hav av bitterhet

På lunchen häromdagen pratade vi om vad våra namn betyder och eftersom Maria är ett sånt där namn som har massor av betydelser så tog en kollega reda på det. Läs och begrunda :)

"Maria är ett kvinnonamn, och en grekisk eller latinsk form av det ursprungliga arameiska namnet Mariam, (hebreiska Mirjam, arabiska Maryam). En svensk form av namnet är Marja, och likaså smekformerna Maj (namn) Maj och Maja. Den engelska formen av namnet är Mary (kvinnonamn) Mary, den franska är Marie.

Den allra vanligaste betydelsen för Maria i nutid är "bitter" eller "hav av bitterhet" men det finns andra teorier som "rebellisk" och "önskat barn". Men namnet kommer troligast från ett egyptiskt namn som kom från ordet mry "älskad" eller ordet mr "kärlek".


Fler betydelser kan vara "uppror", "rebellisk", "trotsig", "efterlängtat barn", "havets stjärna", "en pe i havet", "den vackra", "älskad av Gud", "den perfekta", "den som älskar Gud", "den helade", "stark", "stor sorg", "den välnärda" (med betydelsen "vacker"), "älskarinna", "graciös", "den upphöjda", "den charmiga" och "den som härskar"."

Tror jag föredrar "älskad" än "hav av bitterhet" i alla fall haha


Jobbet har inte direkt lugnat ner sig den här veckan men tiden går ju väldigt fort när man har mycket att göra och snart är det ju helg igen. Ska vara på kurs hela dagen på fredag och sen blir det lite shopping och afterwork. Lördag spenderas i Uppsala med bästa vännen och partaj!! och kankse nån sushi :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback