Gott Nytt År!


Gott Nytt År! Hoppas ni alla får en bra nyårsafton.

Jag ska snart börja bege mig mot Uppsala där det blir god mat, bubbel och fyrverkerier hos Lotta :)




Har en bra känsla för det här året och det ska bli spännande att se vad som väntar under 2010!




Julhelgen i bilder



Det blev en härligt vit julafton :)



Julsånger med släkten framför brasan





Jag fick agera tomte i år :)




Syster, mamma och jag


Jag, pappa och mamma hos släktingarna i Gävle



God mat och vin med Eva och Tina





Solnedgång från vardagsrummet över Domkyrkan





Fina kissarna









mys


Hade tänkt ladda upp bilder från julhelgen men minneskortet strejkar så jag får återkomma med det.


Det har varit en mycket bra jul. Massa mat, paket och mysiga familjestunder så som det ska vara. Tanken var att jag skulle ut och parta på juldagen men blev krasslig så det blev soffan istället. Får bli en annan gång.

Ikväll har vi haft tacos och spelkväll med familjen. Kan varmt rekommendera frågespelet Svensk Rock&Pop! Galet irriterande dock att man nästan kan en hel massa saker... skulle aldrig klara av att vara med i nåt frågeprogram i tv, får ju blackout bara av att spela med familjen :)

Köpt ett par nya varma vinterskor idag. Behövligt med tanke på att det är - 17 grader nu, burrrr!

Nu ska jag krypa ner i mitt stora duntäcke och mysa med en bok. Ha det gott där ute i kylan.


God Jul!!


Nu har jag (och katterna) slagit in alla julklappar :) och är redo för julafton.




God Jul på er alla!!



ett sprucket men ett hoppfullt hallelulja


Ja nu har jag då jobbat min sista dag som utredningssekreterare i Fagersta..... blev lite jobbigt att säga hejdå till alla goa kollegor. Trodde jag skulle kunna vara lite tuff men det kom allt lite tårar när jag till slut sa hejdå till Lena. De kommer i alla fall få bra ersättare även om det så känns bra att jag kommer bli saknad. Har nog dock inte fattat att jag ska till ett nytt jobb den 11 e januari... det inser jag nog först när jag är på plats. Nu är jag väldigt inställd på att ha ledigt!!

Här är mitt nu fd kontor......




Imorgon ska jag ut på stan och shoppa julklappar. Planerar att komma igång vid 10, så hoppas jag att resten av Västerås är lite mer morgontrötta imorrn :) Sen ska jag hem och slå in alla klapparna... På kvällen blir det nog en traditionell skinkmacka hos föräldrarna.

Hade tänkt ta mig iväg för årets sista stationspass idag men kände mig otroligt trött och seg i kroppen + lite ont i huvudet så det blev en hemmakväll istället. Har passat på att städa och tvätta så nu är det så fint här hemma. Nu sitter jag här och lyssnar på Peter Jöbacks julkonsert i bakgrunden, så mysigt!


Nu råder lugn och julefrid, snart nog tar nåt annat vid
men här får morgondagens skuggor inte ruva.
nu sjunger kanske nån för mig och kanske sjunger nån för dig
ett sprucket men ett hoppfullt Hallelulja......


 


Årets mörkaste dag


Idag är det alltså årets mörkaste dag, och så är det en måndag. Två saker som gör den här dagen lite seg måste jag säga. Men en bra nyhet för alla vinterdeppiga att nu vänder det faktiskt,
vi går mot ljusare tider!

Och jag har bestämt mig för att det gör jag också. Nu får det vara nog med ältande. Vissa saker är som de är och det går inte att göra nåt åt det. Vissa personer är som de är och det kan jag inte heller göra nåt åt så jag tänker inte lägga mer energi på att må dåligt över saker jag faktiskt inte kan påverka. 

Sitter på jobbet och skriver överlämningslistor på allt min efterträdare ska göra. Och planerar lite julklappsinköp :) Ska ha min shoppingdag på onsdag, dagen före julafton haha Men det blir nog bra, bara jag vet vad jag ska ha.....

Ha en bra måndag!



What if you are making me all that I was meant to be


Varit en riktigt familjehelg med släktfest idag. Och igår så bakade vi alla godsaker till idag och klädde granen. Totalt brott mot traditionen men det skulle ju vara fint när alla kom idag så det fick gå :) Vilket gör att det känns som julhelg nu och väldigt märkligt att jag faktiskt ska till jobbet imorgon.....


Rocky Road choklad




Fin blomma




Saffranskakor




Varit en riktigt skön helg i alla fall. Nu ska jag ladda inför mina två sista dagar på jobbet...
 

Så här söt var Whiskey idag när hon låg och myste bakom gardinen:





Mycket tankar ikväll som snurrar runt. Två situationer jag inte alls vet vad jag ska göra med. Känns som att vad jag än gör så blir det fel på nåt sätt. Önskar att man ibland kunde få ett facit och veta hur allt kommer och sluta så man slapp känna sån ångest över att göra fel. Och ibland skule jag vilja kontrollera mina känslor.....




Julbord


Julbordet igår på Oti gård var väldigt gott, och vi hade riktigt trevligt. Även om det blev rätt sent och jag är galet trött idag men men det får man ta :)  Och det blev väldigt mycket mat, känns nästan som lite frosseri och speciellt gott var dessertbordet så det åkte ner lite mer än nödvändigt kanske haha. Men ibland får man unna sig lite extra.

Så här fint var det:



Och här ett smakprov av desserterna:



Här ser ni mitt fina armband jag fick av kollegorna:




Det pratas mycket nu om att ta en "vit" jul, att inte dricka sprit på julen för barnens skull. Att det ska få vara deras högtid utan oro för att föräldrar eller släktingar ska dricka för mycket. Och för mig som vuxit upp i en miljö där alkohol inte alls funnits med under jul så tycker jag det låter som ett utmärkt förslag. Tror de flesta barn känner obehag när deras föräldrar och släktingar beter sig på ett annorlunda och lite läskigt sätt när de druckit. Och även vuxna tycker det är viktigt att man håller sig nykter på julen
enligt denna undersökning.  Och jag dricker fortfarande inte alkohol på julen trots att vi numer bara är vuxna som firar tillsammans.... vin är inte så himla gott till julmat, öl gillar jag inte och snapsen kan jag definitvt vara utan :) Nej julmust ska det vara :) och så kommer jag definivt fortsätta ha det den dag jag har egna barn. Läs Alex Schulmans krönika om ämnet här.

Nu väntar lite förberedelser inför vår presentation imorgon. Piggar upp mig med att lyssna på Higher på Spotify :) Gillar verkligen låten men antar att den kommer spelas sönder framöver tyvärr....


Sista dagen närmar sig.....


Märklig dag idag. Precis blivit avtackad av kollegorna och det börjar sjunka in mer och mer att jag faktiskt ska sluta. Fick en jättefin present, ett armband från Humanity For All. Ser ut så här:


Ikväll ska vi iväg och äta julbord och det ska bli väldigt trevligt, och gott :)  Känns väldigt juligt i största allmänhet nu med all snö som kommit. Det är så himla fint ute nu och jag hoppas, hoppas det får ligga kvar till julafton.


Planeringsdag och ettårskalas


Det här fina trädet står mitt i Vasaparken och det ger mig julkänslor, så fint!


Planeringsdagen med nya jobbet i fredags gick jättebra. De var alla väldigt trevliga och det kommer nog bli bra det här. Dock är det ju väldigt mycket nytt att sätta sig in i så man känner sig lite allmänt lost men så är det att vara ny....

Kollade självklart på Idolfinalen också i fredags och tyckte nog det var helt rätt att Erik vann, speciellt så var ju vinnarlåten mer hans typ av låt.

Igår fyllde lilla Moa ett år och det var kalas. Hon fick den här söta nallen av oss :) Så mjuk och gosig att jag nästan hade velat ha den själv.


Idag kom Minna, Niklas och Oliver på besök och fikade. Oliver var väldigt fascinerad av katterna och de var också rätt nyfikna på den lilla människan som lekte med deras leksaker. Alltid lika mysigt att ses även om det blir alltför sällan. Nu hade de ju lite nyheter att berätta också så det var extra kul :)

Nu väntar min sista hela vecka på jobbet. Ska jobba måndag o tisdag nästa vecka också men det blir nog två väldigt lugna dagar och ska mest packa och städa då. Ska bli avtackad på onsdaglunch och sen ska vi äta julbord på kvällen med kommunstyrelsens förvaltningar. Ska bli mysigt. Kommer gå ut genom dörrarna med väldigt blandande känslor......

Intervjuerna fortsätter måndag, tisdag och onsdag den här veckan och sen ska vi (de) bestämma vem de vill ha. Väldigt spännande och se vem det blir.

Nu blir det mys i tvsoffan resten av kvällen....



Goskatt



Så här gosigt hade jag och Maija i soffan alldeles nyss, lite suddig mobilkamerabild men var bara tvungen att visa världens gosigaste kisse :)


Jobbat hemma idag och det har gått bra. Sitter och finslipar på vår rapport som ska redovisas den 18 december. Det är skönt att sitta hemma och jobba men trist att fika själv måste jag säga :) Ska tillbaka till jobbet imorrn i alla fall. Första intervjun igår gick bra och tror vi är hoppfulla att hitta nån riktigt bra (inte lika bra som jag dock haha)

Emma har kommit in i Stockholm. Hon ska läsa på Södertörn. Är sååå glad för hennes skull och kommer ihåg hur himla spännande, nervöst, läskigt och kul det var när jag flyttade till Uppsala för att plugga. Det är ett nytt kaptiel i livet. Kommer bli så tomt här utan henne dock, tur att det inte är så långt till Stockholm :)

Bak, middag och filmmys


I helgen blev det äntligen lite lussebak :) Gjorde saffransrutor och de blev riktigt goda. Blev lite fika här nu på kvällen, mums!



Annars har helgen varit lugn. Bakade, åt middag och kollade på film (Year One) med familjen igår. Pappa, Emma & Mattias var och vaccinerade sig och var alla lite hängiga och hade ont i armen på kvällen. Hoppas vi alla slipper svininfluensan nu.

Har lagat matlådor för veckan och tror jag fått lite hangup på rotfrukter just nu :) Så himla gott. Idag blev det rödbetor, morötter, potatis, lök och champinjoner. Mums!

Ny vecka imorgon och vår första intervju av tre den här veckan. Ska bli spännande och träffa alla våra kandidater och se hur väl de lyckats fånga sig själva i sina ansökningar. Har två favoriter jag hoppas är lika bra i verkligheten som på papper :)


Klarade provet :)



Klarade provet igår så nu har jag förarintyg för båt :)
Skönt att det gick bra måste jag säga efter att ha lagt ner så mycket tid på det. Men det har varit väldigt lärorikt och intressant. Pappas kommentar var att "vad bra då kan jag lägga mig och läsa i sommar när vi är ute så får du sköta båten" Hmm får se hur mycket jag kommer ihåg till sommaren :)

Två jobbdagar kvar den här veckan och nu håller vi på och förbereder intervjuerna för fullt. Sex personer  ska intervjuas de två kommande veckorna. Och jag har bara 14 dagar kvar.....

Ringde runt och pratade lite med några från gamla klassen om erbjudandet att vara med i
Klassträffen och de hade ungefär samma reaktion som jag :) Det finns ju en anledning till att vi faktiskt inte har haft någon återträff sedan vi slutade nian... dock hade ingen av dem blivit uppringda av Kanal 5 än så nu är de i alla fall förvarnade och slipper bli lika överaskade som jag blev haha.

Dock är det ju lite kul och tänka på vad som hänt med sina gamla klasskompisar. Vet ju om några stycken men många har jag ingen aning om vad de sysslar med idag. Skulle vara kul och veta. Sen är det ju lite kul och tänka på hur annorlunda man själv är nu jämfört med hur man var när man gick på högstadiet :) Tur att man kan, och har, vuxit upp och förändrats.



Oväntat samtal



Fick ett galet samtal idag från nån castingperson på Kanal5 som undrade om jag skulle vara intresserad av att vara med i deras nya program Klassträffen. De ska skicka ner en klass för en återträff i Florida,
info här. Haha helt galet och jag blev lite lagom förvånad och frågade om det var ett skämt :) Kan inte tänka mig att jag skulle vilja umgås med min gamla högstadieklass i två veckor och dessutom inför en massa tv-kameror. Ska bli intressant att se programmet sen och se vilka galningar det var som tackade ja :) Vår klass skulle ju vara ett väldigt intressant fall det förstår jag ....

Igår var det julbord med kommunstyrelsen på Odensnäs, hur gott som helst. Och lite vemodigt att vara med på ett ks-sammanträde för sista gången. Det har varit väldigt intressant och lärorikt.....



Nu ska jag iväg och skriva mitt prov för förarintyget. Hoppas det går bra nu, vore rätt bittert annars.