Fredag igen

Jaha då var det fredag igen. Känns ju lite märkligt med tanke på att jag varit hemma största delen av veckan. Men alltid lika skönt med fredag :) Alltid lite speciell stämning på jobbet inför helgen.

Inga direkta planer för helgen än så länge förutom att vi ska ha övningsdag med kören på söndag. Nu börjar våra konserter närma sig och det ska bli kul. Har ju även fått en sjungning på en vigsel inbokad i maj så det är bara att hålla igång. Vad vore sommarn utan i alla fall ett bröllop? :)

Lite kul att nämna är att kommunalrådet i Fagersta (som är allas vår chef här) har fått H.M. Konungens medalj 8:e storleken i serafimerordens band - för framstående insatser inom svensk kommunalpolitik. Lite coolt att få medalj av kungen, undrar bara vad resten av vänsterpartiet säger om det? :)

Får se om jag kanske kan få till något träningspass i helgen också, har kommit igång så bra att nu saknar jag faktiskt träningen när jag inte kommer iväg.

Sjuk

Ligger hemma med feber och är totalt uttråkad. Det är verkligen riktigt tråkigt att vara sjuk :) Idag har febern gått ner lite också jag att jag orkar tänka men inte så mycket mer, försökte fixa lite i köket men var tvungen att återvända till soffan efter en stund.... som tur var har jag en underbart snäll pappa och syster som kom över med hamburgare från Max som tröstmat.

Hoppas att jag kanske kan vara feberfri imorrn så jag återgå till något form av liv snart..... Behöver träffa lite folk snart och få träffa lite friendly faces så jag får nåt form av hopp igen att jag inte ska sluta som en ensam tant med en massa katter haha :)

Kom ihåg att rösta 7 juni

Den här veckan har fått väldigt fort och nu är det redan torsdag... Fullt upp på jobbet vilket jag tycker är rätt skönt faktiskt. Tiden går lite fortare och eftersom det mesta är roliga grejer att hålla på med så blir det inte så stressigt heller. Hade ett möte idag som jag varit lite nervös inför men det gick jättebra och det kändes så himla skönt efteråt. Ibland blir man lite stolt över sig själv :)

Sitter också och jobbar med vår kampanj inför EU Valet 7 juni. Vet ni att bara var tredje svensk känner till att det är val till EU parlamentet i år? Skrämmande. "EU-året" 2009 är det år då Sverige blir ordförandeland och ska leda EU-samarbetet, året då en ny EU-kommission ska utses och året då EU ska vara med och forma framtidens globala klimatavtal i Köpenhamn. Så om vår lila kampanj kan göra någon nytta så är det uppenbarligen välbehövligt.
Titta in på denna sida


Imorgon ska jag på utbildning i Västerås, hur skönt som helst då jag både för sovmorgon och sluta tidigare :) Sen väntar ett danspass på F&S vilket kommer bli en ny erfarenhet. Har kommit igång bra med träningen nu och vad kul det är att märka att det ger effekt, jag orkar redan mkt mer.

En stor dag

Så är han president nu, Barak Obama. Det är en fantastiskt stor dag för USA och förhoppningsvis för resten av världen också. Blev lite tårögd när jag såg hans tal idag och jag måste få citera mitt favoritstycke:

Today I say to you that the challenges we face are real. They are serious and they are many. They will not be met easily or in a short span of time. But know this, America - they will be met.

On this day, we gather because we have chosen hope over fear, unity of purpose over conflict and discord.

On this day, we come to proclaim an end to the petty grievances and false promises, the recriminations and worn out dogmas, that for far too long have strangled our politics.



We remain a young nation, but in the words of Scripture, the time has come to set aside childish things. The time has come to reaffirm our enduring spirit; to choose our better history; to carry forward that precious gift, that noble idea, passed on from generation to generation: the God-given promise that all are equal, all are free, and all deserve a chance to pursue their full measure of happiness.

Låt oss hoppas att han lyckas för allas våran skull.......


Måndagmorgon

Måndagmorgon. Ute blåser det och snöar. Här inne på kontoret är det dock trivsamt varmt och jag sitter och dricker en kopp te och läser om Obamas installation. Ska bli kul att se hans tal sen.

Helgen har varit bra. Vi kom iväg och tränade i lördags jag, Emma och mamma. Sen blev det tacos och tvkvällsmys med handboll och P3Guld. Igår var jag riktigt huslig och städade och lagade matlådor för hela veckan. Ibland så får jag till det :)

Känner mig lite bättre i förkylningen också skönt nog. Så nu tar jag nya tag med träningen denna vecka. Två pass inbokade och ev ett till på helgen.  Beach 2009 here I come :)

Fredagkväll framför tvn

Kvällen har spenderats med hämtmat och massa cola i tv soffan. Har kollat på På spåret och Fredrik och Filip imponerade ikväll måste jag säga men jag tog minsann Västerås på 10 poäng. Och inte fanns det nån här och bevittna det heller :) Lyckades pricka in alla frågor på Västerås också så för en gångs skull kände jag mig lite duktig i det där programmet.

Sen kollade jag in den nya talkshowen på SVT med norska programledaren Skavlan och förutom att allt låter så himla gulligt på norska tyckte jag det var riktigt bra. Men hur gulliga Göran och Anitra än var så har jag så sjukt svårt för Göran Persson. Han ser så himla självgod ut jämt. Desto mer fascinerande var Kristina Lugn och som programledaren sa, hennes svar var mycket intressantare än frågorna :)

Dags att få sig lite skönhetssömn

Hemmajobbardag

Idag har jag jobbat hemma och haft läsdag. Plöjt igenom en massa intressanta forskningsrapporter om valdeltagande och grundskolan. Lite roligt att ha sådana dagar känns nästan som jag är tillbaka på universitet och läser inför ett seminarium eller nåt :)

Varit täppt i näsan idag och lite allmänt seg men jag hade bokat in träningspass med Emma så jag tog mig iväg. Och det var ju väldigt skönt när man väl kom igång. Och nu när jag sitter hemma nyduschad med en kopp te känns det ännu bättre :)

Tog det här fina kortet på Maija idag när jag satt och jobbade och enligt henne var riktigt tråkig :)




Autopilot

Första kommunstyrelsesammanträdet för i år är avklarat och idag sitter jag och skriver protokoll. Kanske inte den allra roligaste av mina arbetsuppgifter men kan vara rätt skönt att få koppla på autopiloten ibland också.

Tränade ett helt nytt pass igår: stations träning 75 min. Var lite jobbigare än vad jag trott :) Men väldigt roligt och jag kommer definitivt fortsätta gå. Eftersom man tränar med vikter är det ju lätt att se när man gör framsteg och orkar med tyngre vikter och det kan nog vara motiverande. Jag ska gå och träna med Emma på imorgon också på nya stället på Rocklunda, kommer nog vara skönt stel imorgon :)

Imorgon ska jag jobba hemma och jag sitter här och ser redan fram emot att få sova lite längre. Har varit täppt i näsan några dar nu och sov lite dåligt inatt... det känns på en gång när jag går upp så tidigt som jag gör.

Men först väntar körövning ikväll och vi har ett omfattande program planerat i vår med två konserter så det kommer nog bli intensiva övningar framöver. Idag ska jag sitta kvar lite längre på jobbet och gå direkt till kören, litar inte riktigt på min egen förmåga att ta mig iväg ikväll om jag åker hem först :)

Ha en bra dag


Nytändning

Idag har jag, Emma och mamma varit och besökt Friskis & Svettis nya anläggning och det var väldigt fint och fräscht. Emma köpte ett kort så nu får jag en träningskompis! :) Och nu känner jag mig riktigt peppad att komma igång ordentligt med träningen igen. Det har ju blivit ett uppehåll nu eftersom jag trodde att jag var så himla förkyld i höstas (vilket var allergin) men nu får jag hoppas att jag får hålla mig frisk och kan komma igång igen! Man blir ju dock lite rädd när man läser om influensan som tydligen ska vara extra vidrig i år. Ska kolla på jobbet om vi inte kan få ta vaccin.... är inte det minsta sugen på att bli sjuk.

Filmen igår var riktigt bra. En episk kärlekshistoria med massa fina bilder på Australien och massa fina hästar. Perfekt för två tjejer en lördagkväll :)

Fri sikt

Jösses vad skönt det var att träna idag. Men det kändes också att det var ett tag sen haha, ska bli skönt att komma igång igen nu och få upp kondisen lite.

Nu är julen nedplockad och fönstrena tvättade :) Känns som jag varit riktigt duktig idag.

Och extra gosiga har de här damerna varit idag. My darlings



Dags för bio, ska bli mysigt.

Tillbaka på jobbet

Nu är man då tillbaka på jobbet efter ledigheten och det tog ett tag att komma tillbaka i jobbtänket.. Men då märker man att man verkligen varit ledig också. Det är kul att vara tillbaka på jobbet även om de tidiga mornarna fortfarande är lite tunga. Kommer bli en rätt intensiv vår med många roliga projekt och det känns kul! Och igår fick vi fylla i ledighetslistor för sommarsemestern :) Rätt skönt att tänka på att vår och sommar närmar sig.

Blir en lugn helg och idag tänkte jag ta tag i mig själv och komma igång med träningen igen. Sen ska alla julsaker plockas ned och då tänkte jag passa på och städa lite extra här hemma också. Ikväll blir det bio med Tina, och vi ska se Australia. Får hoppas att den är sevärd...



On love

Ibland kan jag känna mig lite bunden av att den här bloggen inte är anonym. Att jag faktiskt nog vet och känner till de flesta som läser här och bryr mig lite för mycket om vad ni tänker om det jag skriver.... Ikväll är en sån där kväll när jag bara vill ösa ur mig vad jag tänker och känner och ni får ursäkta mig :)

Jag har haft ett samtal med en kollega som ska separera från sin man och jag vet inte alla orsaker till det men vi pratade om förhållanden, kärlek och allt som hör det till. Har tänkt rätt mycket på det vi sa och på andra personer i min närhet som har problem i sina förhållanden av alla de slag och jag börjar verkligen på allvar undra om det verkligen går att ha ett bra förhållande idag.... och om jag nånsin ska kunna träffa någon att ha ett sånt bra förhållande med.

Vi verkar alla ha så olika prioriteringar om vad som är viktigt i livet idag att det verkar hopplöst att hitta någon (som man också förhoppningsvis blir kär i) som delar ens syn på livet. För prioriteringar får konsekvenser vilket verkar vara ett problem för många (och främst killar) att inse: sätter man jobbet främst och låter all tid och energi gå åt där så kanske det inte är så konstigt när ens förhållande rasar samman. Jag menar visst satsa på jobbet om det är det du vill, men se inte så förvånad ut när andra saker i livet inte går på räls :) Liiite konsekvenstänkande besitter vi väl ändå... och någonstans så säger det en hel del om en som person vad man väljer att lägga ner sin tid på. Vårt handlande säger mer än våra ord..... det är väl därför det inte räcker med att höra orden "jag älskar dig" utan man måste få uppleva det i handling också för att tro på det och förstå det.....

Ja lite spridda tankar från min sida ikväll.... en kväll när jag tänker mycket på det här med kärlek, och nog för att jag är lycklig i mitt liv med mina vänner och familj, jobb och allt, så känner jag att det fattas mig... det fattas någon att dela allt det roliga och det sorgliga med..... och jag lever på hoppet att han en dag ska korsa min väg. Även om min moster vid ett väl valt tillfälle sa till mig att jag kommer ha svårt att träffa någon jag vill vara tillsammans med ,då mina föräldrar satt en alldeles för hög ribba i att ha ett bra förhållande. (Säg inte sånt till en singelflicka på en möhippa förresten) Men jag vägrar att tro att för höga krav är problemet! Att växa upp i ett kärleksfullt hem kan inte vara ett handikapp utan det borde snarare vara tvärtom.... Så känner du någon bra kille så skicka honom gärna min väg :)

Snart tillbaka i vardagen

Ja då börjar det snart bli dags att återgå till jobbet och vardagen. Har verkligen njutit av att vara ledig och det känns som jag gjort det jag vill göra, så det blir nog bra att komma igång med jobbet igen... Om inte annat så går vi ju mot ljusare tider nu och det gör det mesta lättare, förhoppningsvis även att stiga upp i tid på morgonen :) Jag har precis fått reda på att en kompis också ska börja pendla med mitt tåg och det är väldigt välkommet med en pendlingskompis!!

Jag och syrran hade riktigt myskväll igår med hemmagjord pizza, film och kinapuffar. Vi såg Into the Wild och det är en väldigt bra och vacker film måste jag säga. Sen myste vi med kissarna och Maija låg i sängen och snarkade så högt att Emma trodde att det var jag haha, söt katt :)

Inatt får jag hålla tummarna i sömnen för Sveriges juniorVM lag som spelar final, kommer inte orka att vara uppe och kolla men ska åka hem och kolla på reprisen med pappa och mamma imorgon. Liite roligare att kolla på hockey tillsammans med andra. Så det blir media blackout för mig imorgon förmiddag så jag inte råkar se resultatet...


Ett nytt år

Ja då har vi då börjat ett nytt år, 2009 ligger framför oss och vad det året kommer innehålla är helt okänt. Vilket förmodligen är en bra sak.

2008 är ett avslutat kapitel och det har hänt en hel del. Det mest avgörande för min del har helt klart varit mitt nya jobb. Jag har kunnat ägna mer energi åt andra saker när jobbet inte sugit ur mig all energi och det har gjort stor skillnad.

Det har hänt mycket annat och nu när jag sitter och tänker tillbaka är det så mycket att allt kan inte nämnas här.... Men att det var i år jag förlorade min morfar går inte att glömma och honom saknar jag oerhört. Min kusin födde sin lilla Moa på hans födelsedag och det blev så fint.

Det är kommande året har jag lovat mig själv att jag ska ta hand om mig själv. Vilket för mig innebär att: jag ska hålla igång med min träning, jag ska umgås med min familj och mina vänner som får mig att må bra, jag ska lyssna på massa musik och läsa massa bra böcker och jag ska ha ett öppet sinne inför nya upplevelser och bekantskaper.

Idag har jag helt klart haft en sån bra dag. Jag har pysslat och grejat här hemma och sen har jag varit i stallet med kusinen och haft det supermysigt. Här är en bild från när jag precis kommit upp på den häst jag lånar ibland i kusinens stall.



Och ikväll ska jag träffa en sån där vän som får mig att må bra och äta sushi.