tända ljus

100354-35


Ja nu är det verkligen höst, snöblandat regn och blåst... Jag har i alla fall tur som jobbar inomhus :) Och ikväll kommer Sofie hit och kollar på sista Desperate housewives, det är iofs det mysiga med sådana här kvällar. Katterna är också supergosiga och alldeles underbara värmdynor :)

Helgen hemma var mysig som väntat. God mat, filmmys och intressanta kvällsamtal om evolutionsteori hehe. Lyckades fixa alla kläder inför bröllopet så nu är det bara att öva på sångerna syrran :) Ska bli otroligt kul men det pirrar allt lite i magen också måste jag medge.
Hälsade på farmor på sjukhuset också och det var bra att träffa henne, men jag blir så rädd att förlora henne. Får ju inse att de är gamla nu... och jag tycker så synd om farfar som sitter där på sjukhuset hela dagarna. De har ju alltid haft varandra.
Gick förbi kyrkogården idag och folk har redan börja tända massa ljus inför helgen... Det är en sån fin högtid men jag hoppas det dröjer innan jag behöver gå till någons grav och minnas dem.....





tänkvärda ord

Fick ett mejl idag av en vän som innehöll några tänkvärda ord som stämmer väldigt bra in på mitt liv just nu (förmodligen inte bara mitt liv)... och som fick mig att stanna upp och fundera lite över mitt liv.

Hon skrev: 
Framtiden oroar dig
det förflutna håller dig fast
därför går du miste om nutiden

För visst är det så att vi går och oroar oss för saker vi inte vet något om och egentligen inte kan påverka så det hindrar oss att uppleva saker här och nu. Och sen är vi så otroligt nostalgiska att vi inte uppskattar det vi faktiskt har. Vet att jag är det i alla fall. Men fick mig en liten tankeställare idag och ibland är det allt som behövs.

Tack för de orden gumman, behövde höra det :)

söndag

Festen igår blev himla lyckad! Kul att så många kunde komma. Och tack för alla fina presenter, vissa fick mig att längta till vår resa ännu mer :) (Bara en månad kvar nu!!!! )  Liljorna står här och doftar så otroligt gott också.

Inga större missöden förutom för Andreas som lyckades bryta sönder sitt  Visa-kort :) och jag hade skoj ute också vilket var ett tag sen faktiskt. Berodde helt och håller på sällskapet! Men det finns mycket skumma människor på bj måste jag säga.... lustigt att så många männiksor med attitydproblem samlas på samma ställe......

Och nu är det söndag igen.. och här sitter jag på söndagskvällen och önskar att helgen vore längre... men jag får bita ihop tror att det borde bli en rätt lugn vecka på jobbet. Sen ska jag åka hem nästa helg till familjen och DET ser jag fram emot jättemycket. Saknar dem allihopa!

Vem vet kanske blir en oväntat bra vecka det här, undrens tid är förhoppningsvis inte förbi....






Little Bird

Ännu en bra konsert. Lite skillnad dock denna gång var artisten sprudlande glad och sken som sol hela tiden. Märks att hon gillar att stå på scen :)
Var helt fullt på Katalin och det är riktigt mysigt med konserter där, borde gå dit oftare.

Fortfarande inget nytt på jobbfronten. Letar, söker, hoppas...

Imorgon är det fredag och jag ska .. tvätta hihi. Ser dock faktiskt fram emot att bara vara hemma och pyssla lite inför festen på lördag. Kommer hit en massa folk då på en försenad födelsedagsfest. Ska bli otroligt skoj att träffa alla goa vänner. Blir förmodligen utgång sen och jag hoppas på en bättre kväll än senaste gånger jag varit ute, men med sällskapet som kommer så kan det inte bli annat än kul :)


100354-33 



Little bird you came a bit to close
It's hard to reach the one you love the most


And there's a part of you in everyone
towards the setting sun

















100354-32



There’s a hole in my heart,
 it was something you said
You’ve got a whole lot of nothing
in that pretty little head.....
 










 Why won’t you help me to understand
why I can’t keep my faith in love.

Why wont you lend me a helping hand,
I think I need a push in the shove.

Help me to understand
why I need you... .so bad.









Elizabeth, You Were Born To Play That Part

100354-31


For you Id do anything
Tear myself in two
Just to hear you breathe  
Calculate the changes that in time
Turn to nothing and then multiply
Yourself by pain,
And you're not even close Elizabeth 
Over you I will never be,
I wish I knew why
It never comes to me,  
I'm waiting for someone who just wont show
And every night it feels like there's no tomorrow
Not that you will ever know, 
Where ever you are I hope you're happy now
I'm caught in a dream and I cant get out
I'm caught in a dream
I'm caught in an endless dream  
And I'm not strong enough to let you go,
And I have tried everything
But that
Elizabeth

Konserten var grym! Tack Emma för att du drog med mig :)
Blir alltid lite hög när man varit på en konsert som gör intryck. Hade en konstigt känsla i hela kroppen efteråt, konstigt med bra :)

changes

100354-30

I'm waiting for a change to come
my expectations are low
you know, this is not the time for regret
it's time to let go

Regn

100354-29Nu har jag precis skrivit tre stycken jobbansökningar!! Så hoppet lever :) Två av jobben är verkliga drömjobb så håll en tumme eller två för mig....

Annars är det en riktig höstdag mörkt, regnigt och ruskigt.... Usch.


Men vi var och betalade vår resa till Kanarieöarna idag så jag drömmer om sol, värme och bad :)

Var galet effektiv på jobbet idag och det är så mycket skönare att vara där när chefen är borta.
Rätt tydligt tecken på en dålig chef när personalen mår bättre när chefen är på semester....

Snart är det helg och på fredag ska jag på Berns med syrran och hennes kompis och kolla på Ryan Adams. DET ska bli galet kul! Sen följer syster yster med mig hem så vi får hänga lite också. Sen ska jag även träffa upptagna Lotta på lördag :) Enda helgen denna termin vi kan träffas så man får passa på hihi Ser fram emot när hon lämnar nationslivet så man får se lite mer av henne.

krispigt klar luft och frasiga löv på marken

100354-28

Fantastiskt väder idag. Så där härligt klart och friskt som det bara är i Sverige på hösten. Spenderat dagen på olika fik, vilket känns som en trevlig söndagssysselsättning :)

Totalt misslyckad utekväll i fredags. Fattar fortfarande inte riktigt vad som gick fel men men jag var inte ensam i alla fall :) Lördagen blev mycket trevligare med filmkväll ihop med Sofie. Två mysiga feelgood filmer gjorde susen. Och sällskapet så klart ;)

Imorgon är det måndag igen... börjar känna mig smått desperat i mitt jobbsökande och ska börja skicka in spontanansökningar i veckan. Snart måste det släppa på arbetsmarknaden tycker jag. Men jag antar att jag får ge mig till tåls. Budgeten är ju inte lagd än och jag antar att myndigheter och departement inte vet sina förutsättningar att anställa än. Men jag är sååååå less på mitt jobb och alla ointelligenta människor. Suck. Samtidigt så vet jag att jag har det bättre än många andra då jag faktiskt har ett fast jobb.... Men jag längtar till något annat. 

Tur att det finns andra saker i livet än jobbet :)
och på den fronten är det en del roliga saker som händer framöver.
Egentligen så trivs jag himla bra med mitt liv just nu, trots allt som ändå inte är bra just nu. Tänker framförallt på allt därhemma men jag kan ändå se att vi gör det bästa av situationen och tar hand om varandra. Och man ser verkligen vad som egentligen betyder nåt, vilka som betyder mest i ens liv. Får försöka lära sig av andras misstag så man slipper hamna där själv.

Mina kissar

100354-25
Katten skänker lugn åt den orolige,
tröst åt den ensamme och glädje åt den sorgsne

Man kan inte äga en katt,
 i bästa fall kan man bli hennes sambo

En katt kan ligga kvar, sömnigt hoprullad,
i ditt knä tills du nästan står rakt.
In i det sista hoppas hon att ditt samvete ska vinna
och att du ska slå dig ner igen.


100354-27
                                                                                                          Hundar  har ägare.
Katter har personal


Vänner kommer och går, men katter består


Människor som hatar katter,
kommer att komma tillbaka
som möss i sitt nästa liv


Endast kattälskare känner till lyxen av pälsklädda, välljudande varmvattenflaskor som aldrig kallnar  :)





Utvilad

Vad jag behövde den här helgen. Får alltid på nåt sätt distans till mitt eget liv här när jag åker hem, på ett bra sätt. Ser saker mer för vad de verkligen är och vad som egentligen är viktigt för mig. Vilket jag uppenbarligen behöver bli påmind om ibland...

Firade födelsedagen och fick jättefina presenter, och massa god mat :)
Emma har nya mysiga kläder som jag naturligtvis la beslag på hihi
Blev en riktigt myshelg. Älskar min familj otroligt mycket.

Sen lyckades vi med gemensamma krafter städa upp i carporten och montera ner katternas sommarhem. Så nu är det verkligen höst.....


Fick skjuts hem med massa grejer och nu har jag fixat och grejat här hemma också. Nytt överdrag till soffan, nya kuddar, ny matta och nya gardiner blev det i arbetsrummet. Så nu känns det som ett helt nytt rum! Blev riktigt fint om jag får säga det själv. Brunt och beiget är de nya färgerna, höstmysigt.

Ny vecka imorgon med tre utbildningsdagar. Både skönt och jobbigt. Men bonusen är helt klart sovmornar och att jag dessutom slutar tidigare. Mer tid åt vänner och träning vilket aldrig är fel.