Förkyld

Jag är fortfarande förkyld.
Snorig och nyser i omgångar si så där en sju gånger i rad... känner mig helt bombad i huvudet och det finns inga klara tankar där att delge just nu......ingen som har en ny näsa?


Ipred

Nu har debatten pågått ett tag kring Ipred lagen och jag kan inte låta bli att tycka att det är en väldigt otäck utveckling som är på väg. Vi kommer att ge skivbolagen befogenheter att agera polis och skicka kravbrev till folk som har (eller inte har men äger ett abonnemang där det har) laddats ner filer. Och om man vill vill bestrida detta så ska det ske civilrättsligt. Jaha och vem har råd att gå in i en rättstvist mot ett skivbolag??? Det är helt absurt. Och ännu mer absurt är att lagen är föreslagen att gälla retroaktivt! De senaste åren! Tycker att Rikard Falkvinge som är ordförande i Piratpartiet gjorde en klockren jämförelse: "Du går mot röd gubbe idag, och du vet att det är olagligt, sedan kommer det en lag om tre år som säger att alla som gått mot röd gubbe ska straffas med 100 000 kronor. Man kan inte göra så" Nu verkar ju förslaget om retroaktiv tillämpning dras tillbaka men det gör inte saken bättre, principen är fortfarande skrämmande.

Läs mer
här och unga artisters syn på saken

att sova

Jag har sovit dåligt hela den här veckan, vaknat varje timme och kollat på klockan och jag förstår inte varför. Känner mig inte speciellt stressad och förkylningen är bättre... så jag borde sova men nej. Det är ju inte så att jag blir mer sugen att gå upp när det är becksvart ute och regnigt när jag inte ens har sovit på natten! Grr men nu är det helg och jag hoppas få ordning på sovandet då.

Det har varit rätt lugnt på jobbet den här veckan, den stora nyheten är väl att min nya dator har kommit :) Och eftersom det är en bärbardator har jag fått en väska också, en gigantisk ryggsäck som jag inte har nån aning om hur jag ska få med mig hem tillsammans med träningskläder de dagar jag tränar ;)  Lär ju inte kunna begära att de köper in en mindre väska åt mig ....dagens i-landsproblem alla gånger.

Helgen kommer bli lugn (till skillnad från förra helgen då :) 
Ikväll blir det soft hemmakväll efter träningen och på lördag ska jag nog hänga med systeryster på kvällen. Resten av tiden ska jag spendera framför tvn och kolla på min nya dvd-box: säsong 6 av Vita Huset!!

Annars har jag börjat fundera på julklappar till familjen, alltid lika svårt......


Vem är du?

Jag hade en jättebra helg i Uppsala med rejält med fest i lördags :) Alltid lika roligt att festa med Lotta och gänget.
Liiite trött nu så här i efterhand bara...

Så nu efter haft möten hela förmiddagen har jag tappat lite fart och sitter och slöar. Hittade
den här sidan som alltid är lika rolig. Man skriver in sin adress och får lite fakta om dem som bor där :) Så här är tydligen jag och mina grannar:

Typ: Minglande singlar
Utmärkande drag
  • Unga
  • Ganska välutbildade
  • Singlar
  • Medelinkomsttagare
  • Hyresrätt i medelstor stad
  • Nöjesintresserade
  • Förändringsbenägna individualister
Vem är du?

En historisk dag

Det är inte många av våra livs alla dagar som står ut och blir historiska, men nu har vi upplevt en sådan. USA har fått sin första svarta president. Det är stort, otroligt stort.

1965 förbjöd Högsta domstolen det system som gjorde att svarta genom historien ständigt fråntagits sin rätt att rösta. Det är bara drygt 40 år sedan och idag valdes en av dem president.
Obamas tal fokuserade ju också just på det "att allt är möjligt" och förhoppningsvis kan det bryta fler barriärer för andra grupper. Det ska bli väldigt spännande och se vad som kommer hända framöver med Barak Obama som president, it's time for a change!!

Den 20 januari 2009 kliver Barack Hussein Obama, som första svarta man någonsin, in i vita huset i egenskap av dess allra högsta chef....

Och jag kan inte hjälpa att reflektera hur långt bort Sverige är från att ha en statsminister med utlänsk bakgrund.... kanske vi ska reflektera lite över innan vi slår oss för bröstet och tycker vi är så jämlika här i Sverige. I det fallet kan vi nog anse oss omsprungna av USA.

En bra nyhet i vårt lilla land är i alla fall att idag lämnade regeringen över avgörande om könsneutrala äktenskap till riksdagen vilket rimligen borde betyda att det kommer gå igenom då en det i princip bara är kd som är emot. Och det är väl också på tiden!

Ett ljus

Ett ljus lyser upp ett tomrum, bevarar ett minne. Idag finns det många många tända ljus runt om i landet. Kyrkogården var vacker idag med alla ljus. Och full med minnen.



Katterna har haft en gosdag idag. Whiskey har hittat ett nytt favoritställe på byrån där hon ligger och har koll. Maija var helt försvunnen idag tills jag hittade en tass som stack fram ur en kudde och där tittade hon fram :)



Jag har haft en sån märklig känsla idag.... som att jag varit suddig i kanterna på nåt sätt och väldigt känslig för intryck, andra människors ord och känslor, som att jag själv inte haft några gränser. Väldigt svårt att förklara men jag känner mig trött nu, otroligt matt i kroppen....







Grymt bra konsert!




Här kan du läsa recensionen från VLT