli skönt, prognosen har utlovat fint väder så hoppas på nån långpromenad i solen och få känna att våren är på väg!


The Ark Cirkus Stockholm


Så var det över. Troligtvis har vi sett The Ark för sista gången och fy fasiken vad sorgligt det var. Och samtidigt helt underbart glatt, berusande och festligt. Massa känslor som snurrar runt när man får höra alla sina favoritlåtar som det finns så mycket minnen till. Ola var på strålande prathumör och tog ett tårfyllt farväl till alla fans ensam på scen med This Sad Bouquet. Jag är helt otroligt glad och tacksam att vi var där och fick se dem på det sättet, på Cirkus som är en så pass liten arena att man kommer så nära och fick säga ett riktigt farväl.

Farväl och tack som fan!











Och
här kan ni se en inspelning av allsången under Calleth You, Cometh I (varning för rysningar :)


Med själar brinnande av eld

och en iver att vara uppe sent

gav vi oss av för att vinna

de konstigas och argas hjärtan

I färgsprakande kläder

for vi från stad till stad

och lämnade efter oss unga hjärtan fyllda av framtidstro

och spelställen vända upp och ner

Nu står vi här tillsammans

och det är dags för extranumret

så låt oss inte låta dom vänta längre

Låt alla trumpeter ljuda

Ge dem en sjuhelvetes show

ge järnet och släpp allt

apokalypsen är över

Låt ljusen explodera

sjung sången vi alla kan

ropa ut den ännu högre

apokalypsen är över

Med entusiastisk målmedvetenhet och heltäckande underlagskräm

steg vi mot rufsig berömmelse

i världen utan morgondag

kände alla till vårt namn

Jag vet inte vad vi tänkte oss som vårt slutmål

men jag vet att vi är där nu

och att vårt heliga uppdrag

tog slut nånstans längs vägen, på nåt sätt

Nu står vi här tillsammans

Och publiken ropar “En gång till”

så låt oss inte låta dom vänta längre

Låt alla trumpeter ljuda

Ge dom en sjuhelvetes show

ge järnet och släpp allt

apokalypsen är över

Låt ljusen explodera

sjung sången vi alla kan

ropa ut den ännu högre

apokalypsen är över

Se på oss nu

Jag tror vi uppnådde vår dröm på nåt sätt

Det är dags att gå vidare

Slaget är vunnet

Syndafloden är uppskjuten till senare tillfälle

Låt alla trumpeter ljuda

Se till att det blir en sjuhelvetes show

ge järnet och släpp allt

apokalypsen är över

Låt ljusen explodera

sjung sången vi alla kan

Nu är det upp till er att föra den vidare

apokalypsen är över

- The Ark The Apocalypse Is Over-


Fotokurs - fortsättning


Nu har äntligen fotokursen startat igen och nu går vi fortsättningskursen. Fyra teman bli det: först fokus på slutartider, bländaren, porträttbilder och sist ska vi fota helt i det manuella läget på kameran.

Här är mina tre bilder som jag skickade in till gårdagens lektion. Uppgiften var att ta tre bilder med olika långa slutartider i S läget dvs slutarprioläget.

Bild 1: Slutartid 2,5 sek




Bild 2: Slutartid 20 sek




Bild 3: Slutartid 1/2000 sek


Till nästa gång ska vi fota med olika skärpedjup dvs olika värden på bländaren.


Idag drar jag till Stockholm för Ark konsert med älskade syster. Blir som medicin för själen.
Ute skiner solen och jag känner mig lite lättare om hjärtat idag.



Blandade känslor


Söndagkväll igen och sitter här och reflekterar över en väldigt speciell helg med så otroligt mycket blandade känslor. Så mycket känslor att det blir svårt att hitta ord känner jag.

Farfars begravning var otroligt fin som man vill att en begravning ska få vara. Och det är ju det märkliga i styrkan att få sörja tillsammans, vara en axel att gråta på, minnas tillsammans, le över fina upplevelser mitt i allt det sorgliga... var in i själen trött när jag kom hem på kvällen men hade väldigt svårt att sova och plockade fram Tomas Sjödins senaste bok med hans samlade krönikor och läste lite och måste få dela med mig lite citat ur den krönikan:

"Är det nånting vi människor tycks ha gemensamt så är det att förr eller senare så drar rejäla lågtryck över våra liv. Vi väntar sol och det kommer regn, vi hoppas på ljusare tider men mörkret tätnar. Att då ta emot är inte samma sak som att stå med mössan i hand och vara tacksam för allt tungt som möter i livet - det innebär inte att man skulle ha önskat att det blev så här. Att ta emot är att inse att ljuset u livet ibland gömmer sig och hitta ett sätt att förhålla sig till det som gör det möjligt att ur det mörka vaska fram åtminstone en gnutta ljus."


Igår fick jag ha en skön stund på dagen när jag gick runt vid Svartån och fotade min läxa till fotokursen. Solen strålade och det känns att våren är runt hörnet. På kvällen var jag hemma hos Tina och kollade på melodifestivalen. Trevligt att rätt låt vann för en gångs skull :) Mysigt och skönt att umgås med vänner när man själv känner sig liten...




Fina syster




Nu väntar en ny vecka och en lite speciell sådan då jag ska åka till Sthlm på tisdag och gå på The Ark med Emma. Så det blir lite ledigt på tisdag em och på onsdag. Kommer bli sorgligt att se Arkarna på sin avskedsturné måste jag säga, men samtidigt fantastiskt roligt att se dem igen.... alltid dessa blandade känslor...


att vila


Efter en helg och början av veckan som inte blev helt som planerat så är jag på banan igen. Idag har vi haft den första av två utbildningsdagar för de nya utskotten och det gick riktigt bra. Dag två imorgon. 

Var och lyssnade på Tomas Sjödin och Kattis Ahlström igår som pratade runt "Hur i all världen hamnade jag här?" De hade många väldigt intressanta tankar och det slår mig hur lika vi människor egentligen är med våra funderingar om livet, kärleken och tron. Vi har bara lika olika ingångsvinklar och erfarenheter som färgar vårt sätt att se på livet...


Jag har haft lite svårt att somna ett gäng nätter den senaste tiden och det beror säkert på en massa tankar och känslor som snurrar... alla har ju sina knep för att kunna somna men för mig är det enda som funkar är att säga till mig själv som min mamma sa till mig när jag var liten och inte kunde sova: lägg dig och vila bara, det räcker. Det hela blir lite mindre kravlöst på nåt sätt för att vila det klarar man ju.... och oftast somnar jag ganska snart sen :)


Låt mig komma till ro
Låt mig komma till tro
Och lär mig vila
Lär mig vila i din famn

Ledig dag



Tog ut en ledig dag idag, vilket känns som en mycket bra idé :)

Började med en välbehövlig storstädning av lägenheten och sen har jag och mamma, som är sportlovsledig, tagit en tur ut till Björnön. Vi hyrde sparkar och gav oss ut på isen. En sväng runt Östra holmen blev det, med den obligatoriska fikan i solen. Helt underbart skön dag!














Och imorrn är det fredag :) Hur skönt som helst. Och syster yster kommer hem så får träffa henne också. Och på lördag dyker Lotta och Fia upp i stan för en kväll på stan. Ah känns som det kan bli en bra helg det här....


Dagens tankar