In our nature

Nu är verkligen hösten här. Mulet, regn och blåst.... mörkt ute redan vid sju på kvällen... Ja det krävs lite ansträngning för att inte deppa ihop. Men lite tända ljus och en kopp te kan göra underverk iofs :)

image131


Nu är jag ett år äldre också. Födelsedagen firades lite i förväg med familj och släkt. Emma och jag åt middag i onsdags och kollade på Heroes, soft och supermysigt! Och tack alla gulliga som skickade grattis sms till mig, det värmde mycket!!  Igår var Tina här och åt middag. Fick José Gonzales nya skiva som jag lyssnar på just nu. Versionen av Teardrops är riktigt skön.

Som alltid när man sitter hemma och dricker vin och pratar så blir man lite sugen på att gå ut. Så vi drog ner till Blue moon, men shit vad man blir besviken på det där stället ibland. Alldeles för mycket folk så man knappt kan röra sig ännu mindre dansa. Och när man ska ta sig igenom denna folksamling kan man räkna med att bli tafsad på av en hel del dryga killar. Gav en kille en spark i skrevet men han verkade ändå inte fatta vinken. Helt ärligt så är jag inte förvånad över att tjejer/kvinnor blir våldtagna med tanke på den attityd och kultur som finns bland killar på krogen. Så jävla sjukt tragiskt och grymt upprörande. Man känner ju spontant att man lika gärna kan stanna hemma för det är jobbigt ,men då blir jag förbannad över att de ska få styra mitt liv. Och på ett sådant ställe så kommer man aldrig att se de bra killarna för de får aldrig en chans.... man utgår nästan från att de flesta är idioter. Sorgligt att det blir så....

I fredags så tackade vi av Pontus på hans sista dag, ännu en som slutar på jobbet. Så jäkla tråkigt. Men jag hoppas att han trivs på sitt nya jobb. Måtte det bli min tur snart!! Situationen är ungefär lika jävlig som förut, nu börjar jag känna av det fysiskt också, hade galet ont i huvudet häromdagen och det känns väldigt stressrelaterat. Får försöka ta hand om mig själv och inte vara så förbaskat duktig hela tiden men det är svårt har jag märkt. Jag vill ju göra ett bra jobb även om jag inte ser en framtid där.....

Nu ska jag mysa lite i soffan med missarna och dricka te..... så länge jag inte behöver gå ut så är det ju ganska mysigt att höra regnet smattra mot fönsterrutorna :)


Ingenting

Jaha så har Kent börja göra disco! Fick en smärre chock när jag lyssnade på singeln och insåg att det fanns tre olika versioner av samma låt, mixade som disco/trance. Alltså det är säkert hmmm hur ska jag säga det... bra (?) låtar i sitt sammanhang men det är så inte Kent för mig.... Jaja b-sidan var bra som vanligt och jag hoppas verkligen att skivan lutar mer åt det hållet. Väldigt spännande...... kanske lite för spännande för min smak :)

Veckan har gått fort och idag är det redan torsdag, vilket känns galet skönt. Var på ett intressant föredrag igår kväll angående konsekvenserna av en eventuell könsneutral äktenskapslag. Fanns mycket att tänka på och många intressanta tankar. Blev dock väldigt ledsen över att det verkligen finns människor runt omkring en som är så trångsynta och fast i sina egna föreställningar att de inte kan ta in andra perspektiv och åsikter. De måste leva väldigt fattiga liv.

På lördag blir det lååång sovmorgon (om katterna tillåter dvs :))


För övrigt kan jag rekommendera ett besök på Fredrik Emdéns blogg
www.detnyalivet.se Han skriver otroligt träffande om att vara småbarnsförälder. Han bloggar även nu på www.vlt.se . Ett gott skratt utlovas!

ljus vid horisonten

Kan verkligen rekommendera er att se filmen Ett öga rött. Jag, mamma och Emma såg den i fredagskväll och den är klart sevärd! Sen var jag så galet trött på kvällen att jag somnade i soffan vid halv tio.... vaknade av en kattnos i ansiktet några timmar senare :)

Igår var det heldag i Uppsala med Lotta. Vi var ute efter att göra en första koll efter brudklänning till Lotta och i början såg det inte så hoppfullt ut, shit vad det finns fula klänningar som folk har på sig! Men sen sprang vi på den, hennes drömklänning. Så fort gick det :) Jag blev alldeles rörd av att se henne i klänningen och det känns galet att de faktiskt ska gifta sig :) Sen blev det middag, förfest och utgång på Flustret. En riktigt kul kväll som innehöll lite diskussionen, flört och hångel hehe och det behövde jag verkligen ;) Sen var det mysigt att vakna hemma hos Lotta och få äta nybakta scones till frukost. Tack gumman!
Idag har jag varit sjukt seg sen jag kom hem och det har inte blivit mycket gjort men det känns helt okej. Fortfarande inte så motiverad till att gå till jobbet men det är skönt att få lite perspektiv på sitt liv när man gör kul grejer på helgerna i alla fall. Det behövs för att orka med.

Imorgon släpps Kents nya singel!

Less

Tack Frida för kul fest, nästa gång får vi stanna längre!
Tyvärr blev det ingen ridtur i söndags då Lena och Carro blev sjuka så vi får ta det en annan gång. Jag fick sova ut istället vilket nog var välbehövligt. Avslutade helgen med ett Heroes maraton, såg hela säsong 1 på två dagar :) Gahh vad spännande det var, och är, blir snart igen!!  Han tål ju att tittas på, om man säger så ;)
  
image129


Känner mig allmänt less just nu, sjukt omotiverad på jobbet och det känns just nu som att det inte spelar någon roll hur mycket man jobbar det händer ändå alltid något som gör att man aldrig hinner ikapp. Nu har vi fått dela på alla ärenden som de killar som slutade hade... och vips så ryker den bra statistiken man hade jobbat upp.... Jag hoppas verkligen att de snabbar på med rekryteringen för vi går på knäna just nu....

Ikväll är det sidta avsnittet av Gilmore Girls, lite sorgligt men nog bra att de slutar nån gång :) Mitt tips är att det blir frieri från Logan, och kanske kanske att Lorelai  får sin Luke till slut?



Sen måste jag bara säga nåt ord om den här dagen... den elfte september känns verkligen inte som en bra dag. Så mycket lidande, sorg och elände förknippas med den här dagen. Kommer så väl ihåg vad jag gjorde när jag fick reda på om World Trade Center, om Anna Lindh.... en dag som denna borde vi alla uppmärksamma sådant vi är tacksamma för i livet, sådant som betyder allra mest för oss. Familj och vänner, kärlek, minnen.... det som finns kvar när vi en dag lämnar denna jord, hur det än sker.... Finns väldigt mycket i mitt liv som jag är tacksam för. Jag älskar er alla så otroligt mycket, ni vet vilka ni är....

Mera kräftor

Det blev kräftor även denna helg :) Hela familjen käkade kräftor, räkor, drack vin och avslutade med mumsig Gino. Det var en supermysig kväll. Jag och mamma kollade sen på Walk the Line. Bra film. Jag hade sett den förut men den kunde helt klart ses en andra gång. Det blev lite sent så jag sov över hemma hos föräldrarna vilket Mattias också gjorde och han tog extrasängen, så jag fick sova på madrassen. Halvkul... för den tappade all luft kl 2.30 så sen blev det soffan som inte är så bekväm att sova i. Inte mycket sömn med andra ord :)

image127


Idag har jag varit så där söndagsduktig och tvättat, städat, gått en långpromenad runt cityringen, lekt massor med katterna och lagat matlådor. Och nu är jag helt slut. Hade tänkt att kolla på Hitch på tv men vi får se hur länge jag orkar innan jag somnar i soffan, en mycket skönare soffa att sova i iofs :)

Fick ett tråkigt besked i veckan från ett jobb jag sökt, de skjuter upp rekryteringen i två månader på grund av organisationsförändringar. Surt, det var verkligen ett jobb jag vill ha. Men men det är väl bara att ha is i magen.

Jag hade massor som väntade på jobbet i torsdag och det lät inte bli mindre att göra denna vecka. Tur att det finns lite skoj att se fram emot i alla fall. Ska träffa Lotta på tisdag vilket var alldeles för länge sedan!! Sen är det fest på jobbet på fredag, fest hos Frida i Sthlm på lördag och turridning på islandshäst på söndag med mamma, moster och Carro. Ah bara roliga saker!!