Söndagsmys



Idag har vi börjat tömma farfars lägenhet då den äntligen blivit såld. Så jag fick hit min fåtölj och katterna bestämde sig genast för att det är deras nya favoritplats :)







Söndagkväll och efter ha varit borta från jobbet i fyra dar ska det bli kul att komma dit igen imorgon. Ska ge mig på ett träningspass efter jobbet också och får se hur det känns med hälsenan. Har försökt ta det lugnt nu i några dar och hoppas att det hjälpt. Cirkelfys är ju inte så mycket att springa heller så borde funka hoppas jag....

Nästa vecka är ju kortvecka då jag ska vara ledig halva onsdag och fredag. Så minisemester ons-tis :) Och enligt prognoserna verkar ju det komma lite fint väder också och det gör ju inget alls! :)


Födelsedagsfirande


Idag har vi firat finaste systers födelsedag (som egentligen är på måndag) med grillmiddag och paket. Blev lite mors dags-firande också när vi ändå höll på :) Himla mysigt och vääldigt gott som vanligt.














Nu har jag landat mätt och glad hemma i soffan och har inte så mycket ork att göra nåt mer ikväll så blir kvar här. Dessutom så regnar det ute och är kallt vilket drastiskt minskade min lust att gå ner på stan måste jag säga... tycker det verkligen är dags för lite mer sommarväder nu med sol och värme. Mitt sociala liv behöver det :)




Omvärldskonferens i Gbg


Nu är jag hemkommen efter två dagars konferens i Göteborg om omvärldsbevakning/omvärldsanalys. Det har varit väldigt intensiva dagar men mycket lärorikt och roligt. Mycket trevliga och intressanta personer som var där och det ska bli kul att vara del av det här nätverket i fortsättningen. Och vi fyra från Mdh hade också väldigt skoj tillsammans. Rätt skönt att få komma iväg så här ihop och göra nåt annat än det vanliga på jobbet. Och vad fint det är i Göteborg, gillar verkligen den staden!






Men nu är det rätt slut på energi för idag. Vi åkte X2000 en bit på vägen hem och blir alltid lite snurrig av det tåget så känner mig allmänt slut i huvudet. Så ikväll blir det hemmakväll i soffan med lite saknat kattgos :)

_______________________________________________________________________

Vi sätter oss ner
Utan ett ord
Och fast vi båda vill
Mer än någonting annat
Så står det skrivet i pannan att man väcker en ångest när man släcker en annan

Vi har blivit som dom
Som aldrig får bli

När jag går därifrån
och du håller kvar

Så vet vi båda två


-Melissa Horn




Konferensresa


Det har varit mycket märkligt väder idag med sol ena minuten och ösregn nästa. Har haft ont i huvudet och på jobbet kändes det som alla var mer eller mindre sega idag... gick dock hem i hyfsad tid för att hinna fixa lite inför omvärldsanalyskonferensen i Göteborg vi ska åka på imorgon. Ska bli himla kul att få komma iväg några dar även om det nog kommer bli rätt intensivt också. Kommer nog vara hyfsat trött när jag kommer hem på fredag så då blir det nog inte mycket mer action än en hemmakväll i soffan :)

Var och tränade idag och har haft lite känningar i min högra hälsena sen jag gick i dåliga skor en dag på jobbet. Har inte tänkt så mycket på det men idag hann jag bara jogga 2 km på löpbandet innan det gjorde rejält ont i hälsenan och jag fick kliva av. Blev bättre på en gång men är lite stel.... hmm väldigt irriterande och jag hoppas verkligen att det ger sig. Nu blir det träningsvila ändå i tre dar så får se om jag kanske kan ta en långpromenad på söndag och känna efter hur det känns då. Nu är det Voltaren-gel och en extra strumpa för att hålla hälsenan varm som gäller, och just nu känns det bra i alla fall....

Helgen är rätt oplanerad förutom att vi ska fira Emmas födelsedag och Mors dag med grillkväll hos mappa på lördag. (glöm inte att det är mors dag på söndag :) Ska bli skönt att ha lite tid och greja lite och så är jag grymt sugen på ett par sovmornar också! :)



Solnedgång över Mälaren från i lördags:





Räkbåten


Vi hade en riktigt toppenkväll igår. Först var det vin på Annas balkong, där jag fick träffa Mikkis som blivit riktigt ordentligt rund om magen nu :)  innan vi begav oss ner till hamnen där råkbåten väntade. Blev en riktig räkfrossa med gott vin och massa prat. Sen avslutade vi kvällen med en drink på Å. Tack tjejor för en riktigt kul kväll!



























Dagens tanke





Var-dagar


Måndag, tisdag och onsdag var riktiga var-dagar den här veckan. Jobba, träna, äta och sova. Men men det gör mig inget för trivs ju på jobbet, tycker det är kul att träna och sova måste man ju :)
Vi har haft medarbetarsamtal och lönesamtal på jobbet den här veckan. Och det är alltid kul att få veta att man är uppskattad, kan dock ha lite svårt att ta bra kritik men jobbar på det! Dock är ju detta med lönesamtal inom staten intressant eftersom man aldrig pratar några konkreta summor utan mer på vilka sätt man uppfyller kriterierna i lönepolicyn. Märkligt. Sen får jag se i lönespecen i juni vad nu chefen tyckte att man var värd... ska bli intressant och se vad det blir för tydligen ligger jag för lågt i jämförelse med mina prestationer. Och så kan vi ju inte ha det :)

Kom hem i hyfsad tid idag från jobbet och har precis torsdags-städat lägenheten. Tycker det är så skönt att komma hem från jobbet på fredagen och lägenheten är nystädad, nya lakan i sängen och så kan man bara slappa och ta helg. Det är min plan för imorgon :)

Nu blir det i alla fall en trevligare fortsättning på veckan med middag med tjejorna hos Ann ikväll, klämmer in ett till träningspass på fredag, lördag så ska jag, Emelie och Joanna åka räkbåten och frossa i räkor. Kanske kan bli en sväng på stan efteråt också! :)

Allt har sin tid, både var-dagar och helg!

Sötis Maija:

 

 

 


Eurovision och födelsedagsfirande


Det blev ju en riktigt trevlig Eurovisionkväll igår. Kul att det gick så bra för lillErik. Vi hade tjejmyskväll hos mig och alltid lika kul att träffas och få tid att sitta och prata.


Idag har vi firat mamma som fyller år (imorgon) med middag på ÖsterMälarstrands Krog. Mycket trevligt och gott! Stort grattis älskade mamma!















Och ikväll blir det klassisk VM final i hockey med Sverige-Finland.
Håller alla tummar jag har för vinst för Tre Kronor!


Åskhuvudvärk


Torsdagkväll. En rätt skön kväll blev det till slut. Har haft grymt ont i huvudet hela dagen på grund av åskan och gick hem och somnade i soffan efter jobbet. Helt slut. Men vaknade till och trots noll motivation gick jag till gymet och körde ett styrkepass + jogg 3 km på löpbandet. Sen var jag pigg som en mört :) och tog tag i städning när jag kom hem. Och när jag ändå höll på så fick katterna en dusch och för mig blev det lite hårinpackning, ansiktsmask, rakade benen och nu sitter jag här med en kopp te och laddar för Eurovision! Så det känns som det blev en mysig torsdagskväll till slut :)

Inte så mycket planerat för helgen än men finns lite lösa planer på att träffa lite vänner och familj så det blir nog bra.




It’s never too late to be who you might have been


Tittade precis på det nya avsnittet av Brothers&Sisters och i slutet så pratar Nora om det här citatet av George Elliot: "It’s never too late to be who you might have been" och jag tycker det är så himla hoppfullt och så sant.

Har de senaste dagarna pratat mycket med folk om min högstadietid (på förekommen anledning kan man säga :) och en hel del gamla minnen kommer tillbaka om sånt jag nog helst av allt skulle vilja glömma. En av anledningarna är att den person jag var då inte alls känns som jag. Så känner nog iofs många om sitt tonåriga jag, och jag vet att bara nåt år senare så var jag på rätt väg till att hitta den jag alltid på nåt sätt varit, men som jag nog tappade bort där ett tag. Det är på många sätt nyttigt och byta sammanhang för då ställs allt på sin spets. Och det har jag fått göra flera gånger i mitt liv vid det här laget. Man får en chans att börja om och definiera sig sjäv på nytt och där nånstans insåg jag att jag kunde vara den jag egentligen ville vara.  



:)



Dagens tanke


Dagens tanke:





Tidig, kall morgon


Snö i maj?! Inte okej. Min spontana tanke när jag tittade ut genom fönstret imorse och det dalade ner stora snöflingor var "hmm undrar vad det är för skräp som flyger omkring?"  :)
Och kallt som sjutton är det ute också, var tog den där underbara värmen vägen som vi längtat så efter. Idag sjösätter pappa båten vilket brukar vara ett tecken på att det är sommar men nja så känns det väl inte direkt.

Överaskade en kollega som fyller år idag med att sätta upp massa ballonger på hans dörr imorse :) Han blev glad och får massa grattis från alla som inser att han fyller år. Ibland behövs det inte så mycket.

Ska få iväg en kallelse till nästa veckas utskott och som vanligt är det tajt med tid och sitter och väntar på andras material. Men det löser sig, på nåt sätt så går det oftast ihop sig på slutet trots allt.

Har fått prova-på DN gratis i en månad men dagens insikt är att jag inte ska prenumerera på någon morgontidning då tidningsutdelaren kommer klockan fem och smällen i brevinkastet väcker mig och katterna, som får för sig att det är morgon och ska ha mat. Sjukt irriterande att bli väckt av två jamade katter klockan fem. Får läsa tidningen på jobbet istället :)


Kolla på den här angående att bli väckt av sin katt :)  (glöm inte ljudet)






Klassträffen sänds ändå


Min gamla högstadieklass kommer synas i tv från och med den 26 maj då programmet Klassträffen nu visst ska sändas ändå. Känner mig genast än en gång tacksam att jag valde att inte vara med :) Jösses vad nervös man hade varit att se vad de klippt ihop...

Annars har jag startat veckan med flaggan i topp efter supereffektiv dag på jobbet och nu avklarat ett cirkelfyspass, kommer nog somna i soffan inom en snar framtid haha.

Hittade de här chokladnyheterna på ICA och Strawberry Cheesecake var en riktigt goding. Återkommer om den andra!





Hjärter Kung


Det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart, och när jag känner så så tänker jag på dig.


Det är några år sen nu, den där kvällen när jag såg dig i ögonen och sa sanningen. Berättade om allt det där som alltid funnits i mitt hjärta och som jag aldrig uttalat högt. Du tog min hand såg mig i ögonen och förstod. Den kvällen grät jag. Sörjde jag allt det som aldrig blev och det som aldrig kommer bli.

Mötet med vissa människor förändrar vem du är, och vad du vill. Det är vad du är för mig. Du har förändrat mig och vad jag vill. Men sorgen är över och nya dagar väntar, så jag tar dessa minnen och stänger den dörren… älskade, älskade du…




Valborg i Uppsala


Valborg firades traditionsenligt i Uppsala och det var kul som vanligt även om kvällen blev ovanligt lugn :)