För nykter för krogen

Måndag och tillbaka på jobbet efter en bra helg. Var i Uppsala och firade Lotta i lördags med middag, fest och utgång. Dock var jag rätt osugen på att gå ut på krogen och både jag och Lotta tröttnade rätt snabbt när vi väl kom ut. Massa konstiga människor och inte så bra musik dödar partylusten rätt snabbt. Sen var jag nog lite för nykter för att orka med alla dryga människor på krogen också :) Men vi drog vidare till Max och åt hamburgare istället, bäst på hela kvällen :)

Passade på att träffa Sara i söndags när jag var i stan och åt sushi på bästa stället i Uppsala. Kan verkligen få riktiga cravings efter deras sushi så det är tur att jag får komma dit och äta ibland. Sara har ny pojkvän och är jättekär vilket är så kul att se och en aning deprimerande när ens singelkompisar sakta men säkert decimeras....

Igår fyllde kissarna fyra år! Inte för att de fattade varför men de fick extra god mat och massa gos igårkväll :)

Tydligen ska det bli fint vårväder i veckan och det ser jag verkligen fram emot. Längtar efter att få hänga undan vinterkläderna nu.....

Shoppingfredag

Kurs, shopping och middag igår gjorde fredagen till en riktigt trevlig dag. Fånigt egentligen hur bra man mår av att få shoppa loss ibland..... Hittade två par jeans och har nu skoningslöst gått igenom min jeanslåda och slängt alla halvtrasiga, men underbart sköna jeans, som jag aldrig använder :) Kom hem vid elva och var helt slut och sov nonstop till klockan halv tio :) Så nu känner jag mig rätt utvilad faktiskt. Håller på och tvättar lite och sen ska jag bege mig iväg till Uppsala för att fira Lotta som fyller år! Så lördagen kommer bli minst lika trevlig som gårdagen :))

Lönesamtal

Nu har jag haft mitt första lönesamtal inom den kommunala världen. Lite lustigt hur det funkar, jag skulle ju definitivt inte kalla det en förhandling då chefens handlingsutrymme är väldigt begränsat och ska i princip bara fördela en pott på oss anställda. Så om mer till mig, mindre till någon annan.... jaja fick ett helt okej bud ändå tycker jag. Kommer i alla fall att märkas i plånboken och det är ju trevligt men det är ju knappast genom kommunala lönerevisioner som man höjer sin lön, utan då blir det nog till att byta jobb.

Nu ska jag ta och stämpla ut och bege mig hemåt i solskenet och se vad den här kvällen har att erbjuda :)

hav av bitterhet

På lunchen häromdagen pratade vi om vad våra namn betyder och eftersom Maria är ett sånt där namn som har massor av betydelser så tog en kollega reda på det. Läs och begrunda :)

"Maria är ett kvinnonamn, och en grekisk eller latinsk form av det ursprungliga arameiska namnet Mariam, (hebreiska Mirjam, arabiska Maryam). En svensk form av namnet är Marja, och likaså smekformerna Maj (namn) Maj och Maja. Den engelska formen av namnet är Mary (kvinnonamn) Mary, den franska är Marie.

Den allra vanligaste betydelsen för Maria i nutid är "bitter" eller "hav av bitterhet" men det finns andra teorier som "rebellisk" och "önskat barn". Men namnet kommer troligast från ett egyptiskt namn som kom från ordet mry "älskad" eller ordet mr "kärlek".


Fler betydelser kan vara "uppror", "rebellisk", "trotsig", "efterlängtat barn", "havets stjärna", "en pe i havet", "den vackra", "älskad av Gud", "den perfekta", "den som älskar Gud", "den helade", "stark", "stor sorg", "den välnärda" (med betydelsen "vacker"), "älskarinna", "graciös", "den upphöjda", "den charmiga" och "den som härskar"."

Tror jag föredrar "älskad" än "hav av bitterhet" i alla fall haha


Jobbet har inte direkt lugnat ner sig den här veckan men tiden går ju väldigt fort när man har mycket att göra och snart är det ju helg igen. Ska vara på kurs hela dagen på fredag och sen blir det lite shopping och afterwork. Lördag spenderas i Uppsala med bästa vännen och partaj!! och kankse nån sushi :)


litet leende på läpparna

Haft en mycket bra och lugn helg efter en intensiv vecka på jobbet. Har varit så skönt att bara kunna ta det lugnt och vila upp mig lite. I fredags kom Emma förbi och käkade lite och myste i tv soffan efter mitt träningspass. Sen somnade jag vid tio tiden :) Igår var det lite tvätta/städa dag och så blev det bandyfinal och det var ju himla skoj för VSK gick ju och vann!

Nu har jag precis varit hos föräldrarna och ätit middag med familjen. Alltid lika mysigt. Nu blir det nog en kopp te och en film innan det är dags att krypa till kojs för att ladda för en hyfsat intensiv vecka igen.


Ser kanske en liten ljusning vid horisonten, en liten fladdring i magen, litet leende på läpparna men det vågar jag inte skriva om än :)

it's not half of what I owe


This flower is my soul
But it's not half of what I owe
I should give you every rose that I ever grew
But take this one here for a start
And you can keep it in your heart
I have everything I need because of you

Well if my life was long enough
to pack up everything I love
I would do just that and give it all to you
But it's impossible to pay
All the things that you gave away
Si this flower I give will have to do

All the flowers growing wild
For ten thousand lonely miles
It's not near enough to give you what I should
So I will owe you for a while
Maybe longer than my life
I would give you all the world if I could

- Kasey Chambers

Förföljd av läkare

Mycket ska man vara med om när det gäller sjukvården men detta börja ta priset. Jag har bytt vårdcentral då jag fick ett uselt bemötande där gällande min allergi. Jag skrev också ihop ett brev som jag skickade till verksamhetschefen och berättade varför jag inte ville vara patient hos dem längre. Sen dess har läkaren jag haft på den vårdcentralen ringt och sökt mig ett antal gånger men jag har inte kunnat/velat prata med honom då saken för min del varit utagerad och jag har inget intresse av att han ska komma med bortförklaringar till sitt beteende.

Idag har han ringt och lämnat ett meddelande där han typ beordrar mig att ringa och boka en telefontid med honom så han ska få prata med mig! Jösses säger jag bara. Nu blev jag riktigt förbannad och ringer upp verksamhetschefen och säger åt henne att hon får se till att den här galna läkaren slutar ringa mig. Hon var väl inte så himla mycket bättre och skrattade åt att det problemet har de inte varje dag att någon vill att en läkare ska sluta ringa. Jag var rätt frostig och sa bara att jag inte var intresserad av någon vidare kontakt med dem. Så förhoppningsvis lämnar läkaren mig ifred nu.

För övrigt räckte det med ett enda telefonsamtal till min nya vårdcentral med en urgullig sköterska för att få mitt recept på allergimedicinen förnyat. Skilda världar. Vet inte hur mycket det har med saken att göra att den gamla vårdcentralen är en landstingscentral medan den nya är en privat vårdcentral. Bemötandet verkar de i alla fall jobba mer med inom den privata vården är mitt intryck hitills........

Livsandarna återvänder i solen

Hade kördag igår hela långa dagen. Det var kul att sjunga men det kändes verkligen som en arbetsdag och jag var helt slut efter konserten och en pizzakväll hemma hos Tina med melodifestivalen var alldeles lagom.

Ja man måste väl kommentera resultatet i melodifestivalen igår..... Helt klart överaskande, det var nog den låt jag allra minst trodde skulle vinna så så bra koll har jag :) Och nej det var inte alls min favorit. För mig är en bra vinnare av melodifestivalen en låt man hoppar runt på dansgolvet till och sjunger med i. Kommer bli väldigt intressant att höra folk sjunga med i denna här låten haha. Tyckte synd om Måns också, skönt med folk som vågar visa att de blir besvikna.

Idag har jag solat på balkongen! Satt därute i säkert en timme och termometern visade på 20 grader i solen. Ahhh jag kunde känna hur livsandarna långsamt återvänder.

Nu sitter jag här och målar naglarna och kollar på The City. Jag har inte sett några avsnitt innan och nu kollar jag igenom hela säsongen på MTV s hemsida. Skulle vara nice att möta våren i New York just nu måste jag säga. Skulle gärna offfra mig och ta hand om lite av deras kläder de har också :)

Nu väntar en intensiv vecka på jobbet med ram- och bokslutsberedning i tre lååånga dagar. Möten från 8-17, sen finns det en mängd andra grejer jag ska hinna med samtidigt. Kommer kännas skönt när det är fredag igen känner jag.

och vinnaren är?

Tjoho nu är det fredag igen! I början av den här veckan kändes det som det skulle bli en lång, seg vecka men nu känns det ändå som det gick rätt fort. Det har varit fullt upp på jobbet och så har jag hunnit med två träningspass. Lär nog stanna där för imorgon har jag körövning hela dagen och konsert på kvällen, och på söndag ska jag försöka göra så lite som möjligt och ha en riktigt slapp dag  :)

Och på lördagkväll är det då melodifestivalfinal!
Har lite svårt att välja mellan mina två favoriter: Alcazar och Måns. Bara inte Ugglas vinner....

Kan för övrigt rekommendera
den här sidan för er som gillar tetris, sudoku och liknande. Jag är helt fast i spelet Tai-Pim som är en MahJongg-patiens :)

Om datorns eventuella elakhet

Sitter på jobbet och surfar runt lite i väntan på att jag ska ta tåget hem och gå på körövning.

Läste den här texten av Tage Danielsson häromdagen och den känns väldigt aktuell i dagens läge med Ipred, FRA och ett eventuellt Acta avtal.....


Om datorns eventuella elakhet

Datorerna tänker ju fort, rätt och bra
och ger våra hjärnor all hjälp de vill ha.


Men plötsligt, på något förunderligt vis,
blir datorn i stället en jättepolis.


Dess hjärna har blivit identisk med statens,
dess tankar fientliga som byråkratens.


Den hatar tillbaks om du hatar den.
Den tyr sig till husse som matar den.


Datorerna är byråkraternas hundar
som snokar, bevakar och aldrig blundar.


Så trots att datorerna tänker så rätt
så tänker de fel, på nåt underligt sätt.


De matas som hundar av hundarnas herrar
med herrarnas fel, som de blixtsnabbt förvärrar.


De tänker som herrar, kristallklart och kallt.
Sån herre, sån hund. Och det värsta av allt:


Hur storvulna planer de än mäktar välva
ifrågasätter de aldrig sig själva.


maybe I'm just being too sensitive

Jag har ofta fått höra av andra att jag är en rätt stabil person som har rätt bra koll på mig själv och vad jag vill. Och jag tror nog det stämmer för det mesta. Men när det gäller kärlek så är jag helt lost att veta hur jag funkar och att förstå mina egna känslor. Jag vet att jag vill ha och längtar efter att ha ett riktigt, bra förhållande men ändå skrämmer det mig att bli kär och vid första tecknet på att någon annan bryr sig om mig är min första instinkt att stänga av...... Vilket nog inte är helt normalt för en annars rätt stabil och väl fungerande 28 åring :)

Blivit en del tankar i ämnet nu i helgen av olika anledningar ska erkännas men idag har jag försökt att bara ha en avslappnande dag med mina prinsessor och vi har gosat i soffan och kollat på tv ihop :)





Och så har jag återupptäck min favorit Elin Sigvardsson och den här texten har snurrat mycket idag:

I keep the summer in a frame, forget the fall outside
that's how I make a living
I keep on running my own game, I let no one inside
this is where I'm driven

You know nothing about my aim, you know nothing at all
and that's the reason why I'm hiding
sometimes I can feel afraid, but I was told to let nothing on
and anyway, I'm too old to be crying

An maybe I'm just being too sensitive
But things can seem overly intensive
withdrawn life, yelling world
Yellow me

No, I ain't expecting nothing of anybody else
but too much of myself
And I've managed to hold on the past two years
holding back forbidden tears and hidden fears
I watch the sunset from my bed

I watch the sun come up again, and that's what makes me older

An maybe I'm just being too sensitive
But things can seem overly intensive
withdrawn life, yelling world
Yellow me


Hoppet lever

Sitter och tänker tillbaka lite på årets två första månader och måste säga att jag har varit rätt glad den här tiden. Alltså inte glad som att gå och skratta hela tiden men så där som det känns när man är nöjd med tillvaron. För det är jag, nöjd med mitt liv. Trivs bättre och bättre på jobbet i och med att jag får fler egna projekt och det jag jobbar med just nu tycker jag är galet roligt. Umgås mycket med min familj och mina vänner som får mig att må bra. Har inte känt nåt mer av allergin sen jag började äta tabletter och det är en stor lättnad. Sen tror jag att ljusets återtåg spelar stor roll. Livet blir enklare och småsaker kräver inte lika mycket energi att hantera på nåt vis. Finns iofs nåt område i mitt liv jag skulle önska såg annorlunda ut men det är väl det som gör livet spännande också... att man aldrig vet vad som väntar bakom nästa hörn.

Och just idag känner jag mig lite extra hoppfull ;)







Får inte sova

Det pågår någon form av sammansvärning för att hindra mig från att sova på nätterna. Igår natt var det mina element som löpte amok och bubblade och fräste hela natten att inte ens öronproppar hjälpte. På pappas inrådan fixade jag en luftningsnyckel på ClasOhlsson men när jag väl kom hem hade de återgått till sitt normala tysta tillstånd. Skumt. Och i natt så var det plogbilsmaraton utanför mitt fönster från klockan tre och de höll fortfarande på när jag åkte till jobbet..... Ska bli väldigt intressant och se vad som står på programmet inatt :)

Idag väntar annars kommunstyrelsesammanträde hela långa dagen, lite segt. Fördelen är att jag blir bjuden på lunch :)  Sen ska jag iväg till Friskis efter jobbet och träna stationspass. Tyvärr verkar nya lokalen på Rocklunda fått en
vattenläcka så nu ska vi väl trängas på Björnövägen igen allihopa tills de fixat det. Får hoppas att det inte tar alltför lång tid ....

Inte så många ord

Helgen