En historisk dag

Det är inte många av våra livs alla dagar som står ut och blir historiska, men nu har vi upplevt en sådan. USA har fått sin första svarta president. Det är stort, otroligt stort.

1965 förbjöd Högsta domstolen det system som gjorde att svarta genom historien ständigt fråntagits sin rätt att rösta. Det är bara drygt 40 år sedan och idag valdes en av dem president.
Obamas tal fokuserade ju också just på det "att allt är möjligt" och förhoppningsvis kan det bryta fler barriärer för andra grupper. Det ska bli väldigt spännande och se vad som kommer hända framöver med Barak Obama som president, it's time for a change!!

Den 20 januari 2009 kliver Barack Hussein Obama, som första svarta man någonsin, in i vita huset i egenskap av dess allra högsta chef....

Och jag kan inte hjälpa att reflektera hur långt bort Sverige är från att ha en statsminister med utlänsk bakgrund.... kanske vi ska reflektera lite över innan vi slår oss för bröstet och tycker vi är så jämlika här i Sverige. I det fallet kan vi nog anse oss omsprungna av USA.

En bra nyhet i vårt lilla land är i alla fall att idag lämnade regeringen över avgörande om könsneutrala äktenskap till riksdagen vilket rimligen borde betyda att det kommer gå igenom då en det i princip bara är kd som är emot. Och det är väl också på tiden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback