Gott Nytt År!!


Gott nytt år alla fina ni som läser mina tankar om mitt liv. Imorgon börjar ett nytt år... 2011. Och det ska bli väldigt intressant och spännande och se vad som kommer hända under detta år. Så klart finns det en drös med förhoppningar och önskningar och den som lever får se :)

Kvällen kommer spenderas på alla bästa sätt med fina vänner, god mat och bubbel.
Hoppas ni har en toppenbra kväll!





Julhelgen


Dags för en liten uppdatering. Julen är slut för denna gång och det har varit en underbart mysig jul. Massa god mat, fina klappar och massa mystid med närmaste. Här kommer lite bilder:

























Nu är det snart nyårsafton och den ska firas med goda fina vänner i stan: Joanna&Daniel och Emelie&Mårten och Jakob. Vi har delat upp middagen och jag och Jakob ska ansvara för att styra upp en mumsig förrätt. Ska bli kul att se vad de andra kokat ihop. Vår kommer i alla fall bli fantastiskt god :) Finns risk för att vi alla kommer rulla hem efter tolvslaget tror jag hihi.

Ska bli skönt med ett nytt år, även om det är lite cheesy med allt prat om nystart och nyårslöften så är det ändå ett helt nytt år som ligger orört. Så jag tänker ta tillfället i akt och börja med nya goda avsikter och insikter. Vilka de är återkommer jag nog till.


En riktigt god jul!


Här kommer en hälsning om en riktigt god jul från mig och kissarna!
Hoppas ni får en mysig jul, och var rädd om er om ni ska ut och åka.










Julkänsla


Tjugo minus imorse, klart lite föör kallt för att det ska vara skönt. Men så klart att sista jobbdagen för året ska bli den kallaste också :) Längtar redan till varmare dagar när man inte behöver ta på sig så jäkla mycket kläder.... men det är ett bra tag dit så det är bara att gilla läget.

Har inte riktigt hunnit få nån riktig julkänsla än. Känns som jag sprungit runt lite för mycket för det, men med start ikväll så ska här stannas upp och bara vara. Mysa. Njuta.

Ska traditionsenligt shoppa de sista julklapparna imorgon förmiddag, förhoppningsvis får jag sällskap av systeryster om hon kommer hem med tåget ikväll. Sen blir det att klä granen och äta skinkmacka med familjen på kvällen.... den där julkänslan kanske börjar komma krypande ändå :)




Pratar vi om det?


Längtar ur den här bubblan av jobb, äta, träna, sova :) Ska bli härligt med en drös oplanerade lediga dagar för att bryta det mönstret lite. Idag fick jag världens endorfinkick på träningspasset så där så man inte kan låta bli att storle och hoppa lite extra högt. Härlig känsla. Mindre härlig promenad hem efteråt i 17 minus, vad är poängen liksom, det räcker med tio!


Har suttit och läst massvis med
berättelser#prataomdet och blir oerhört berörd och vad viktigt det är att prata om. Nog för att samtalet kommer av Assange-fallet men tror nog det här berör många oavsett sin åsikt i just det fallet. Vad som blir uppenbart av alla berättelser är att när vi pratar om sexuellt våld använder vi oss av bilder och ett språk som inte har något att göra med människors verkliga erfarenheter.

Och vad viktigt det är att vi pratar med unga killar och tjejer om detta så de slipper bli ofrivilliga förövare och ofrivilliga offer. Jag kan inte minnas att någon vuxen pratade med mig eller mina vänner/klasskamrater om sex på det här sättet, att det kan vara bra och fint men att man alltid har rätt till sin kropp, alltid har rätt att säga nej. Och fick killarna någonsin höra att tystnad kanske inte räcker som samtycke?  Läs och begrunda.







Will you pick me up again


Bara två jobbdagar kvar nu..... nedräkning pågår. Lite annorlunda nedräkning än den man hade som barn när man längtade till julafton. Det gör jag ju nu med iofs men av lite andra anledningar :)
Ser fram emot att sitta framför brasan och dricka glögg och ... bara vara ... med min fina familj.

Idag var det i alla fall glädje på jobbet på AK äntligen fick barnbesked för adoption. Hon kom in i lunchrummet med telefonen i handen och tårar i ögonen och vi grät alla en skvätt av glädje för deras skull. Finns en liten pojke i Sydkorea som ska få så fina föräldrar.

Ikväll blir det tända ljus, te och tvsoffan.
Ska kolla på Morden i Sandhamn och hoppas det är lika bra som boken, har mysigt sällskap i alla fall :)






___________________________________________________________

When my patience's wearing thin
When I'm ready to give in
Will you pick me up again?
Then I guess you can hang with me

And if you do me right
I'm gonna do right by you
And if you keep it tight
I'm gonna confide in you


Fjärde advent


Gick hem från jobbet i fredags och var helt slut. Kändes som jag skulle somna i soffan direkt när jag kom hem men så blev det inte. Fick en himla trevlig AW kväll på stan med Ann, Lina och Petra. Sen sov jag som en stock till halv tolv :)

Och igår blev det myslördag med familjen. Vi bakade julgodis, pepparkakshus, kollade på handboll, åt middag och myste framför tvn. Mycket välbehövligt med en lugn dag med de finaste. Har tagit det lugnt idag också, pysslat här hemma och bara slappat i soffan med en bok och en kopp te. Samlat kraft inför de tre sista jobbdagarna det här året.... hoppas vi ändå kan sluta året i en positiv anda trots tråkiga besked.











Have heart


Det känns så jäkla trist att ständigt upprepa hur otroligt trött man är men det är fasiken den dominerande känslan just nu: trötthet. Spelar inte så stor roll hur mycket jag än sover känns det som. Fem dagar kvar till julledighet och det känns lite som en evighet nu. Behöver få den där oplanerade tiden när jag kan ligga i en soffa en hel dag och läsa en bok...

Fick ett julkort till jobbet idag från en tjej i en kommun jag jobbade i ett projekt med, himla gulligt av henne och så glad man blir. Sen att kortet var ett hjärta där det stod "Kramas mer - Borlänge kommun" tycker jag var urgulligt. Och smart av Borlänge att spinna på hela Peace&Love temat.

Ikväll blir det en sväng på stan och middag med Petra och Ann. Mysigt att få göra nåt trevligt så här mitt i veckan. Behövligt med lite positiv energi.

Saknar mitt energiknippe systeryster Emma... tur att hon kommer hem snart :)


Dagens roligaste: vi fick ett paraply i julklapp på jobbet...


Dagens tänkvärt:




Ingen bra början...


Mardrömsstart på jobbveckan igår när vi fick avslag på MDH s examensrättsansökan om förskollärarutbildningen, det jag jobbade med hela våren. Nu återstår väntan på två till beslut innan vi kan få hela bilden av exakt hur illa det är. Och sen återstår det massor av jobb....

Nu är det klart att Micke ska börja jobba hos oss i februari. Himla kul med ett bekant ansikte på jobbet. Speciellt eftersom min favorit AK ska gå på föräldrarledighet under våren. Kommer sakna henne massor måste jag säga.


Ikväll blev det hemmakväll med lite tvseriemys och så är jag lite duktig och håller på och frostar av frysen. Ungefär lika kul som det låter men bra att få det gjort. Börjar bli svårt att få igen lådorna pga all is :) Lite kul att se hur katterna ligger och smyger på frysen, de tror att de ska fånga isen som ramlar ner haha



Mer Robyn idag som snurrar på spellistan: Time Machine

Hey, what did I do?
Can't believe the fit I just threw
Stupid
Wanted the reaction

I remember the words
...
But then, I regret my actions

If I could press rewind
Rewind the tape
Redefine the line
Remake my fate
Take it back in time,
Just one day ... hey

So all I need is a time machine
A one way track cause
I'm taking it back, taking it back

Second thoughts and regrets
Wanna ALT, DELETE and RESET
But then, this ain't science fiction


Men jag tror ju egentligen inte på att ångra saker så jag skiter i det och lär mig nåt av det istället. Exakt vad det är får jag nog ta och fundera på en stund dock.


---------


Ljus i mörkret


Söndagkväll och trött som få med lite allmän känsla att helgen försvann alldeles för fort... som vanligt :) Blev mycket trevligheter den här helgen och alldeles för lite sömn. Hinner med mer iofs :)

Många trevliga människor har förgyllt min helg, både gamla och nya bekantskaper och det lyser upp i vintermörkret. Det gjorde även de underbara ljusslingorna längs ån i Uppsala på vägen hem i lördags natt. Glömmer bort nu när jag inte bor där längre hur otroligt fint det är. Tog en liten suddig bild med mobilkameran i snöstormen igår :)



Nu är det bara en och en halv jobbvecka kvar innan jul. Helt galet, och galet mycket som ska hinnas med på den tiden så det är bara att kavla upp ärmarna.....

Idolfinal och partaj i Uppsala


Jag har blivit uppmärksammad på att det var lite svarta inlägg här den senaste tiden. Och det är väl iofs lite så att bloggen är min ventil och allt skrivs ju inte här, kanske mest det som behöver luftas lite. Men det är helt okej med mig. Kanske att jag känne rmig lite less på tillvaron just nu, inget spciellt som hänt och kanske är det det som spökar. Det mesta rullar på som vanligt i sina hjulspår... och jag finner mig själv frågades: ska det vara så här? Är det här allt? ... Vilket kan göras hur stort som helst eller ses som ett sundhetstecken att fundera lite på sitt liv ibland och om man gör det man vill....

Nu är det i alla fall fredag igen och skönt som vanligt med helg. Blir en lugn afterwork med Ulrika och sen hem för att parkera i soffan och kolla på Idolfinalen... en gissning är att jag kommer somna innan man vet vem som vinner :) Rätt ordentligt trött känner jag.... Sen drar jag till Uppsala imorrn för ett besök hos frisören och sen middag och partaj med Lotta och Co. Mycket skoj ska det bli!!

Känns som det kommer lbi en bra helg :)





Mitt liv enligt Facebook :)






att välja rätt musik


Jag har svårt att välja vad jag ska lyssna på för musik.... känns som inget riktigt passar min sinnesstämning just nu. Som att jag balanserar mellan upptempo och deppballad. Ska man då välja nåt som får en att landa där nere i de svarta känslorna eller nåt som kan dra mig uppåt.... kan ju bli så fel att försöka dra uppåt och så blir jag bara irriterad och slår av musiken helt. Tystnaden är mitt sällskap rätt mycket just nu.... försöker bestämma mig.....


Drained


Mycket märkliga känslor som snurrar nu. Känns lite som jag har ett försvagat försvar och inkräktare tar sig in och rör till. Vet inte om det hör ihop med att jag känt mig trött och energilös på sista tiden. Kanske är det anledningen till att jag inte riktigt orkar hålla upp muren, fasaden, som jag brukar.

Den här årstiden gör nåt speciellt med mig. Spenderar alldeles för mycket tid inomhus, är inaktiv och får för mycket tid att grubbla. Andas instängd luft. Ser inga hotisonter. Det blir för lågt i tak och livet känns mindre.

Det är inte alltid så lätt att vara ärlig med vad man känner och uttala det högt om man inte är säker på att någon kommer stanna tillräckligt länge så man får prata klart....





Den här bilden är från förra året runt lucia innan snön föll. Tycker det ser ut som en scen från en film och jag kan nästan se det där kärleksparet sitta där på bänken när den första snön börjar falla.....


Saker att se fram emot



Tjoho idag har jag fixat biljetter till Robyn i mars på Cirkus. Jag och Tina och ev nån mer ska gå. Ska bli hur kul som helst. Såg ju henne på Peace&Love men ska bli kul att se en "riktig" spelning. Kul att ha saker att se fram emot också. Mars är ju inte världens roligaste månad så det kan behövas :)

Och låtarna på nya Body Talk 3 är ju grymt bra. Gillar just nu:
Get Myself Together



Tog mig iväg till träningen igår trots att det var iskallt ute, burrr. Men gick till Friskis, cykla kändes inte aktuellt. Så fick en uppvärmningspromenad och lite nedvarvning på köpet :) Var hur skönt som helst och lustigt att man ska behöva jobba mot sin motivation så ofta när man vet hur bra det är när man väl kommer iväg.