Glad midsommar

image105


Midsommar blev traditionsenlig och mysig. Var ute på Björnö och sedan blev det grillning hemma. Har varit otroligt skönt att få lite extra ledigt och har fortfarande en dag kvar imorgon :) Då ska jag hjälpa till att fixa båten så det blir någon segling i sommar.

Försöker att släppa min frustration på jobbet och bita ihop de sista veckorna nu innan semestern men jag inser på riktigt nu att jag måste hitta ett nytt jobb. Så imorgon ska det skrivas jobbansökningar också.

Urladdning

Den här dagen kunde helt klart ha varit bättre. Trött som få imorse och höll på att få spel på bussen med de sjukt obekväma sätena sen var det möte i fyra (!) timmar om de nya arbetsrutinerna som ledningen ger oss att börja arbeta med den 1 juli (!) mitt i semestrarna.... ja jösses de vet inte mycket om att leda sin personal på det här stället vill jag lova. Alla har nu utvecklat sitt eget lilla sätt att undvika att göra som de vill att vi ska göra :) allt för att överhuvudtaget få stället att fungera. Nej idag tappade jag helt lusten för jobbet, känns inte alls roligt längre. Och ändå har det gått grymt bra för mig den senaste tiden, tror inte jag varit så här effektiv sen jag började....

Får lägga nytt krut på jobbsökandet, trist bara att rekryteringarna ligger lågt över sommaren. Men jag får väl bita ihop till semestern och ta nya tag sen i höst.

Nu är det i alla fall bara en dag kvar den här veckan och sen ska jag vara ledig i fyra dagar. Lite mini-semester.

Nu blommar det på min balkong och det börjar likna en djungel :) Riktigt mysigt.

image104




_____________________________________________________________



 

som ett oskrivet blad?

Såg en liten bebis häromdagen och tänkte på hur vi alla alla så nya, oformade när vi föds, oskyddade och oskadade. Sen kommer livet och alla upplevelser gör oss till dem vi är idag. Kom och tänka på en dikt jag läst en gång, och hur världen skulle se ut om vi alla kunde få en vettig uppväxt.....

Ett barn som kritiseras lär sig fördöma
Ett barn som får stryk lär sig slåss
Ett barn som hånas lär sig blyghet
Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete

Men ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende
Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod
Ett barn som får beröm lär sig uppskatta
Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa
Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet
Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro
Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig känna kärlek i världen......


sommarsnö

Nu är det festival i stan igen och jag och Tina var nere i torsdags för att kolla på Rix Fm festivalen. Hade tänkt mig en mysig varm solig sommarkväll men shit vad kallt det var och så regnade det. Men vi var tappra och höll ut :) Och förutom ett asdåligt "uppvärmningsband" så var det helt okej.

image103


Idag har det dock varit underbart sommarväder och jag har solat, grillat och slappat. Blev en väldigt lugn helg och det känns riktigt skönt. Har rätt mycket på jobbet just nu, försöker jobba undan så mycket som möjligt innan semestern. Så även om det är lite körigt just nu så det lite investering till efter semestern så det inte blir alltför jobbigt att komma tillbaka... kan det vara värt.

Syster yster är nere på Hultsfred och det har varit lite tomt här utan henne men de har det toppenbra där nere har jag fått rapporter om :) Tycker lite synd om dem ikväll dock, det ska visst regna riktigt rejält inatt. Tur att de får komma hem sen, ska bli intressant att se hur hon mår. Minns att förra sommaren kunde hon inte prata ordentligt på en vecka haha

Waiting

Vilken sommarvärme vi har. Underbart på helgerna men lite jobbigt när man måste jobba :) Skulle verkligen inte ha något emot att ha semester redan nu... men det är bara att bita ihop och härda ut. Har ju något at se fram emot i alla fall.

Helgen har varit lugn. Hellas och Kajsa var här i fredags och det var väldigt länge sedan vi träffades. Härligt att se dem igen trots att de var väldigt hemliga om det stundande bröllopet som jag är väldigt nyfiken på :)

Jag och pappa fixade vädringsfönster på balkonen i helgen och äntligen har jag lite mer syre i lägenheten vilket uppskattas inte minst av katterna som nu har bosatt sig där ute :) Tur att man har en händig pappa som kan fixa det mesta.


Ny vecka. Inte så mycket planerat, än i alla fall ;) så det borde nog bli rätt lugnt....

Sommarhelg

Lördag.
Promenad ner till hamnen. Såå fint där nere nu.
Häng med pappa, pizza och fotboll, jösses vilken match :)



image101

image102


Söndag.
Sol och grilldag. Poolen åkte fram och jag börjar bli brun :)

You´re the best

Igår var det fest hemma för Emma och pappa som fyllt år. Grillning för hela slanten och det kändes som sommar!  De verkade båda mycket nöjda över sina presenter :)

image98


Mysig kväll blev det som vanligt när vår släkt samlas och jag är definitivt helt kär i mitt lilla kusinbarn Tilda, finns nog ingen sötare bäbis tror jag :)

image99


Emmas rum är nu klart och det blev verkligen hur snyggt som helst, där kommer hon ha det bra. En egen tvåa i villan med badrum och pool i trädgården på sommaren haha, Ivo undrade om hon skulle få hyrehöjning nu :) Ikväll ska hon ha fest så mammaoch pappa ska sova hos mig. Jösses vad bra hon har det ibland, vi måste ha de snällaste föräldrarna i världen tror jag... Jag och pappa ska i alla fall kolla på fotbollen ikväll så det blir bra.

image100


Emma fick Ronnie Sandahls bok "vi som aldrig sa hora" och jag ser verkligen fram emot att läsa den, han är riktigt duktig och skriver om bra saker, syrran har skrivit om mobbning och mobbingorganisationen Friends på sin blogg:
Emmas blogg och även Ronnie har skriver om det i sin krönika i Aftonbladet. Skrämmande när folk blir så rädda för att göra fel att de inte gör något alls. Jag hoppas verkligen att tjejen är okej för jag vet hur mobbning förstör folks liv och att vi inte gör något åt detta är inget annat än en skandal, och ryggradslöst!