Snart helg igen :)


Jaha nu är man då tillbaka på jobbet efter de här underbara lediga dagarna. Hade lite svårt med arbetsmotivationen igår men idag är jag på jobbet kl sju och har redan gjort en hel del. Så nu är jag igång igen :)

Sen är det ju faktiskt kortvecka den här veckan skönt nog och fredag blir inte mycket av arbetsdag då vi ska ha avtackningsfika och avtackningslunch för en kollega som slutar, och sen blir det afterwork kl fyra...

Annars är det bara bra förutom att jag har sjuk träningsvärk i armarna efter tre intensiva träningspass på två dagar :) och dessutom ont i armen efter TBE sprutan jag tog igår (dock hur nöjd som helst att jag faktiskt tog mig iväg i år, nu ska jag bara komma ihåg att gå iväg en gång till om fyra veckor för den andra dosen...) 

Roar mig att prova alla mina fina nagellack med vårfärger och igår pimpade jag dem lite med några nailstickers också. Så här fina blev de:


Och på lördag är det ju Valborg! :) Uppsala here I come! Lotta och jag håller på och planerar menyn för kvällens grillning och lunchen blir en lyxvariant på picknick med sushi och bubbel :) Och vädret verkar ju bli riktigt fint så det finns förutsättningar för en riktigt bra dag!


Påskhelgen i bilder


Underbara lediga, soliga påskdagar har det varit och här kommer en rejäl bildbomb från min påskhelg :)









































Glad Påsk!


Solen skiner från en klarblå himmel och idag ska jag vara hemma hos mappa hela dagen och mysa i solen. Ska ta med mig katterna dit en sväng på dagen så de får komma ut lite också. Får se hur populärt det blir dock :)

Sitter med datorn på balkongen och äter frukost nu och känner mig rätt pigg idag. Var på middag hos några kompisar igår och hade väl tänkt att det skulle bli en sväng på stan efteråt men vi bestämde oss för att åka hem istället och just nu känns ju det rätt skönt ändå :)

Blir påskmiddag med familj och släkt idag och det kommer nog bli både himla gott och trevligt!
Kul att ha alla hemma samtidigt.

Hoppas ni får en fin påsk! Glad Påsk!





Kattlådemöbel


Igår var jag och Emma på IKEA och jag köpte ett köksskåp som jag har förvandlat till en kattlådemöbel med lite hjälp av pappa och en sticksåg. Så nu blev det så mycket finare i hallen. Tanken är att den ska även kunna användas som en bänk ex när man sätter på sig skorna i hallen eller så...

Köksskåpet är ett
Faktum väggskåp mått 60X92 cm. Mattan i botten en badrumsmatta också från IKEA. Jag lät ett hyllplan vara en avdelare så jag kan ha påsar och spaden som används vid städning av lådan nära till hands.

Jag är mycket nöjd och katterna verkar inte bry sig alls :)

Det gamla skåpet glömde jag tyvärr fota innan jag slängde det men har ett gammalt kort från förra lägenheten på hur det såg ut i alla fall:


Och så här fint blev det nya:









På kvällen igår blev det grillning och middag ute på altanen och det kändes nästan som sommar.
Hur härligt som helst!






Påskledigt


Påskledigt!
Härlig helg påsken, inte så mycket krav och måsten utan mest massa fina lediga dagar att umgås med familj och vänner. Och grymt tacksam för det fina vårvädret som gör det mesta roligare :)

Idag blir det först ett 90 minuterspass på Friskis, sen tripp till IKEA med syrran för lite rolig shopping, och förmodligen grillning ikväll med familjen. Mys! Känns som en bra start på ledigheten :)

Glad Påsk på er och hoppas ni får fina lediga dagar!





Vårdag i hamnen


Tog med mig kameran och drog ner till hamnen och promenerade en sväng. Sen har jag och Petra haft långlunch på Kajen. Hur mysig och soft söndag som helst. Och välkommen våren du är efterlängtad!
















Toppenkväll


Blev en riktigt mysig kväll hos Tina och Andreas igår.





















Björnön - det är vår! :)


Hängde på Tina och Andreas ut till Björnön för en promenad i solen och nu är det verkligen vår på riktigt!













Ikväll blir det grillpremiär (!) och film hemma hos Tina och Andreas, mys!!


Glad idag


Haft en riktigt bra dag idag. Fått massa gjort på jobbet, långlunch på Kajen i solen med goa kollegor, underbart svettigt träningspass. Sen har jag städat hela lägenheten, tagit en långdusch med hårinpackning, rakning av ben, och ansiktsmask. Nu sitter jag här i myskläder och dricker en kopp te och bara njuter :)

Så här härliga färger gav solnedgången utanför fönstret idag:



Och imorgon är det fredag. Grymt skönt.
Har inga större planer för helgen men vädret ska tydligen vara rätt bra så finns förutsättningar att hitta på en hel del skoj.






Härifrån och uppåt


Blev en promenad på lunchen idag och vad härligt det är att se alla vårblommor som kommer upp. De riktigt lyser upp de tråkiga gräsmattorna. Hoppas det blir vår på riktigt snart, längtar efter värmen och ljumma vindar.

Det är så skönt att känna hur hela livet liksom vänder nu med ljuset. Ingen större längtan efter att vara hemma, inomhus utan det ryker i en efter att få vara ute. Och att träffa folk. Hitta på saker. Vi är ju lustiga i det här landet som överlever dessa isolerade vintermånader för att explodera i sociala aktiviteter under vår och sommar :) Men det ska bli härligt. Sa det till en vän igår: har förhoppningar att det kommer bli en bra vår. Vi kör på det!

Idag blir det annars cirkelfyspass efter jobbet och det är ett härligt svettigt sätt att starta veckan :) Får känna att man lever. Går rätt så bra med min nyårsutmaning faktiskt. Bara ett par veckor det inte blivit tre pass och då pga att jag varit sjuk eller så.. Hoppas komma igång med att springa nu i bättre väder också och det är ju väldigt enkel träning att få till.

Så startar veckan i en rätt positiv känsla måste jag säga och eftersom det är måndag idag kan det väl bara gå uppåt :)




Var inte rädd för vreden


Det var en del kalla vindar nere vid Kajen men ändå lite vårfeeling. Och lille Hugo charmade oss som vanligt ;)




Var på konsert i Mikaelikyrkan och lyssnade på när mammas kör sjöng sånger av Ylva Eggehorn, mycket fint. Satt och bläddrade lite i sångboken vi hade och hittade dessa fina textrader ur en text av Susanne Rikner:

Var inte rädd för vreden som är ditt väsens värn när onda krafter hotar och kränker den du är. I bruk för rätt och sanning är vreden stark och god.

Var inte rädd för sorgen den komer som en vän, beredd att bli din syster, en bro till framtiden. Hon lär dig sakta leva trots allt du mist.

Var inte rädd för tvivlet som mejslar fram din tro, dess botten är en längtan som söker plats att gro.

Var inte rädd för glädjen, för kärleken och för lust, låt leken och låt skrattet bli brus mot himlens kust.



Nu dags för en ny vecka!


Sköna söndag


Äntligen kom så helgen :) Var nere på stan med Joanna och Emelie i fredags för lite afterwork som blev en helkväll. Himla trevligt och det var lite vårkänsla att se alla uteserveringar byggas upp nu.

Igår var vi i farfars lägenhet och städade och grejade igen. Sakta men säkert så går det framåt. Fick med mig farmors sekretär och en väldigt gammal fin stol hem som nu pryder sin plats i vardagsrummet.




Maija har hittat en ny favoritplats :)




Idag har jag hunnit med lite tvätt och pyssel och snart ska jag ner på stan och äta lunch med Emma, Hellas och Hugo på Kajen. Sköna söndag :)


Inte början, inte mitten och definitvt inte slutet.


Tisdag. Lite av en intensägande dag. Inte början av veckan, inte mitten och definitvt inte slutet. Den bara är. Hade en pendlarkompis på tåget till Fagersta som alltid gillade tisdagar för att de inte var måndagar :) Och det är ju en poäng.. vi är på väg in i veckan i alla fall och den här veckan blir mer en vanlig vecka än förra veckan.

Planeringsdagarna var intensiva men bra. Haga Slott var ett undebart fint ställe och toppengod mat. Det är bra att få komma bort från jobbet ihop, göra nåt annat ett tag och prata om andra saker. Men var riktigt trött när jag kom hem i fredags måste jag säga. Hade en skön hemmakväll med Petra och det blev sushi och tjejsnack, mycket behövligt.

Annars kan jag konstatera att det enda konstanta nuförtiden är förändring..... 

och här kommer lite tankar om det: